Αποχωρεί από τη Βουλή η πορεία φοιτητών, εκπαιδευτικών - Κλειστό το κέντρο της Αθήνας

Αποχωρεί από τη Βουλή η πορεία φοιτητών, εκπαιδευτικών - Κλειστό το κέντρο της Αθήνας

Τεταμένο είναι το κλίμα στην εκπαιδευτική κοινότητα, λόγω του λοκάουτ στα Πανεπιστήμια που αποφάσισαν οι πρυτανικές αρχές και υλοποίησαν σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να μην πραγματοποιηθούν καταλήψεις εν όψει της επετείου της 17ης Νοεμβρίου.



Μετά την Βουλή η πορεία των φοιτητών και των εκπαιδευτικών επέστρεψε στα Προπύλαια.



Η πορεία ξεκίνησε λίγο μετά τις 14.00 το μεσημέρι από τα Προπύλαια με κατεύθυνση προς το Σύνταγμα. Οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν ολιγόλεπτη στάση έξω από το υπουργείο Εργασίας, έφτασαν στη Βουλή και στη λίγο πριν τις 16:00 επέστρεψαν στα Προπύλαια.



Η κινητοποίηση έρχεται μετά την απόφαση των πρυτανικών αρχών για λοκάουτ στις σχολές με στόχο να αποτραπούν καταλήψεις στην επέτειο του Πολυτεχνείου.



Πραγματοποιείται μετά τη βίαιη επέμβαση της αστυνομίας στη Νομική Αθηνών και τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν χθες το βράδυ στο ΕΜΠ, ενόψει και του εορτασμού της 17 Νοέμβρη.



Οι Σχολές το κέντρο της Αθήνας θα παραμείνουν κλειστές με απόφαση της πρυτανείας ώς τη Δευτέρα.



Αυτή την ώρα, διμοιρία των ΜΑΤ βρίσκεται μπροστά από το κεντρικό κτίριο του Πανεπιστημίου, στην οδό Πανεπιστημίου, ενώ αστυνομικές δυνάμεις υπάρχουν και στους γύρω δρόμους.



Οι φοιτητές που ήταν συγκεντρωμένοι από τις 12 το μεσημέστα Προπύλαια, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, ενώθηκαν με καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.



Οι καθηγητές διαμαρτύρονται για τους σχεδιασμούς του υπουργείου Παιδείας για την κάλυψη των κενών στα σχολεία με εθελοντική εργασία και αντάλλαγμα μόρια.







Φοιτητές διέκοψαν εκδήλωση του Πανεπιστημίου Πατρών για το Πολυτεχνείο



Διακόπηκε απότομα, το μεσημέρι της Παρασκευής, εκδήλωση στην αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου Πατρών για τον εορτασμό της 41ης επετείου από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.



Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, φοιτητές εισήλθαν στην αίθουσα, λίγο πριν τις 12:30, άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα και δεν άφησαν α μιλήσει ο καθηγητής του παιδαγωγικού τμήματος δημοτικής εκπαίδευσης, Δημήτριος Βεργίδης, ο οποίος συμμετείχε στην κατάληψη του Πανεπιστημίου τον Νοέμβριο του 1973. Ύστερα από λίγη ώρα η εκδήλωση διακόπηκε και όσοι βρίσκονταν μέσα στην αίθουσα αποχώρησαν.



Κατάληψη φοιτητών στην πρυτανεία του ΑΠΘ



Μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν την Πέμπτη σε Νομική και ΕΜΠ, το πρωί της Παρασκευής στη Θεσσαλονίκη, φοιτητές κατέλαβαν το κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ, έπειτα από απόφαση των Συλλόγων Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Πολιτικών Μηχανικών.



Οι φοιτητές μπήκαν στο κτίριο διοίκησης του Αριστοτέλειου, στον τελευταίο όροφο του οποίου στεγάζεται η πρυτανεία, έβγαλαν έξω τους φύλακες και πραγματοποιούν κατάληψη στο ισόγειο του κτιρίου.



Στις 12:00 έχει προγραμματιστεί συλλαλητήριο στα Προπύλαια, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το «λουκέτο» που έβαλαν οι πρυτανικές αρχές στο ΕΚΠΑ και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, καθώς και την καταστολή που σημειώθηκε την Πέμπτη στην προσπάθεια των φοιτητών να υλοποιήσουν την απόφασή τους για κατάληψη στη Νομική.



Στις 14:00 στα Προπύλαια θα πραγματοποιήσουν προγραμματισμένη συγκέντρωση και οι καθηγητές, αντιδρώντας στους σχεδιασμούς του υπουργείου Παιδείας για κάλυψη κενών στα σχολεία με εθελοντική εργασία και αντάλλαγμα μόρια.





Κοσμητεία εναντίον Φορτσάκη για τα επεισόδια στη Νομική

Αιχμές κατά της στάσης του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Θεόδωρου Φορτσάκη αφήνει η η Κοσμητεία της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών (ΟΠΕ). Με ανακοίνωσή της καταγγέλλει την παρουσία δυνάμεων των ΜΑΤ την Πέμπτη το πρωί έξω από τα κτίρια της σχολής γεγονός που, όπως αναφέρει, πυροδότησε την ένταση.



Πορεία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης



Το απόγευμα της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε πορεία διαμαρτυρίας των φοιτητών για την αστυνομική βία που ασκήθηκε στη Νομική.



Στη διάρκεια της κινητοποίησης σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια έξω από το Πολυτεχνείο, στην οδό Στουρνάρα, όταν οι άνδρες των ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών και γκλομπ κατά φοιτητών. Ομάδα φοιτητών έσπασε πλαϊνή πόρτα και εισήλθε στο Ίδρυμα, που ήταν κλειστό. Ανδρες των ΜΑΤ επιτέθηκαν με σφοδρότητα κατά των φοιτητών, τραυματίζοντας κάποιους από αυτούς, καθώς και τον φωτορεπόρτερ Γ. Λιάκο στο κεφάλι.



Κοσμητεία εναντίον Φορτσάκη για τα επεισόδια στη Νομική

Αιχμές κατά της στάσης του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Θεόδωρου Φορτσάκη αφήνει η η Κοσμητεία της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών (ΟΠΕ). Με ανακοίνωσή της καταγγέλλει την παρουσία δυνάμεων των ΜΑΤ την Πέμπτη το πρωί έξω από τα κτίρια της σχολής γεγονός που, όπως αναφέρει, πυροδότησε την ένταση.





Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου