Ανακατέλαβαν το φράγμα της Μοσούλης οι Κούρδοι



Ανακατέλαβαν το φράγμα της Μοσούλης οι Κούρδοι. Τον έλεγχο του μεγαλύτερου μέρους του φράγματος της Μοσούλης πήραν οι κουρδικές δυνάμεις στο Ιράκ, καθώς οι αεροπορικές επιδρομές των Αμερικανών συμβάλλουν στη μερική οπισθοχώρηση

των τζιχαντιστών στο Βορρά.

Οι ΗΠΑ διεύρυναν τις επιδρομές τους κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου και βοήθησαν τους Κούρδους να πάρουν πίσω το φράγμα -το μεγαλύτερο του Ιράκ- το οποίο είχε καταληφθεί από τους αντάρτες του ISIL.

Για πρώτη φορά, ο Barack Obama έδωσε το πράσινο φως για χτυπήματα που είχαν στόχο να προστατεύσουν κρίσιμες υποδομές, και όχι μόνο Αμερικανικό προσωπικό ή απειλούμενες ιρακινές μειονότητες.

Ο ξένος τύπος αντιμετωπίσει τις εξελίξεις στο Σαββατοκύριακου σαν μία ενίσχυση της εμπλοκής των ΗΠΑ στο Ιράκ αλλά και για μία πρώτη προσπάθεια των Αμερικανών να ανακτηθεί μέρος των εδαφών που κατέλαβαν οι τζιχαντιστές.

Το φράγμα της Μοσούλης θεωρείται η σημαντικότερη κατάκτηση του ISIL αφότου κατέλαβε την επαρχία Nineveh τον Ιούνιο. Οι αντάρτες ελέγχουν επίσης αρκετές πετρελαιοπηγές στο Δυτικό Ιράκ και την Ανατολική Συρία, από τις οποίες παράγουν έσοδα εκατομμυρίων δολαρίων τη μέρα, με τα οποία χρηματοδοτούν τις ενέργειές τους.





από "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ"

μέσω epixirimatias.gr
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου