ΛΕΛΙΑΤΣΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Αναστολή λειτουργίας ΕΡΑ Ορεστιάδος

 Η κυβέρνηση χωρίς να έχει τη δεδηλωμένη όπως τουλάχιστον μέχρι τώρα ανακοινώνουν οι κυβερνητικοί εταίροι ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, με πραξικοπηματική ενέργεια, με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, κλείνει τη δημόσια τηλεόραση και την ίδια στιγμή συκοφαντεί τους εργαζόμενους.
Η δημόσια τηλεόραση δεν είναι μόνο κάποιοι βολεμένοι από ρουσφέτι εργαζόμενοι, μαζί τους είναι 2500 χιλιάδες οικογενειάρχες που εργάζονται για την εικόνα της χώρας. Η δημόσια τηλεόραση ανήκει στον ελληνικό λαό. Είναι το σήμα που εκπέμπεται στη Θράκη, σε κόντρα της τουρκικής τηλεόρασης που κάνει τη μαύρη προπαγάνδα. Είναι οι αναμεταδότες στα νησιά του Αιγαίου. Είναι η φωνή μας στην Ομογένεια.
Για ακόμη μια φορά η συγκυβέρνηση επέδειξε πολιτική δειλία. Από την μια είδαμε την δημοσίευση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία παρακάμπτει τη Βουλή προκειμένου να απολύσει με υπουργικές αποφάσεις εργαζομένους των καταργούμενων-συγχωνευόμενων δημόσιων επιχειρήσεων. Από την άλλη μεριά ακούσαμε την αντίδραση του ΠΑΣΟΚ με αφορμή το σημερινό κλείσιμο της ΕΡΤ.
Θυμίζουμε όμως εδώ ότι με νόμο του (άρθρο 66 του ν.4002) το ίδιο το ΠΑΣΟΚ τον Αύγουστο του 2011 είχε προαποφασίσει το κλείσιμο της ΕΡΤ με τρόπο ρητό, ο οποίος δεν άφηνε καμία αμφιβολία για τις πραγματικές προθέσεις της τότε μνημονιακής κυβέρνησης.
Σήμερα το ΠΑΣΟΚ απλώς αντιδρά και κρύβεται πίσω από τον κ. Σαμαρά για να κοροϊδέψει για ακόμη μια φορά την Ελληνική κοινωνία. Σε ό,τι αφορά τον κ. Σαμαρά θα μείνει στην ιστορία ως ο πρωθυπουργός που έκλεισε τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση.Ότι δεν κατάφερε το ΠΑΣΟΚ επί Γιώργου Παπανδρέου, το προχωράει τώρα η τρικομματική συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ: τη διάλυση της Δημόσιας Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης, με την αιτιολογία του εξορθολογισμού. Αλλά άλλο εξορθολογισμός που τον θέλουν και οι ίδιοι οι συνεπείς εργαζόμενοι και άλλο οι συγκυβερνώντες να διαλύσουν τα πάντα για να φτιάξουν ένα τηλεοπτικό μέσο στα μνημονιακά μέτρα, στέλνοντας, μάλιστα, στην ανεργία και άλλους πολίτες. Και ούτε μπορούν να ριχθούν στη πυρά όλοι εκείνοι οι εργαζόμενοι που πραγματικά πιστεύουν στο αγαθό της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, της αντικειμενικής ενημέρωσης και της ποιοτικής ψυχαγωγίας. Επιπλέον, μας φαντάζει αδιανόητο το σχέδιο να καταργήσουν τους περιφερειακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, που είναι το τελευταίο κάστρο στο να διατηρηθούν ζωντανές οι πάσης φύσεως δραστηριότητες, αλλά και τα ήθη και τα έθιμα σε όλη την χώρα, δηλαδή η ίδια η φωνή της Ελλάδας. Σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, οι δημόσιες ραδιοτηλεοράσεις είναι ο πρώτος πυλώνας, κυρίως της ενημέρωσης και ειδικότερα εδώ στην Ελλάδα, η ΕΡΤ υπηρετεί και εθνικούς σκοπούς, με εκπομπές που απευθύνονται ακόμα και στην Ομογένεια.
Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ στηρίζουμε την δημόσια τηλεόραση και επιζητούμε την εξυγίανση και την σωστή λειτουργία της. Η ΕΡΑ Ορεστιάδος πρέπει να μείνει ζωντανή για ακόμη έναν λόγο γιατί διατελεί εθνικό σκοπό. Στην εσχατιά της Ελλάδος στο προπύργιο του Ελληνισμού η φωνή της απαιτείται να είναι ζωντανή. Στην περιοχή που ο τουρκικός παράγων με τα δικά του τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά μέσα κάνει προπαγάνδα εμείς ως Ελλήνες έπρεπε να δώσουμε στήριξη με κάθε τρόπο. Θα είμαστε όλοι ενωμένοι μέχρι να φύγει η τρόικα και οι υπάλληλοί της».

ΛΕΛΙΑΤΣΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Πολιτευτής Εβρου
Μέλος εθνικού συμβουλίου Ανεξαρτήτων Ελλήνων
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου