ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚ.ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ

Επίκαιρη ερώτηση που υπέβαλε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, βουλευτής Β’Αθήνας-ΠΑΣΟΚ κ. Απόστολος Κακλαμάνης προς τους υπουργούς Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης σχετικά με τη μεταφορά των εντασσόμενων σε διαθεσιμότητα εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης σε άλλες δομές του υπουργείου Παιδείας ή του υπουργείου Υγείας, ώστε να μην δρομολογηθεί η οριστική απόλυσή τους. Η ερώτηση θα συζητηθεί την Πέμπτη 20/3 στην Ολομέλεια της Βουλής.


Η ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους υπουργούς Παιδείας & Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Κατά την προ 8μήνου εφαρμογή της καταστροφικής για την Δευτεροβάθμια Επαγγελματική Εκπαίδευση κατάργησης του 50% περίπου των ειδικοτήτων και τμημάτων, η κυβέρνηση δεσμεύτηκε ότι οι σε διαθεσιμότητα εντασσόμενοι εκπαιδευτικοί θα μεταφερθούν σε άλλες δομές του Υπ. Παιδείας ή του Υπ. Υγείας συγκεκριμένα.
Ήδη στις 22 Μαρτίου, ολοκληρούμενου του χρόνου της διαθεσιμότητας, επίκεινται οι οριστικές απολύσεις πολλών εκ των εκπαιδευτικών αυτών γιατί, προφανώς, η κυβερνητική δέσμευση δεν έχει ως αυτή την ώρα τηρηθεί.

Κατόπιν των ανωτέρω

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κύριοι υπουργοί

Εάν, πώς και πότε με αμέσως λαμβανόμενα νομοθετικά και διοικητικά μέτρα θα αντιμετωπίσουν το σοβαρότατο αυτό πρόβλημα, που τείνει να μεταβάλει σε «πυριτιδαποθήκη» τον χώρο της Δημόσιας Εκπαίδευσης


Αθήνα, 17/3/2014
Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΧΡ. ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου