ΕΛΜΕ ΡΟΔΟΠΗΣ Ανακοίνωση για την ΕΡΤ

«Το βίαιο κλείσιμο της ΕΡΤ συνιστά άλλη μία άθλια, πραξικοπηματική πράξη που επιτείνει τον εκφασισμό της πολιτικής ζωής του τόπου από μία κυβέρνηση κολαούζων μνημονιοφυλάκων που εδώ και καιρό διοικεί «αποφασίζοντας και διατάζοντας» μέσα στο σκοτάδι, βάσει έξωθεν εντολών έχοντας κατακουρελιάσει το Σύνταγμα, καταργήσει ουσιαστικά τη Βουλή και καταλύσει κατάφωρα κάθε έννοια δημοκρατίας. Το απαράδεκτο αυτό και φασιστικό μέτρο που - έτσι όπως πραγματοποιήθηκε - φέρνει μοιραία στον νου άλλες εφιαλτικές εποχές ακραίου αυταρχισμού από την πρόσφατη πολιτική μας Ιστορία, εμείς σήμερα ως ΔΣ της ΕΛΜΕ Ροδόπης το καταδικάζουμε απερίφραστα και συγχρόνως εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους απολυμένους.

Και το πράττουμε πραγματικά χωρίς κανένα ενδοιασμό - κι ας είναι βέβαια γνωστό σε όλους μας ποια ακριβώς είναι αυτή η «αμαρτωλή» ΕΡΤ, ποιο άντρο κομματικής αδιαφάνειας, κρατικοδίαιτου παρασιτισμού και πρωτοφανούς βολέματος «ημετέρων» αποτελεί εδώ και 30 τουλάχιστον χρόνια, αλλά και ποιον ρόλο δημοσιογραφικού «τσάτσου» για το κατεστημένο της πλουτοκρατίας (και τη παράδοση της χώρας στα νύχια των ξένων μεγαλοτοκογλύφων και των εδώ τραπεζοτσολιάδων τους) έχει συστηματικά επιτελέσει. Κι ας μάς είναι συνεπώς πολύ νωπή ακόμη και η θλιβερή ανάμνηση της απαράδεκτης στάσης της απέναντι στους πρόσφατους δίκαιους αγώνες των εργαζομένων (μεταξύ αυτών και του δικού μας κλάδου, που βρέθηκε επιταγμένος μόνο και μόνο επειδή…σκέφτηκε να απεργήσει, διεκδικώντας τα αυτονόητα, χωρίς όμως καμμία κατανόηση και στήριξη τότε από όσους χύνουν σήμερα όψιμα δάκρυα για τη…«χούντα του κ. Σαμαρά»).

Εμείς όμως ως κλάδος που έχει υποστεί πάμπολλες φορές τον δημόσιο προπηλακισμό, τη χλεύη και τον (υποβολιμαίο) κανιβαλισμό του λεγόμενου «κοινωνικού αυτοματισμού», αρνούμαστε σήμερα να υποχωρήσουμε στο ίδιο πνεύμα, έχοντας πάντα στο μυαλό μας το γνωστό γερμανικό ποίημα του Niemöller (για κείνους που σιώπησαν στη βαθμιαία άνοδο του ναζισμού και τελικά όταν ήρθε η δική τους σειρά, δεν υπήρχε πλέον κανείς για να τους συμπαρασταθεί). Οφείλουμε σήμερα να σπάσουμε όλοι μας το πνεύμα του διχασμού και του συντεχνιακού απομονωτισμού, στο οποίο μας ωθεί συστηματικά η κυβέρνηση με τη γνωστή πρακτική του «διαίρει και βασίλευε». Καιρός να πάψουμε να παίζουμε το άθλιο παιχνίδι της.

Καταγγέλλουμε λοιπόν κατηγορηματικά το κλείσιμο της ΕΡΤ ως πράξη ακραίου κυβερνητικού αυταρχισμού και ζητούμε την άμεση επαναλειτουργία της, παράλληλα με την έναρξη μιας διαδικασίας πραγματικής εξυγίανσης και αναδιάρθρωσής της δημόσιας ραδιοφωνίας και τηλεόρασης. Όσο για αυτήν την εξυγίανση, αποτελεί πράγματι μία δεδομένη αναγκαιότητα, που όμως δεν μπορεί επιτέλους να χρησιμοποιείται τόσο κυνικά ως άλλοθι για ένα μέτρο που βυθίζει ακόμη πιο βαθιά τη χώρα στο σκοτάδι της μνημονιακής κατοχής, του πολιτειακού εκφασισμού και της κοινωνικής κατάρρευσης».
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου