Βόλτα αναψυχής για τον Ε.Βενιζέλο με λεφτά του ελληνικού λαού

Βόλτα αναψυχής για τον Ε.Βενιζέλο με λεφτά του ελληνικού λαού

Τι απαντά το υπουργείο Εσωτερικών



Κάθε ώρα πτήσης με το συγκεκριμένο μέσο μεταφοράς υψηλών προσώπων τύπου Εμπραέρ επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό με το ποσό των 5.660,80 ευρώ.



Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η επιβεβαιωμένη πια πληροφορίες ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος χρησιμοποίησε το πρωθυπουργικό αεροσκάφος για να ταξιδέψει από τη Σκιάθο στις Βρυξέλλες σε ταξίδι μετ΄επιστροφής για να συνεχίσει τις διακοπές του στο νησί των Σποράδων.



Ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης εισηγήθηκε στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας ζητώντας το VIP αεροσκάφος Εμπραέρ το πρωί του Δεκαπενταύγουστου να το παραλάβει από τη Σκίαθο καικ να τον μεταφέρει στις Βρυξέλλες. Το αίτημα έγινε δεκτό και μάλιστα το ίδιο βράδυ, το κυβερνητικό αεροσκάφος γύρισε τον υπουργό των Εξωτερικών στη Σκιάθο. Από εκεί ο κ. Βενιζέλος συνέχισε προς τη Σκόπελο για να κάνει τις διακοπές που είχε διακόψει.



Σύμφωνα με το επίσημο τιμολόγιο, κάθε ώρα πτήσης με το συγκεκριμένο αεροσκάφος μεταφοράς υψηλών προσώπων τύπου Εμπραέρ επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό με το ποσό των 5.660,80 ευρώ.



Η ανακοίνωση Βενιζέλου για το δημοσίευμα



Σήμερα, Κυριακή, το υπουργείο των Εξωτερικών με ανακοίνωσή του επιβεβαιώνει το σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας Πρώτο Θέμα, όπου ο κ. Βενιζέλος παραδέχεται ότι έκανε χρήση του αεροσκάφους για να μην χαλάσει τις εργάσιμες -όπως τις χαρακτηρίζει- διακοπές του.



Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του υπουργείου Εξωτερικών:



«Κατά την άποψη της εφημερίδας, η μετακίνηση κακώς έγινε με υπηρεσιακό αεροσκάφος με ενδιάμεση στάση στη Σκιάθο, όπου βρισκόταν για διακοπές τεσσάρων εργασίμων ημερών ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης. Το δημοσίευμα προφανώς εννοεί ότι ο κ. Βενιζέλος θα έπρεπε να μετακινηθεί στις 14.8 από τη Σκιάθο στην Αθήνα, να ταξιδεύσει στις 15.8 στις Βρυξέλλες, να επιστρέψει στην Αθήνα αργά το βράδυ της ίδιας ημέρας ή την επομένη (16.8), οπότε και περίττευε να αναζητήσει τρόπο επιστροφής στη Σκιάθο, προκειμένου να συναντήσει την οικογένεια του, με δεδομένο ότι ήταν, ούτως ή άλλως, προγραμματισμένη η επιστροφή του στην Αθήνα στις 17.8. Έτσι, θα είχε διαθέσει τρεις ημέρες από τις ελάχιστες των διακοπών του για μια έκτακτη συνεδρίαση έξι ωρών στις Βρυξέλλες!



Όπως προβλέπει η σχετική νομοθεσία, ο εκάστοτε Πρωθυπουργός και ο εκάστοτε Υπουργός των Εξωτερικών μετακινούνται για τις αποστολές τους στο εξωτερικό με υπηρεσιακό αεροσκάφος γιατί διαφορετικά δεν είναι εφικτή τεχνικά η ανταπόκριση στις διάφορες υποχρεώσεις τους. Το ίδιο συμβαίνει σε όλες τις χώρες – μέλη της ΕΕ.



Παρόλα αυτά, όποτε υπάρχει δυνατότητα χρήσης εμπορικών πτήσεων, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης τις χρησιμοποιεί. Τούτο όμως δεν ήταν τεχνικά εφικτό για την έκτακτη συνεδρίαση της 15ης Αυγούστου.



Η κριτική είναι θεμελιώδες στοιχείο της Δημοκρατίας. Ο ακραίος λαϊκισμός απλώς αυτοακυρώνεται και αφήνει μόνο την οσμή της κακοπιστίας του».





Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου