ΞΑΝΘΗ στον αέρα η διασφάλιση των θέσεων εργασίας στη ΣΕΚΑΠ (;)

-Υπάρχει συμφωνητικό μεταξύ ΣΕΚΕ και Σαββίδη, ανέφερε ο Παναγιώτης Ταρενίδης

-«Δεν έχουμε δει τίποτα ακόμη επισήμως» τονίζουν οι εργαζόμενοι

Πονοκέφαλο έχει προκαλέσει στους εργαζόμενους της ΣΕΚΑΠ η απουσία μέχρι στιγμής ενός επίσημου εγγράφου με το οποίο να διασφαλίζονται οι θέσεις εργασίας τους, μετά και τη μεταβίβαση της εταιρίας στον νέο ιδιοκτήτη κ. Ιβάν Σαββίδη.

Όπως εξηγεί ο πρόεδρος ενός εκ των δύο Σωματείων Εργαζομένων στη ΣΕΚΑΠ κ. Κώστας Γαβριηλίδης, μέχρι στιγμής οι εργαζόμενοι, παρά το γεγονός του ότι το έχουν αιτηθεί επανειλημμένως, δεν έχουν λάβει κάποιο επίσημο έγγραφο από το οποίο να προκύπτει η διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους. «Ο πρόεδρος της ΣΕΚΕ κ. Παναγιώτης Ταρενίδης ανέφερε κατά τη διάρκεια της τελευταίας Γενικής Συνέλευσης της ΣΕΚΑΠ πως η ΣΕΚΕ έχει υπογράψει συμφωνητικό για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και πως αν χρειαστεί θα το πράξει ξανά» σημειώνει ο ίδιος, εξηγώντας πως «στην ίδια Γ.Σ. ο εκπρόσωπος της ΑΤΕ μιλούσε με μισόλογα για το θέμα, ενώ δεν ανέβηκε καν στο μικρόφωνο να τοποθετηθεί ώστε να καταγραφεί η θέση της ΑΤΕ στα πρακτικά».

Λίγο πριν την τελευταία Γ.Σ. της ΣΕΚΑΠ οι εργαζόμενοι κοινοποίησαν επιστολή προς την ΑΤΕ, τη ΣΕΚΕ αλλά και τον Συνεταιρισμό Εργαζομένων ζητώντας να λάβουν απάντηση αναφορικά με το εάν υπάρχει κάποιοι επίσημο έγγραφο συμφωνητικό με τον νέο ιδιοκτήτη της εταιρίας από το οποίο να προκύπτει η διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους. Το ίδιο έγγραφο μάλιστα είχε αποσταλεί και πριν από καιρό, χωρίς ωστόσο να υπάρξει τότε απάντηση.

«Με προβληματίζει το ότι η ΑΤΕ δεν έχει κάνει συμφωνητικό για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας. Από πλευράς της ΣΕΚΕ ειπώθηκε ότι υπάρχει συμφωνητικό και ότι αν χρειαστεί θα γίνει και άλλο» επισημαίνει ο κ. Γαβριηλίδης, τονίζοντας πως «μπορεί να βρεθούμε προ εκπλήξεων και για αυτό ζητάμε να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας. Εμείς εδώ και τρία χρόνια έχουμε βάλει πλάτες για να υπάρχει αυτή η εταιρία. Ζητάμε και πάλι από τον ειδικό εκκαθαριστή της ΑΤΕ τον κ. Μαράντο, να γίνει ένα συμφωνητικό που να μας διασφαλίζει. Μόνο με τα λόγια δεν μπορούμε να μείνουμε. Περιμένουμε βέβαια να δούμε και το συμφωνητικό της ΣΕΚΕ».

Ήδη οι εργαζόμενοι έχουν αιτηθεί αντίγραφο των πρακτικών της τελευταίας Γενικής Συνέλευσης, ώστε να έχουν στα χέρια τους τις διαβεβαιώσεις από πλευράς της ΣΕΚΕ για την ύπαρξη του συμφωνητικού, ενώ αναμένουν κάποια επίσημη απάντηση από την ΑΤΕ και τον ειδικό εκκαθαριστή της. Υπενθυμίζεται πως στις 23 Ιουλίου έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί νέα Γ.Σ. της εταιρίας κατά τη διάρκεια της οποίας θα συζητηθεί η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, θέμα που αναβλήθηκε την περασμένη Παρασκευή λόγω "τεχνικών κωλυμάτων" που επικαλέστηκαν οι μέτοχοι.

Πηγή: www.thrakitoday
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου