Σύμφωνα με νέα έρευνα η μεσογειακή δίαιτα κάνει καλό στο μυαλό ενώ σύμφωνα με τους επιστήμονες οι άνθρωποι που καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες από φρέσκα φρούτα και λαχανικά , ξηρούς καρπούς , ψάρια και ελαιόλαδο έχουν χαμηλότερο κίνδυνο να παρουσιάσουν άνοια.
Η έρευνα έγινε από το Πανεπιστήμιο της Ιατρικής Σχολής του Έξετερ και η επικεφαλής της έρευνας δήλωσε ότι: « το μεσογειακό φαγητό είναι τόσο νόστιμο και θρεπτικό, και η συστηματική επισκόπηση δείχνει ότι μπορεί να βοηθήσει στην προστασία της γήρανσης του εγκεφάλου, μειώνοντας τον κίνδυνο της άνοιας.
Παρότι η σύνδεση ανάμεσα στην υιοθέτηση μεσογειακής διατροφής και του κινδύνου άνοιας δεν είναι νέα, η δική μας μελέτη είναι η πρώτη μελέτη που ανέλυσε συστηματικά όλα τα υπάρχοντα στοιχεία».
Με λίγα λόγια τρώτε ελληνικά, υγιεινά και το Αλτσχάιμερ δεν θα σας χτυπήσει την πόρτα.
Πηγή: news24gr
Η έρευνα έγινε από το Πανεπιστήμιο της Ιατρικής Σχολής του Έξετερ και η επικεφαλής της έρευνας δήλωσε ότι: « το μεσογειακό φαγητό είναι τόσο νόστιμο και θρεπτικό, και η συστηματική επισκόπηση δείχνει ότι μπορεί να βοηθήσει στην προστασία της γήρανσης του εγκεφάλου, μειώνοντας τον κίνδυνο της άνοιας.
Παρότι η σύνδεση ανάμεσα στην υιοθέτηση μεσογειακής διατροφής και του κινδύνου άνοιας δεν είναι νέα, η δική μας μελέτη είναι η πρώτη μελέτη που ανέλυσε συστηματικά όλα τα υπάρχοντα στοιχεία».
Με λίγα λόγια τρώτε ελληνικά, υγιεινά και το Αλτσχάιμερ δεν θα σας χτυπήσει την πόρτα.
Πηγή: news24gr
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου