Ράλι προσφορών από τις ασφαλιστικές











Οι διοικήσεις των ξένων πολυεθνικών αλλά και των ελληνικών ομίλων δίνουν μεγάλη έμφαση στον συγκεκριμένο τομέα ασφάλισης, καθώς είναι ο μόνος που είναι υποχρεωτικός και αποτελεί τη βασική... «δίοδο» και για την πώληση των άλλων ασφαλιστικών προϊόντων Ζωής και Υγείας...















Με «μαγιά» τα 5,8 εκατομμύρια ασφαλιστήρια αυτοκινήτου -συν αρκετά από τα 800.000 περίπου που είναι ανασφάλιστα και εκτιμάται ότι θα προστεθούν στη συνολική παραγωγή λόγω και της εφαρμογής του νέου αυστηρότερου νόμου- οι εταιρείες προσπαθούν με διάφορες τακτικές χαμηλότερων ασφαλίστρων να αυξήσουν τον στόλο τους. Σημειώνεται ότι την τελευταία διετία, οι μεσοσταθμικές μειώσεις στα ασφάλιστρα αυτοκινήτου ξεπερνούν το 25%.







Η αρχή έγινε με την καλύτερη διαχείριση των πελατών, επιβραβεύοντας ουσιαστικά με χαμηλότερα ασφάλιστρα τους πιο... καλούς οδηγούς.







Η συνέχεια έγινε με την είσοδο στην ελληνική αγορά της λεγόμενης... ιντερνετικής ασφάλισης, με την υπηρεσία Anytime Online της Interamerican να κερδίζει χιλιάδες πελάτες χάρη στις χαμηλότερες τιμές που προσφέρει. Ανάλογες πλατφόρμες είναι αυτές της Hellas Direct, μιας κυπριακής ασφαλιστικής εταιρείας η οποία έχει μακρόχρονη στρατηγική συνεργασία με τη Munich Re, αλλά και της myDirect, της υπηρεσίας απευθείας ασφάλισης της εταιρείας Prime Insurance. Την τακτική της online ασφάλισης ακολούθησαν και άλλες «μεγάλες» του κλάδου όπως π.χ. η Allianz (με το Allianz Direct), η Εθνική Ασφαλιστική (με το Εθνική Protect) και η AIG (με το AIG Direct).







Νέος κύκλος μειώσεων







Η AIG προχώρησε πρόσφατα σε μία απόφαση η οποία αναμένεται να επιφέρει νέο κύκλο μειώσεων στα ασφάλιστρα του αυτοκινήτου. Ειδικότερα αποφάσισε να μειώσει το Δικαίωμα Συμβολαίου, ένα ποσό που επιβαρύνει αρκετά τον ασφαλισμένο (η μείωση είναι της τάξης των 9 μονάδων βάσης, από το 24% στο 15%). Το Δικαίωμα Συμβολαίου είναι ένα ποσό που εισπράττεται μαζί με το ασφάλιστρο από την εταιρεία (και μάλιστα αφορολόγητο) για τα έξοδα του ασφαλιστηρίου συμβολαίου και δεν είναι διόλου... ευκαταφρόνητο, καθώς σε επίπεδο εξαμήνου η μείωση του ποσοστού μεταφράζεται σε 20-30 ευρώ (για ένα μέσο ασφάλιστρο) και φθάνει σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα για αυτοκίνητα μεγαλύτερου κυβισμού. Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, ανάλογες εκπτώσεις μελετάνε και άλλες ασφαλιστικές.







Παράλληλα, η μία μετά την άλλη οι εταιρείες ανακοινώνουν νέα προγράμματα με ακόμη χαμηλότερα ασφάλιστρα, επιβραβεύοντας κυρίως τους οδηγούς που δεν κάνουν ζημιές.







Για παράδειγμα, πρόσφατα η Εθνική Ασφαλιστική ανακοίνωσε μία νέα προωθητική ενέργεια, το Εθνική auto4all, προσφέροντας χαμηλότερες τιμές στα προγράμματα ασφάλισης οχημάτων, για όλα τα νέα συμβόλαια που θα εκδοθούν έως την 30ή Νοεμβρίου.







Είχαν προηγηθεί αντίστοιχες κινήσεις από την Υδρόγειο, την AIG, την Αγροτική Ασφαλιστική, την Ergo, την Ορίζων, την International Life, την Enterprise, τη Συνεταιριστική κ.ά.







Σε γενικές γραμμές, οι μεγάλες εταιρείες πρωταγωνιστούν στις μειώσεις των ασφαλίστρων καθώς διαθέτουν μεγαλύτερα κεφαλαιακά περιθώρια φερεγγυότητας που τους το επιτρέπουν. Για παράδειγμα, μία εταιρεία με κλάδο ασφάλισης αυτοκινήτου που έχει περιθώρια φερεγγυότητας της τάξης του 150% (δηλαδή 50% πάνω από τα προβλεπόμενα εκ του νόμου αποθέματα) έχει περιθώριο για μείωση ασφαλίστρων κατά 10%-20% ετησίως.







πηγή: Έθνος








Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου