Στο 1,5 δισ. τα έσοδα του Δημοσίου από τις συχνότητες στις εταιρείες κινητής

Στο 1,5 δισ. τα έσοδα του Δημοσίου από τις συχνότητες στις εταιρείες κινητής

Κοντά στο 1,5 δισ. ευρώ ανέρχονται πλέον, μετά και τη χθεσινή δημοπρασία, τα έσοδα του Δημοσίου από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, ποσό που αντιστοιχεί στα κεφάλαια που έχουν διαθέσει οι τελευταίες για τη χρήση συχνοτήτων από το ξεκίνημα της κινητής τηλεφωνίας στη χώρα μας.



Χθες η δημοπρασία από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων απέφερε 381,144 εκατ. ευρώ, όσα πρόσεφεραν δηλαδή οι τρεις εταιρείες Cosmote, Vodafone και Wind για τη χρήση των συχνοτήτων που θα χρησιμοποιούν για τα επόμενα 15 χρόνια.



Το συγκεκριμένο ποσό ήταν οριακά υψηλότερο (κατά 1,1 εκατ. ευρώ), από την τιμή εκκίνησης και τα έσοδα προστίθενται ουσιαστικά σε αυτά του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων.



Για το Δημόσιο η διαδικασία κρίθηκε ως επιτυχημένη, την ίδια στιγμή που χθες το απόγευμα ο πρόεδρος της ΕΕΤΤ κ. Κ. Λουρόπουλος δήλωνε ότι η ανταπόκριση των τριών εταιρειών της κινητής «δείχνει ακριβώς την εμπιστοσύνη τους στη διαφαινόμενη ασφαλή πορεία ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας».



Αξίζει να αναφερθεί εδώ ότι για τη χρήση συχνοτήτων, οι εταιρείες έχουν διαθέσει μέχρι σήμερα συνολικά κεφάλαια της τάξεως του 1,1 δισ. ευρώ. Η χθεσινή δημοπρασία, που αφορά τη χορήγηση δικαιωμάτων χρήσης ραδιοσυχνοτήτων στις ζώνες των 800 και 2.600 MHz, θεωρείται ένα πολύ αποφασιστικό βήμα για την ανάπτυξη νέων ασυρμάτων τεχνολογιών για δίκτυα κινητής τηλεφωνίας τέταρτης γενιάς (4G), που υποστηρίζουν καινοτόμες υπηρεσίες επικοινωνίας, πρόσβασης, περιεχομένου και μεταφοράς ευρυζωνικών δεδομένων.



Κατά την ΕΕΤΤ, «για τη χώρα, η ανάπτυξη προηγμένων επικοινωνιών, τόσο στις πόλεις όσο και σε νησιωτικές και αγροτικές περιοχές, συμβάλλει στην εξάλειψη του «ψηφιακού χάσματος» με τον υπόλοιπο κόσμο.



Η πραγματική αξία του σπάνιου αυτού εθνικού πόρου καθ’ όλη τη διάρκεια ισχύος της παραχώρησης έγκειται στη δημιουργία νέων υποδομών επί των οποίων θα διοχετευθούν υπηρεσίες και συναλλαγές τόσο μεταξύ επιχειρήσεων και καταναλωτών όσο και πολιτών και επιχειρήσεων με το δημόσιο τομέα».





Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου