Ο Γ. ΚΑΤΑΤΖΑΦΕΡΗΣ τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Η επίσημη επίσκεψη του Προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ ξεκίνησε με συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της HELLEXPO/Δ.Ε.Θ, κ. Αναστάσιο Τζήκα και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, κ. Κυριάκο Ποζρικίδη, από τους οποίους ενημερώθηκε για την πορεία του Οργανισμού μετά την συγχώνευση.
Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. τόνισε ότι η συγχώνευση των δύο εταιρειών (HELLEXPO-Δ.Ε.Θ.) μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης και της βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας, ώστε η Δ.Ε.Θ. να αποτελέσει και πάλι πόλο έλξης του διεθνούς επιχειρηματικού ενδιαφέροντος.
Στην συνέχεια, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις της Δ.Ε.Θ. και παραχώρησε Συνέντευξη Τύπου προς τους δημοσιογράφους.
Το πλήρες κείμενο της ομιλίας του κ. Καρατζαφέρη, έχει ως εξής:

Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ (Πρόεδρος ΛΑ.Ο.Σ)

Τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο. Όλα αυτά περί «success story» δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Στην Θεσσαλονίκη, η ανεργία είναι στο 50%. Ο ένας στους δύο δεν έχει δουλειά. Υπάρχει μια συρρίκνωση της βιομηχανικής παραγωγής.

Είναι μια έκθεση σήμερα που θα την θέλαμε πιο λαμπερή και πιο φωτεινή. Δεν έχει καμία σχέση με τις εκθέσεις του παρελθόντος. Ακόμα και οι εκθέσεις του ’70 ήταν πιο λαμπρές. Αυτή η συρρίκνωση αντανακλά την πραγματικότητα, όχι μόνο της πόλης, αλλά και της Ελλάδας. Σαφώς κάτι πρέπει να γίνει. Και αυτό είναι να αλλάξουμε μια λαθεμένη πολιτική που ομολογείται απ’ αυτούς που την σχεδίασαν.

Όταν η κ. Λαγκάρντ και οι περί αυτής συμφωνούν ότι ήταν λάθος το μίγμα της πολιτικής, κάτι πρέπει να κάνουμε για να το διορθώσουμε. Το να συνεχίζουμε αυτή τη πολιτική, δεν είναι πλέον λάθος, είναι έγκλημα!

Πολλοί λένε ότι τα πράγματα θα τα διορθώσουν οι εκλογές. Εάν έχει κανείς μικροπολιτική αντίληψη της δεκαετίας του ’60 του τύπου «θα σου βγάλω το μάτι για να πάρω εγώ τη θέση σου» τότε αυτός είναι σίγουρο ότι θέλει εκλογές.
Αν όμως κάποιος σκέφτεται εθνικά και προσωπικά, όπως πάντα σκέφτομαι έτσι όλα αυτά τα χρόνια, δεν μπορεί να ζητά εκλογές τώρα.

Όπως έχουν τα πράγματα, οι εκλογές θα δημιουργήσουν πρόσθετες δυσκολίες. Είμαστε μεγάλα παιδιά και είναι υποχρέωση μας να συνεννοηθούμε για να βγάλουμε τη χώρα από το τέλμα. Να δούμε ποια είναι η σωστή πολιτική και όχι αυτή της οσφυοκαμψίας του κ. Σαμαρά και του κ. Βενιζέλου που δεν απέδωσε. Δεν μπορεί και για το πιο απλό να περιμένουμε την οδηγία που θα δώσει το Βερολίνο. Εκτός από προσβλητικό είναι και αδύνατο να λειτουργήσει.
Ούτε όμως είναι σωστό η άλλη πλευρά να τάζει στο κόσμο την επιστροφή σε ένα επίπεδο ζωής όπως αυτό που ήμασταν πριν 5 χρόνια. Είναι επιπόλαιο.

Αν δεν συνεννοηθούμε, θα έρθουν ακόμα πιο δύσκολες μέρες. Και δεν θα είναι τα πράγματα πιο οδυνηρά μόνο οικονομικά, αλλά και κοινωνικά. Δεν μπορούμε να αφήσουμε τα Άκρα να λειτουργήσουν ως παρεμβατικός παράγων σήμερα και ως καθοριστικός αύριο.
Πρέπει να παραμερίσουμε από τον κόσμο την δίκαιη αγανάκτηση που έχει και να του δώσουμε τη λογική επεξεργασία τν πραγμάτων. Το μόνο που ενδιαφέρει τους δανειστές πως δεν θα προκύψει ατύχημα στις τράπεζες.

Όμως, η πολιτική που ακολουθείται, οδηγεί προς τα εκεί.
Ουδείς διερωτάται τι θα γίνει ο απλός πολίτης. Πως θα σταματήσουμε τις αυτοκτονίες που πολλαπλασιάζονται και είναι περισσότερες από κάθε άλλη χώρα της Ευρώπης. Πώς θα εξασφαλίσουμε το φάρμακο στους πολίτες που είναι υποχρέωση του Κράτους. Ουδένα ενδιαφέρει.
Ζητούν συρρίκνωση στα πάντα. Μα η συρρίκνωση δεν μπορεί και δεν είναι η απάντηση στην ύφεση.
Ακούω εδώ και ενάμιση χρόνο τον πρωθυπουργό να μιλά για ανάπτυξη. Αντιλαμβάνεται την ανάγκη της ανάπτυξης, αλλά δεν μπορεί να την δρομολογήσει και να μεθοδεύσει την πορεία του τόπου προς τα εκεί.

Και οι διαπιστώσεις αυτές, δεν αφορούν μόνο στην επιλογή της πολιτικής, αλλά κυρίως με την απόλυτη παράδοση της εθνικής κυριαρχίας, γιατί πιστεύουν κάποιοι ότι θα παραμείνουν στην εξουσία γλείφοντας και έρποντας.
Σας φέρνω σαν παράδειγμα το γεγονός, πριν 15 μέρες, που ο Αμερικάνος Πρόεδρος ήταν έτοιμος να «πυροβολήσει» τη Συρία. Έσπευσε λοιπόν ο συντοπίτης σας Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών, να πει: «Πάμε! Ρίξτε!». Και πότε; Όταν ακόμα και το Βρετανικό Κοινοβούλιο, ο πλέον στενός συνεργάτης του Αμερικάνου, αρνήθηκε!.
Τώρα που είδε ότι ο Ομπάμα ψάχνει άλλοθι γιατί δεν του βγαίνει, είπε χθες ότι πρέπει να βρεθεί πολιτική λύση.

Αυτό δείχνει ότι κάποιοι έχουν ξεκαθαρίσει μέσα τους, ότι η πολιτική επιβίωσή τους εξαρτάται από τους μεγάλους και δυνατούς και κάνουν τα πάντα για να τους ικανοποιήσουν. Και αυτή η εξάρτηση είναι το μεγάλο πρόβλημα.
Θα μπορέσουμε επιτέλους να στήσουμε μια εθνική πολιτική;
Μπορούμε να αποφασίζουμε εμείς και όχι άλλοι για λογαριασμό μας;

Δεν ντρεπόμαστε κάθε φορά να περιμένουμε τον Π. Τόμσεν, ένα μικρομεσαίο υπάλληλο του Δ.Ν.Τ. να μας πει τι θα κάνουμε; Ή ο έτερος υπάλληλος, ο «πολύς» κ. Μόρς τον οποίο γνώρισα όταν ήμουν ευρωβουλευτής, ένας καθημερινός υπάλληλος, που στην στρατιωτική ορολογία δεν ήταν ούτε καν «υπολοχαγός», εδώ να είναι ο «Στρατάρχης» της χώρας.

Και περιμένουν ο πρωθυπουργός, ο Αντιπρόεδρος και οι υπουργοί, το τι θα τους πει ο κ. Τόμσεν και ο κ. Μορς!. Θεωρείτε ότι ζούμε πολιτικά;

Πότε άλλοτε θυμάστε, να μας ενδιέφεραν τόσο πολύ οι γερμανικές εκλογές; Από αυτές εξαρτάται η «επόμενη μέρα» για να ζήσουμε. Δεν είπα να σηκώσουμε την «παντιέρα» του επαναστάτη και πως αλήθεια, θα μπορούσε να γίνει αυτό; Αλλά τουλάχιστον να ανακτήσουμε μέρος της χαμένης μας αξιοπρέπειας.

Να μπορούμε να καταθέσουμε προτάσεις που θα μπορούμε στη συνέχεια να τις υλοποιήσουμε.
Είχαμε τον «ξαφνικό θάνατο» της ΕΡΤ. Τώρα μιλάνε για «ξαφνικό θάνατο» στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα. Μα εδώ, δεν είμαστε Λουξεμβούργο. Τα σύνορά μας δεν είναι η Γαλλία και η Γερμανία. Είναι η Τουρκία, τα Σκόπια, η Αλβανία, με ότι αυτό συνεπάγεται...

Στο βυθό του Αιγαίου είμαστε «γυμνοί». Ο βυθός του Αιγαίου είναι 8 οικόπεδα όπως λένε οι αξιωματικοί του Π. Ναυτικού, και μόλις το ένα οικόπεδο μπορούμε και καλύπτουμε. Η Τουρκία μπορεί να κάνει ό,τι θέλει. Κάνεις δεν θα μάθει πόσο κοντά φτάνουν τα υποβρύχιά τους. Και εμείς, έχουμε τρία ολοκαίνουργια υποβρύχια που κάθονται, γιατί ο κ. Σάφα θέλει να πάρει 5 ευρώ παραπάνω… Ούτε το δικαίωμα να βγάλουμε έξω τα υποβρύχιά μας δεν έχουμε.
Θέλουν να κλείσουν την ΛΑΡΚΟ που βγάζει νικέλιο.

Η Ελλάδα βγάζει το 85% της παραγωγής που έχει ανάγκη η Ευρώπη και χωρίς το νικέλιο δεν μπορούν να γίνουν ούτε οι κάνες των όπλων. Και εμείς αυτό το θησαυροφυλάκιο το έχουμε ανενεργό και πάμε να το κλείσουμε.
Αυτό φτάνει τα όρια της προδοσίας!
Αυτή είναι η οσφυοκαμψία προς τον Αμερικάνο.

Θυμάστε ότι είχα κάνει ένα μεγάλο αγώνα να έρθουν εδώ οι Ρώσοι και ο Πούτιν δήλωσε ότι στην Ελλάδα είναι πλάκα για να επενδύσεις. Και προσπαθεί να μαζέψει και τον Σαββίδη που έδωσε κάποιες αναπνοές σ’ αυτή την πόλη, επειδή του είπε ο Αμερικάνος ότι δεν πρέπει η Ρωσία να πάρει την ΔΕΠΑ που έδινε δύο και δυόμιση φορές μεγαλύτερη οικονομική προσφορά από τον δεύτερο πλειοδότη. Και τελικά την δώσαμε σ’ αυτούς, μέσω Αζερμπαϊτζάν.

Ο ΟΠΑΠ και τα λαχεία είναι η «χρυσή κότα» για το ελληνικό κράτος. Τα λαχεία δίνουν κέρδος 83 εκ. ευρώ το χρόνο και πολλαπλάσια δίνει ο ΟΠΑΠ. Δίνουμε μέσω του «αμαρτωλού» ΤΑΙΠΕΔ, ότι καλύτερο έχει η χώρα. Και εμφανίζεται ένας στον διαγωνισμό. Και μάλιστα «συμβαίνει» αυτός ο ένας να έχει στενές σχέσεις με τον πρωθυπουργό. Και δεν μπόρεσε ο Πρωθυπουργός να διαψεύσει καθώς έχουν τον ίδιο σύμβουλο.

Ο κ. Σαμαράς και ο κ. Μελισσανίδης έχουν κοινό σύμβουλο τον κ. Κρανιδιώτη. Αυτό δεν είναι κάτι περίεργο που χρήζει περεταίρω έρευνας; Ρωτώ απλά.
Όλα αυτά λοιπόν, κοστίζουν στην πατρίδα και στην χώρα. Ο κάθε πολιτικός σήμερα σκέφτεται πως θα βολευτεί σε καλύτερη θέση στη «πλατεία του θεάτρου».
Εγώ κάνω έκκληση να σοβαρευτούν.

Παρά το περίφημο «κούρεμα» που θα μας απάλλασσε από το βαρύ χρέος, σήμερα, αυτό, είναι μεγαλύτερο απ’ ότι ήταν πριν το κούρεμα. Πρέπει να αλλάξει η πολιτική και ο τρόπος προσέγγισης του προβλήματος.

Στο θέμα των Σκοπίων. Δεν είμαι αισιόδοξος για την εξέλιξη. Η πολιτική της κυβέρνησης είναι να απομακρύνει το θέμα και όχι να κερδίσει πόντους.
Κοιτούν πώς θα το «πάνε πίσω», γνωρίζοντας ότι το πράγμα πάει στο όνομα «Μακεδονία» και κάποιο συνθετικό.

Αυτό υποστήριξε και ο υπουργός εξωτερικών σε συνάντηση που είχε με τον κ. Νίμιτς και συνάντησα και εγώ τυχαία σήμερα στο αεροδρόμιο «Μακεδονία».
Το θέμα είναι αν θα βάλουν ένα πρόθεμα, ή ένα συνθετικό; Όλα αυτά δείχνουν μια παράδοση και σ’ αυτό το κυρίαρχο εθνικό θέμα».

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων (σ.σ.: οι ερωτήσεις των δημοσιογράφων αποδίδουν το νόημα της ερώτησης και όχι την πλήρη απομαγνητοφώνηση τους)

-Ερώτηση για το αν υπάρχει ενδεχόμενο συνεργασίας με τη ΝΔ και την δημοσκοπική παρουσία του ΛΑ.Ο.Σ
-Γ. Καρατζαφέρης: Κρίνω εξαιρετικά καλή την πορεία του κόμματος μας. Έχω ζητήσει από τις εταιρείες δημοσκοπήσεων –για συγκεκριμένους λόγους- ότι δεν θέλω καμιά αναφορά και συμμετοχή στις δημοσκοπήσεις. Οι εταιρείες αυτές δεν βγάζουν αποτελέσματα. Προσπαθούν να διαμορφώσουν αποτελέσματα και ότι «κουστούμι πληρώνεις», τέτοιο «κουστούμι ράβεις».
Το κόμμα έχει οργανωθεί. Έχουν φύγει οι διάφορες «μαύρες γάτες» που είχαμε. Έχουμε πλέον Νομαρχιακές Επιτροπές σε όλη την χώρα –πολύ περισσότερες από άλλα κόμματα που είναι στο Κοινοβούλιο- και έχουμε καθημερινές προσχωρήσεις, τόσο από την ΝΔ, όσο και από το ΠΑΣΟΚ, τις οποίες ανακοινώνουμε, αλλά βεβαίως για κάποιους λόγους δεν ανακοινώνονται.
Αυτή η πολιτική είναι στείρα και την κακίζω. Απευθύνομαι σε όλους, να καθίσουμε να βρούμε μια άλλη πολιτική. Τον Σαμαρά δεν τον θεωρώ βλάκα. Ξέρει που πάει το πράγμα. Πρέπει να αλλάξει πολιτική και αν έχει ανάγκη από μυαλά, υπάρχουν πολλά.

-Ερώτηση για το ενδεχόμενο σχηματισμού άλλης κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή.
-Γ. Καρατζαφέρης: Πρέπει να αλλάξουμε πολιτική αντίληψη και προσέγγιση. Ήρθε προχθές ο κ. Τσίπρας εδώ, ως επικεφαλής των διαδηλωτών και αύριο, ως εν δυνάμει Πρωθυπουργός. Αν πήγαινε στα σχολεία χθες, θα έβλεπε ότι ανοίγεται ένα «αντάρτικο» με τους μαθητές. «Χαλίφη στη θέση του χαλίφη» θέλουμε; Υποχρεούμεθα, προσπερνώντας τις προσωπικές μας αντιπάθειες, να σταθούμε αντάμα για την Ελλάδα.

-Ερώτηση- διευκρίνιση για την αναφορά στα Άκρα που θα λειτουργήσουν καθοριστικά στο μέλλον
-Γ. Καρατζαφέρης: Δεν χρειάζεται να κάνω αναφορά σε κάτι που οι δημοσιογράφοι αναφέρονται καθημερινά. Αλλά πιστεύω ότι υπάρχουν και αυτές οι συνιστώσες στο ΣΥΡΙΖΑ που λειτουργούν με μια ακραία συμπεριφορά. Και πολύ φοβάμαι ότι αυτό το σύστημα –εν δυνάμει- κάποια στιγμή που θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα κάποιων έξω από τα σύνορα της χώρας, θα χρησιμοποιηθούν για να έχουμε δυσμενείς εξελίξεις. Είναι πάρα πολύ πιθανό.

-Ερώτηση για τον τρόπο αντιμετώπισης του Σκοπιανού από τον ελληνικό λαό
Γ. Καρατζαφέρης: Όπως ο κ. Γκρουέφσκι έχει δεσμευτεί να ρωτήσει τον λαό του, να ρωτήσουμε και εμείς τον δικό μας λαό. Όπως ο κ. Γκρουέφσκι δήλωσε στον κ, Νίμιτς πως ότι συζητήσουν θα το μεταφέρει στον λαό των Σκοπίων, έτσι και εμείς να ενημερώσουμε και να ρωτήσουμε στη συνέχεια τον λαό σε ότι καταλήξουμε. Και αν λαός πει «δώστε το όνομα», να το δώσουμε. Να έχει την ευθύνη και ο λαός. Μην παίρνουμε συνεχώς αποφάσεις ερήμην του. Πήραμε αποφάσεις ερήμην του για να τον βάλουμε στην ΟΝΕ με τις σημερινές τραγικές συνέπειες. Πήραμε την απόφαση να κάνουμε το Ευρωσύνταγμα και ευτυχώς το σταμάτησε η Ολλανδία και η Γαλλία.

-Ερώτηση για το αν σκέπτεται ο ίδιος να κατέλθει εκ νέου υποψήφιος στις επικείμενες εκλογές στην Τ.Α
-Γ. Καρατζαφέρης: Έχω την αίσθηση ότι πολλοί Θεσσαλονικείς έχουν μετανιώσει για την επιλογή τους εκείνη τη Κυριακή. Σίγουρα δεν ήταν η καλύτερη δυνατή. Πιστεύω ο κόσμος τώρα να σκεφθεί πιο ώριμα. Καμιά φορά οι «Κασσάνδρες» και οι «Κίρκες» παρασύρουν τον κόσμο. Είναι πολύ νωρίς για να σκεφθούμε τι τελικά θα πράξουμε. Έχουμε χρόνο μέχρι τον Μάιο.

-Ερώτηση αναφορικά με το εάν θα μπορούσε να αλλάξει η πολιτική της κυβέρνησης, από την στιγμή που ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να αλλάξει ακόμα και τον υπουργό οικονομικών.
-Γ. Καρατζαφέρης: Ο κ. Στουρνάρας έχει την ευθύνη του Βερολίνου. Όταν έχεις κάποιο ασθενή στο σπίτι σου και ακολουθείς μια αγωγή και η αγωγή δεν αποδίδει, τι κάνεις; Κάνεις ένα συμβούλιο και αλλάζεις αγωγή.

-Συμπληρωματική ερώτηση επί του ιατρικού παραδείγματος «Με τον ίδιο γιατρό;»
-Γ. Καρατζαφέρης : Ενίοτε ο γιατρός αντιλαμβάνεται το λάθος του.

-Διευκρινιστική ερώτηση αναφορικά με τις εξελίξεις στο θέμα των Σκοπίων
-Γ. Καρατζαφέρης : Το κλίμα στράβωσε εκείνη την αποφράδα νύκτα του ’93 με υπουργό εξωτερικών τον κ. Σαμαρά. Την ιστορία την ξέρετε. Τι πληρώνουμε σήμερα; Πληρώνουμε την πολιτική του Τσώρτσιλ. Το 1945 στις ασθενείς κυβερνήσεις του τότε, ο Τσώρτσιλ έλεγε: «μη μιλάτε, αφήστε τον Τίτο να το λέει Μακεδονία», γιατί επεδίωκε να τον αποτραβήξει απ’ τον Στάλιν. Και δεν αντέδρασε κανείς. Ούτε ο Πλαστήρας, ούτε ο Σοφούλης, ούτε ο Παπάγος, ούτε ο Καραμανλής, ούτε η κυβέρνηση των «Απριλιανών». Και έτσι τους αφήσαμε και δημιούργησαν μια παράδοση. Η μάχη χάθηκε από τότε. Σήμερα, μιλάμε για σύνθετη ονομασία και εννοούμε σύνθετη, με τον όρο Μακεδονία. Τα προθέματα και όλα αυτά τα πράγματα δεν έχουν καμία σημασία. Μια Ιστορία 3.000 ετών τώρα οδεύει προς τα Σκόπια και δεν βλέπω κανέναν να έχει καμία όρεξη να αναδείξουμε την Ιστορία μας. Εδώ η Ακαδημία Αθηνών δεν έχει ποτέ αναθέσει σε κανέναν να κάνει μια μελέτη για τον Μέγα Αλέξανδρο. Δεν υπάρχει διατριβή για τον Σωκράτη… Ενώ οι «απέναντι» δίνουν σ’ όλα αρχαία ελληνικά ονόματα. Οι ηγεσίες μας το εγκατέλειψαν πρώτες. Πολύ φοβούμαι πως το πράγμα χάνεται, κάτι που με πληγώνει βαθύτατα. Η χώρα αυτή έχει όνομα, λέγεται Βαρντάρσκα. Υπάρχει σε γραμματόσημα της εποχής, όπως άλλωστε και όλες οι επαρχίες της Γιουγκοσλαβίας. Δεν λέγεται Μακεδονία!

-Ερώτηση αναφορικά με τους βλαχόφωνους των Σκοπίων
-Γ. Καρατζαφέρης : Αν είχαμε την ίδια πολιτική το 1821, κανείς απ’ τους τρεις της Φιλικής Εταιρείας δεν θα είχε δικαίωμα να ομιλεί.

-Ερώτηση αναφορικά με το εάν θα υπάρξει και νέο Μνημόνιο
-Γ. Καρατζαφέρης: Ο πρωθυπουργός ανέφερε τη λέξη «πλεόνασμα» 23 φορές ενώ τη λέξη «μισθός» καμία! Πλεόνασμα δεν υπάρχει. Είναι πλασματικό. Αν έχεις γιατρούς που έχουν δύο χρόνια να πληρωθούν, έχεις πλεόνασμα. Αν χρωστάς στον δίπλα και τον παραδίπλα και δεν πληρώνεις, έχεις πλεόνασμα. Και ούτως ή άλλως δεν έχει καμία αντανάκλαση το πλεόνασμα στον Έλληνα. Δεν έκανε κάποιον πιο χαρούμενο.
Οσάκις ζητάμε λεφτά, αυτά συνοδεύονται με μέτρα. Είναι ξεκάθαρο. Το θέμα είναι ότι δεν υπάρχει φρένο. Εγώ είχα προτείνει το 2007 να μαζέψουμε όλα τα χρέη και να τα πάμε όλα για 5 χρόνια μετά με επιτόκιο τραπεζικό. Αλλιώς τελειώσαμε. Τότε, είχε μεγαλύτερο πρόβλημα η Μέρκελ από εμάς. Τώρα χρειαζόμαστε ρευστό. Και γι’ αυτό χρειάζεται Τυπογραφείο. Πρέπει να τυπώσουμε χρήματα, όπως έκανε ο Ομπάμα, ο οποίος τύπωσε όσο χρήμα δεν είχαν τυπώσει όλοι οι άλλοι Αμερικανοί Πρόεδροι μαζί. Η συνταγή του ΔΝΤ ήταν πάντα ίδια: μπαίνω σε μια χώρα και κάνω υποτίμηση. Εδώ όμως δεν μπορούσαμε να τυπώσουμε χρήμα και γι’ αυτό δεν έπιασε η συνταγή. Όσο είναι ακριβό το Ευρώ, η Ελλάδα δεν μπορεί να το παρακολουθήσει, θα ξεψυχήσει. Δεν μπορούμε να κάνουμε εξαγωγές και έτσι αγοράζουν απ’ την Τυνησία και το Μαρόκο. Αν δεν έχουμε ισοτιμία 1:1 με το δολάριο, τότε πρέπει να βρούμε παράλληλες ενέργειες και πράξεις. Ακριβό ευρώ ίσον θάνατος.

-Ερώτηση αναφορικά με ενδεχόμενη αλλαγή της φυσιογνωμίας του κόμματος
-Γ. Καρατζαφέρης: Η κοινωνία δεν αποτελείται μόνο από γιατρούς και δικηγόρους. Είναι ένα μωσαϊκό. Μια πέτρα να βγάλεις χαλάει. Γι’ αυτό και δεν μπορούμε να «λογοκρίνουμε» το τι θα ψηφίσει ο κόσμος. Δεν μπορώ να γίνω λαϊκιστής. Εγώ υπηρέτησα μια πολιτική με συνέπεια. Προσπάθησα να φέρω επενδύσεις στη χώρα από τη Ρωσία. Το πέτυχα …στο παρά ένα. Είχα συμφωνήσει να πάρουν οι Ρώσοι το Νεώριο και αυτοί το κλώτσησαν στο παρά ένα. Ακόμα και ο κ. Παπαδήμος, τον οποίο εγώ έκανα πρωθυπουργό. Επειδή όλοι ακούν στο «his masters voice». Εάν οι Ρώσοι είχαν πάρει το Νεώριο η Ελλάδα σήμερα θα ήταν πανίσχυρη. Αλλά βεβαίως αυτό θα ενοχλούσε τον Αμερικανό που θα έχανε το μονοπώλιο που έχει με τη Σούδα. Είναι λάθος η μονόπλευρη πολιτική και θα το βρούμε μπροστά μας.

-Ερώτηση για το εάν το ΛΑ.Ο.Σ στις επικείμενες εκλογές θα επανέλθει στη Βουλή.
-Γ. Καρατζαφέρης: Θα μπορούσαμε να κάνουμε πολλά αλλά δεν έχουμε τόσο δυνατή φωνή, όπως είχαμε, γιατί είμαστε αποκλεισμένοι μια που εναντιωθήκαμε. Έπρεπε να πούμε “Yes, sir!” και εμείς δεν είπαμε και αυτό ήταν η ποινή, του αποκλεισμού. Κάθε μέρα πολλοί αναγνωρίζουν πως λείπει ο Καρατζαφέρης απ’ τη Βουλή και αυτό μας δίνει μεγάλη ικανοποίηση. Θα ήμαστε στη Βουλή αν γίνονταν τώρα εκλογές. Ωστόσο πιστεύω ότι δεν είναι σωστό να γίνουν εκλογές τώρα.

-Ερώτηση για την άρση της απαγόρευσης πλειστηριασμού της πρώτης κατοικίας
-Γ. Καρατζαφέρης: Η πρώτη κατοικία είναι ιερή. Θυμάστε πως το θέμα το έφερα εγώ στη Βουλή και δεν με ακολούθησε ούτε το ΚΚΕ, που υποτίθεται πως κάνει κοινωνική πολιτική. Η πρώτη κατοικία δεν είναι ο σοβάς και τα τούβλα. Είναι τα όνειρα και οι αναμνήσεις. Δεν πρέπει να το ξεχνάμε. Αλλά το κάνουν προς ικανοποίηση των Τραπεζών. Και εν πάση περιπτώσει πρέπει να πάμε και ένα βήμα παραπέρα και να μιλήσουμε για σεισάχθεια. Δε χρωστάει κανένας σε κανέναν και ξεκινάμε απ’ το μηδέν. Που θα πάει αυτό το πράγμα, να δουλεύουμε όλοι για τις Τράπεζες; Προχθές μια Τράπεζα ανακοίνωσε κέρδη εξαμήνου 300.000.000. Μία μόνο. Σε μια εποχή που όλοι αρρωσταίνουμε, αυτοί βγάζουν τόσα το εξάμηνο; Αυτή η υπερπροστασία των Τραπεζών εις βάρος του λαού με βρίσκει σαφώς αντίθετο.

-Ερώτηση αναφορικά με τις εξελίξεις στη Συρία
-Γ. Καρατζαφέρης: Όποιος αρνιέται κάτι στον Αμερικάνο, χάνεται. Δεν νομίζω ότι θα σηκώσει το ανάστημά του ο κ. Σαμαράς. Όταν ο Γ. Παπανδρέου σήκωσε το ανάστημά του στον Τζόνσον για το Κυπριακό, αντιμετώπισε μετά από μερικούς μήνες την αποστασία… Όταν ο Παπαδόπουλος τους αρνήθηκε τον ανεφοδιασμό στον πόλεμο των έξι ημερών μεταξύ Ισραήλ- Αιγύπτου, βρήκε μπροστά του τον Ιωαννίδη… Όταν προσπάθησε να συνεννοηθεί ο Μητσοτάκης με τον Κάρατζιτς έβαλαν το Σαμαρά να τον ρίξει… Έτσι, γνώριζα πως το ταξίδι μου στη Μόσχα θα επέφερε τριγμούς. Το ερώτημα βέβαια είναι: Ελλάδα ή καρέκλα; Εξυπακούεται ότι σαν Ελλάδα δεν έχουμε καμία δουλειά να μπλέξουμε σ’ αυτή την ιστορία. Πάνε να μας μπλέξουν όμως, επειδή χρειάζονται τη Σούδα.

-Ερώτηση αναφορικά με την υποψηφιότητα Κασιδιάρη στο Δήμο της Αθήνας
-Γ. Καρατζαφέρης: Ψάχνω να βρω κάποιον μποξέρ να βάλω, αλλά μάλλον δεν ενδιαφέρεται κανείς…

-Ερώτηση για τα μυστικά κονδύλια του ΥΠΕΞ
-Γ. Καρατζαφέρης: Ο ΥΠΕΞ πέραν της βουλευτικής του αποζημίωσης διαχειρίζεται και τα μυστικά κονδύλια, τα οποία και μπορεί να διοχετεύσει προς κάθε κατεύθυνση. Δημοσιογράφοι είμαστε, όλοι ξέρουμε ότι μοιράζονται χρήματα σε ημέτερους δημοσιογράφους για να χαϊδεύουν τον εκάστοτε υπουργό.

-Ερώτηση για το εάν μετάνιωσε ο Πρόεδρος για τη συμμετοχή του ΛΑ.Ο.Σ στην κυβέρνηση Παπαδήμου
-Γ. Καρατζαφέρης: Θεωρώ ότι «μέτρησα παραπάνω» τις δυνάμεις μου νομίζοντας ότι μπορώ να τους αλλάξω μυαλά. Σας θυμίζω πως δεν υπήρχε τότε πρωθυπουργός και ακούγονταν τα πιο απίθανα ονόματα για να αναλάβουν την πρωθυπουργία. Όταν λοιπόν με κάλεσαν οι κ. Παπανδρέου και Σαμαράς και μου είπαν: «συμφωνήσαμε στον Πετσάλνικο», τους είπα: «το άλλο ανέκδοτο με τον Τοτό το ξέρετε»; Τότε σκέφτηκα πως θα ήταν καλύτερο να προταθεί κάποιος που «μιλάει τη γλώσσα των δανειστών». Εγώ βέβαια δεν ήξερα τον Παπαδήμο, είχα μόνο μια γενική περιγραφή και έτσι πρότεινα να αναλάβει ένας εκ των δύο πρωθυπουργός και οι άλλοι δύο να είναι αντιπρόεδροι, κάτι που δεν το δέχθηκαν και έτσι φθάσαμε στα όσα ξέρετε. Στο πρώτο Συμβούλιο που κάναμε τους είπα «να πάρουμε το αεροπλάνο και να πάμε στο Βερολίνο, οι πέντε ισχυρότεροι άνθρωποι της χώρας όλοι μαζί, να τους εξηγήσουμε την πραγματική κατάσταση της χώρας». Επ’ ουδενί το δέχθηκαν. Γιατί ήθελε να κάνει ο καθένας τη δική του συμφωνία. Έτσι λειτουργούν δυστυχώς… Όταν μίλησα για τη συμμαχία του Νότου, με «πρόγκηξαν» και έπρεπε πάλι μόνος μου να κινητοποιήσω το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Εάν είχε γίνει τότε η συμμαχία του Νότου σήμερα θα είχαμε άλλη δύναμη στο Ευρωκοινοβούλιο. Αλλά το σαμπόταραν οι ίδιοι εκ των έσω!

-Ερώτηση για Καλλικράτη και περικοπές συντάξεων
-Γ. Καρατζαφέρης: Ως προς το πρώτο θέμα, οι περιφέρειες θα μας κοστίσουν… Αύριο, με έναν άλλο Περιφερειάρχη, θα μπορούσε η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας να συνάψει συμφωνία με τα Σκόπια. Είναι πολύ επικίνδυνη αυτή η επιθυμία των «παγκοσμιοποιητών» με τις Περιφέρειες.
Ως προς το δεύτερο θέμα. Αυτό που θα πρέπει να εξασφαλίσουμε είναι μια βιώσιμη σύνταξη για όλους τους Έλληνες. Δεν μπορεί ξαφνικά να λέμε ότι θα πάρει τόσα ο «χ» και να πάρει ο αγρότης 360 ευρώ. Εμείς έχουμε μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση: βιώσιμη σύνταξη και bonus, ανάλογα με τις φορολογικές δηλώσεις που έχεις κάνει . Έχεις μεγάλες φορολογικές δηλώσεις και έχεις συνεισφέρει στον κρατικό κορβανά; Θα πάρεις μεγαλύτερη σύνταξη. Και βέβαια, η βιώσιμη σύνταξη θα είναι προσωπική. Η γυναίκα σου θα πάρει τη δική της. Δεν καταλαβαίνω την έννοια του «δεν έχεις ένσημα-δεν έχεις γιατρό». Όλοι έχουν δικαίωμα στην Υγεία και τη σύνταξη. Επίσης εμείς θα καταργήσουμε τα ένσημα. Σήμερα είμαστε όλοι ενσημο-εξαρτώμενοι. Φανταστείτε λοιπόν πως τα ένσημα που σήμερα πληρώνουμε θα γίνουν αύξηση για τον εργαζόμενο ενώ ταυτόχρονα ο εργοδότης γλιτώνει τις εργοδοτικές εισφορές. Αντί ενσήμου θα υπάρχει ένας ειδικός φόρος κατανάλωσης.
Σήμερα, δουλεύουμε για να πληρώνουμε για 2 εκ. λαθρομετανάστες, για 8 εκ. που δεν δουλεύουν και για 15 εκ. τουρίστες. Ενώ με το σύστημά μας όλοι θα συμμετέχουν για να έχουμε το γιατρό και το φάρμακο.


Περιμένουμε και το δικό σας σχόλιο, άρθρο, καταγγελία ή δελτίο τύπου στο e-mail: thrakilife@gmail.com.
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου