Από δειγματοληπτικούς ελέγχους του Ινστιτούτου Εμπορίου και Υπηρεσιών της ΕΣΕΕ (ΙΝΕΜΥ – ΕΣΕΕ) σε σούπερ μάρκετ, λαϊκές αγορές και στη Βαρβάκειο, προκύπτει ότι η τιμή των κρεατικών είναι κατά 4,51% φθηνότερη.
Η τιμή του αρνιού εμφανίζεται χαμηλότερη κατά 5,26%, ενώ τα λαχανικά και τα φρούτα καταγράφουν οριακές πτωτικές τάσεις της τάξεως του 2,18%.
Λαχανικά, φρούτα και προϊόντα σουπερ μάρκετ
Τα πορτοκάλια (-27,94%), οι πατάτες (-20,41%) και τοι ντομάτες (-19,89%) εμφανίζουν τη μεγαλύτερη υποχώρηση για το 2014, ενώ οι μεγαλύτερες αυξήσεις σε σύγκριση με το 2013, παρατηρήθηκαν στα κρεμμύδια (67,35%) και στο λάχανο (21,15%).
Μεσοσταθμική άνοδος περίπου κατά 11% παρατηρείται σε διάφορα προϊόντα των σουπερ μάρκετ, όπως τα συσκευασμένα αυγά, η μουστάρδα και η φέτα.
Πασχαλινό τραπέζι
Στα περσινά ποσά κινείται το μέσο κόστος του πασχαλινού τραπεζιού καθώς υπολογίζεται στα 99,04 ευρώ για μια πενταμελή οικογένεια από 99,23 ευρώ το 2013.
Οι τιμές των βασικών ειδών διατροφής (λαχανικά – κρεατικά) εμφανίζουν μία πτωτική τάση η οποία προσεγγίζει το 3,37%.
Νηστίσιμα
Σε ότι αφορά το κόστος των νηστίσιμων εδεσμάτων, τα αποτελέσματα της έρευνας, δείχνουν μια πολύ μικρή μείωση (-0,89%) μείωση σε σύγκριση με την περσινή εορταστική περίοδο.
Συγκεκριμένα, τα καλαμάρια είναι μειωμένα κατά 3,33% το κιλό (φρέσκα), η τιμή του φρέσκου χταποδιού καταγράφει πτώση 5,08%, ενώ και η τιμή των κατεψυγμένων γαρίδων παραμένει αμετάβλητη σε σχέση με το 2013.
Πηγή:enet.gr
Πηγή: kapistri.blogspot.com
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου