Ποιο «τεράστιο δημόσιο»; 50% λιγότεροι από τον μέσο όρο του ΟΟΣΑ οι δημόσιοι υπαλλήλοι στην Ελλάδα

Για δημοσιονομική προσαρμογή ρεκόρ (ή, αλλιώς: το οδυνηρό σοκ που βιώνει η ελληνική κοινωνία .), το πολύ μικρό ποσοστό της απασχόλησης που σχετίζεται με την κεντρική κυβέρνηση και η μεγάλη πτώση της εμπιστοσύνης των πολιτών προς αυτή (ανέρχεται μόλις στο 13%)είναι τα τρία σημεία που υπογραμμίζει ο ΟΟΣΑ στην νέα του έκθεση.


Οι κυβερνήσεις εμπνέουν εμπιστοσύνη μόλις στο 13% των Ελλήνων πολιτών, έναντι του 38% μία πενταετία πριν. Χαμηλότερη τιμή στην εμπιστοσύνη
προς την κυβέρνηση καταγράφεται μόνο στην Ιρλανδία. Πτώση εμπιστοσύνης καταγράφεται συνολικά και στις χώρες του ΟΟΣΑ, αλλά πολύ πιο ήπια, στο 40% από 45%.
Στις σημειώσεις της έκθεσης για την Ελλάδα, τονίζονται δύο ακόμη ιδιαίτερα χαρακτηριστικά:
  •     η δημοσιονομική προσαρμογή-ρεκόρ για τον περιορισμό του ελλείμματος (από 15,6% το 2009 σε 9,6% το 2012)
  •     το πολύ μικρό ποσοστό (7,9%) του εργατικού δυναμικού που απασχολείται από την κεντρική κυβέρνηση
Οι Ελληνες εμπιστεύονται περισσότερο την κατά τόπους Αστυνομία και τις Αρχές, όπως λέει το 63%, με το μέσο όρο του ΟΟΣΑ στο 72%. Ακολουθεί η εμπιστοσύνη στους Ελληνες δασκάλους και καθηγητές, όπως συμφωνεί το 46% των πολιτών (ΟΟΣΑ: 66%), η Δικαιοσύνη με 38% (ΟΟΣΑ: 51%) και το σύστημα Υγείας με 29% (ΟΟΣΑ: 71%).
Οι μεταρρυθμίσεις στην φορολογία πάντως μείωσαν τις ανισότητες στην Ελλάδα. Ετσι, ο δείκτης Gini (πρόκειται για ένα δείκτη που μετρά τις ανισότητες στην κατανομή εισοδήματος ή τις δαπάνες νοικοκυριών/ατόμων) υποχώρησε στο 0,34, πολύ κοντά στο μέσο όρο του 0,31 του ΟΟΣΑ. To 2007 η αντίστοιχη τιμή του δείκτη ήταν στο 0,52, όταν ο μέσος όρος τότε ήταν 0,47%.
  
Απόσπασμα από την έκθεση του ΟΟΣΑ
Ως προς την απασχόληση στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, η Ελλάδα εμφανίζεται το 2011 να απασχολεί σε αυτόν το 7,9% του συνολικού δυναμικού, όταν στις χώρες του ΟΟΣΑ το ποσοστό είναι σχεδόν διπλάσιο, στο 15,5%.
Η Ελλάδα παράλληλα παρουσιάζει σημαντικό έλλειμμα στην παρουσία των γυναικών τόσο σε θέσεις του ευρύτερου δημόσιου τομέα όσο και της κυβέρνησης. Ετσι, Ελληνίδες αποτελούν το 36,% των δημόσιων υπαλλήλων, έναντι 56,8% στον ΟΟΣΑ, ενώ γυναίκες υπουργοί το 5,6% έναντι 24,9%.
Πληροφορίες από το Έθνος


Πηγή: http://anemosantistasis.blogspot.com/2013/11/50.html#ixzz2kj9YYaln

Πηγή: kafeneio-gr.blogspot.com

Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου