ΞΑΝΘΗ Έληξε η απεργία πείνας στο Κέντρο Κράτησης Μεταναστών



Τερματίστηκε τη Δευτέρα, η απεργία πείνας που είχαν ξεκινήσει κρατούμενοι στο Κέντρο Κράτησης Μεταναστών της Ξάνθης.

Όπως είναι γνωστό κάποιοι μετανάστες διαμαρτύρονται γιατί πληροφορήθηκαν ότι υπάρχει ορατό ενδεχόμενο να παραταθεί η κράτηση για όσους έχουν αιτηθεί πολιτικό άσυλο. Αιτία είναι η νομική ερμηνεία που επιχειρείται να δοθεί στη διάταξη για την υποχρεωτική κράτηση όσων αιτούνται πολιτικό άσυλο επί 12 μήνες και αν αυτή ξεκινά από την ημέρα της σύλληψής τους ή από την ημέρα που αιτούνται πολιτικό άσυλο.

Η λύση που εξετάζεται για κάποιους από αυτούς, που ήδη συμπληρώνουν 10 μήνες και είναι δυνατόν να παραμείνουν κρατούμενοι για επιπλέον 12 μήνες, είναι να ανακαλέσουν τις αιτήσεις πολιτικού ασύλου και να τις υποβάλλουν αφού αφεθούν ελεύθεροι. Όμως αυτή τη δυνατότητα την έχουν μόνο για μια φορά και κάποιοι έχουν εξαντλήσει τα περιθώρια. Αυτοί είναι οι 21 κρατούμενοι που ξεκίνησαν την Πέμπτη Απεργία Πείνας, στην πλειοψηφία τους αφγανικής καταγωγής

Επίσκεψη Ζεϊμπέκ- Καλιαμπάκα στην Αστυνομική Σχολή.

Το πρωί της Δευτέρας τους χώρους του Κέντρου Κράτησης επισκέφθηκαν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεΐν Ζεϊμπέκ και ο Γραμματέας της Συντονιστικής Νίκος Καλιαμπάκας. Μίλησαν με το Διοικητή της Σχολής και Μετανάστες και εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το γεγονός ότι το κλίμα παραμένει αρκετά καλό στο Κέντρο.

Όπως ανέφερε στις δηλώσεις του, εξερχόμενος, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, το πρόβλημα είναι υπαρκτό και είναι δύσκολο να πεις σε κάποιον που κρατείται επί 10 μήνες και περίμενε να αφεθεί ελεύθερος, ότι θα κρατηθεί για ένα επιπλέον χρόνο. Χαρακτήρισε θετικό το γεγονός ότι σταμάτησε η απεργία πείνας, αφού και ο ίδιος τους εξήγησε ότι δεν μπορούσε να υπάρξει αποτέλεσμα από μια τέτοια κίνηση. Παράλληλα επεσήμανε για άλλη μια φορά ότι οι άνδρες της Αστυνομίας και η Διοίκηση του Κέντρου επιδεικνύουν πολύ καλή συμπεριφορά και υπάρχει συνεργασία εντός του Κέντρου.

Τέλος, δεν παρέλειψε να κάνει το πολιτικό του σχόλιο, σημειώνοντας ότι η κατάσταση αυτή καταδικνύει την έλλειψη μεταναστευτικής πολιτικής από την τρικομματική κυβέρνηση, αφού θεωρεί ότι δεν λύνεται το μεταναστευτικό με αυτό τον τρόπο που δημιουργούνται μια σειρά από παρενέργειες, μία εκ των οποίων είναι και οικονομική, όσο παρατείνεται διαρκώς η παραμονή των μεταναστών στο Κέντρο Φύλαξης.
www.xanthipress.gr
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου