Ο... ιός αμφισβήτησης της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, που έσπειρε ο Γιώργος Παπανδρέου, φαίνεται να φυτρώνει τώρα στη βάση του Κινήματος.
Η Νομαρχιακή Επιτροπή της Κέρκυρας αποφάσισε ομόφωνα να μην συμμετάσχει καν στις διαδικασίες για το συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης.
«Αντ' αυτού» τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, «απαιτούμε ένα ανοικτό συνέδριο ΠΑΣΟΚ, συμπαράταξης, όπου θα συζητηθούν όλα όσα αφορούν τις πολιτικές, την οργάνωση και την προοπτική του κινήματος. Ένα συνέδριο στο οποίο θα μπορούν να συμμετάσχουν όλοι όσοι αισθάνονται ότι ανήκουν στην μεγάλη παράταξη της Αλλαγής. Ένα συνέδριο με κυρίαρχο σημείο την αλλαγή πολιτικής πλεύσης, με σαφείς θέσεις για την λειτουργία της Δημοκρατίας και των Θεσμών του τόπου».
Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση της νομαρχιακής, «από τη συνεδρίαση της ψηφοφορίας απουσίαζε ο Μπιάγκης Δημήτρης».
Η Νομαρχιακή διαμηνύει ότι «πάγια θέση μας, για ζητήματα που αφορούν το μέλλον του ΠΑΣΟΚ, είναι ότι δεν νομιμοποιείται κανένας να αποφασίζει ερήμην της βάσης. Για το λόγο αυτό στις 3-10-2014 σας εκφράσαμε την διαμαρτυρία μας και σας ενημερώσαμε ότι πρέπει να προηγηθεί συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, πριν από οποιαδήποτε άλλη κίνηση διεύρυνσης, μέσω του προαναγγελλόμενου συνεδρίου της Δημοκρατικής Παράταξης. Φωνή βοώντος εν τη ερήμω. Θεωρούμε την διαδικασία λανθασμένη, πρόχειρη και κατευθυνόμενη από ορισμένες ομάδες. Θεωρούμε ότι τελικά το πάθημα δεν μας έγινε μάθημα. Το πρώτο εγχείρημα της ΕΛΙΑΣ στις Ευρωεκλογές απέτυχε. Δυστυχώς, δεν πείσαμε τον ελληνικό λαό, ότι το εγχείρημα αυτό θα ήταν επιτυχημένο, γιατί δε συνδιαλεχθήκαμε έγκαιρα με αυτόν. Όσοι από τους ψηφοφόρους τίμησαν με την ψήφο τους το εγχείρημα αυτό, το έπραξαν αφενός για λόγους συναισθηματικούς και αφετέρου δίνοντάς μας μία ακόμη - τελευταία αυτή τη φορά - ευκαιρία επιβίωσης. Δεν έχουμε καταλάβει ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να αναλογιστούμε και να αφουγκραστούμε τις επιθυμίες των πολιτών. Για αυτούς δεν είναι ζητούμενο, οι βιαστικές απόπειρες αλλαγής, οι απύθμενες και οι ανούσιες διευρύνσεις του χώρου. Ας μην ξεχνάμε λοιπόν, όλους αυτούς, που τόσα χρόνια στηρίζουν το κίνημα μας και ακόμα και σήμερα είναι συνοδοιπόροι στις όποιες αποφάσεις του κινήματός».
Το θέμα είναι εάν τέτοιου είδους κινήσεις εντάσσονται σε ένα ευρύτερο κύμα αμφισβήτησης της ηγεσίας και της Δημοκρατικής Παράταξης, ή απλά είναι μεμονωμένες αντιδράσεις.
Πηγή
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου