ΥΠΟΛΟΓΙΣΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΟΥ


Αν καταλήξεις στο γιατρό, οι παρακάτω αριθμοί θα τον βοηθήσουν να εκτιμήσει τη σοβαρότητα της κατάστασής σου.
Αρτηριακή πίεση: <120 strong="">
Είτε ανεβαίνει πολύ ψηλά είτε είναι πολύ χαμηλή, η αρτηριακή σου πίεση δείχνει ότι κάτι δεν πάει καλά. Πες στο γιατρό πού κυμαίνεται συνήθως η δική σου. Αν είναι μεγαλύτερη από 120/80 mmHg, μην περιμένεις να φτάσεις στην εντατική για να τη ρυθμίσεις, σου λέει ο Travis Stork, σύμβουλος του Men’s Health. Κλείσε ραντεβού με το γιατρό σου.
Καρδιακή συχνότητα σε ηρεμία: 60
Σημαντική μείωση του κιρκάδιου ρυθμού μπορεί να σημαίνει πρόβλημα στο ερεθισματαγωγό σύστημα της καρδιάς σου, λέει ο Stork, ενώ ταχυκαρδία μπορεί να υποδηλώνει λοίμωξη ή αφυδάτωση. Φυσιολογικά, η καρδιά σου πρέπει να χτυπά 60-100 φορές το λεπτό.
Αναπνευστική συχνότητα: 18
Μερικές φορές είναι φυσιολογικό να αναπνέεις γρηγορότερα, όπως στο γυμναστήριο ή το κρεβάτι. Η ταχύπνοια όμως μπορεί να σημαίνει αναπνευστική λοίμωξη ή άσθμα. Μέτρησε πόσες φορές ανασηκώνεται το στήθος σου σε ένα λεπτό. Ο μέσος όρος είναι 10-18 αναπνοές.
Θερμοκρασία: 36,6
Μην περιμένεις να αρρωστήσεις για να βάλεις θερμόμετρο. «Μάθε τη βασική σου θερμοκρασία, για να τη χρησιμοποιήσεις όταν αρρωστήσεις» σου λέει ο Stork. Πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι η φυσιολογική τιμή ενηλίκων ποικίλλει από 36 μέχρι 37,5° C.

Πηγή: rc-cafe.blogspot.com

Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου