ΠΕ ΚΑΒΑΛΑΣ Απολύθηκε υπάλληλός της

Την προηγούμενη εβδομάδα ο αντιπεριφερειάρχης Αρχέλαος Γρανάς, υπέγραψε απόφαση – διαπιστωτική πράξη – για την αυτοδίκαιη έκπτωση από την υπηρεσία μηχανικού που εργάζεται στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας. Μ΄ αυτόν τον τρόπο ο μηχανικός ουσιαστικά απολύθηκε.
Πρόκειται για μία ιστορία που προέρχεται από το παρελθόν Ο μηχανικός εργάζεται τα τελευταία χρόνια στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας, προερχόμενος από άλλη υπηρεσία του δημόσιου τομέα. Με τη συνένωση των υπηρεσιών την 1/1/του 2011, μετακινήθηκε σε υπηρεσία του διοικητηρίου. Ήταν στην αρμοδιότητα του Αρχ. Γρανά. Ο μηχανικός κατηγορήθηκε για πράξη παράνομη. Καταδικάστηκε σε δίκη που έγινε σε πρώτο βαθμό. Κατέθεσε έφεση, στη διάρκεια της οποίας δεν άλλαξε η απόφαση του δικαστηρίου. Στις 3/12 του 2012, κατέστη αμετάβλητη απόφαση του εφετείου Θράκης λόγω της ποινικής του καταδίκης. Χωρίς να μπορεί να κάνει κάτι το διαφορετικό, με βάση και τη νέα νομοθεσία, ο Αρχ. Γρανάς, ουσιαστικά υπέγραψε απόφαση για την απόλυση του εν λόγω υπαλλήλου.
Επειδή η υπόθεση για την οποία κατηγορήθηκε δεν είναι ιδιαίτερα γνωστή, είναι υπόθεση που δεν απασχόλησε σχεδόν ποτέ τα τοπικά μέσα ενημέρωσης αν και περιγράφεται ότι ήταν αρκετά σοβαρή, πολλοί εκφράζουν απορία για την τελική εξέλιξη από υπηρεσιακής πλευράς. Όσοι απορούν δεν έχουν παρά να ενημερωθούν για το τι ισχύει στο δημόσιο τομέα, πως υποχρεώνονται κι οι αιρετοί να απολύουν υπαλλήλους οι οποίοι έχουνε εις βάρος τους τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις.
Πρόσφατα στη βουλή των Ελλήνων συζητήθηκε σε μορφή ερώτησης άλλη υπόθεση δημοσίου υπαλλήλου, ο οποίος κινδυνεύει ν΄ απολυθεί επειδή έλαβε μέρος σε διαδηλώσεις που έγιναν όχι σην Καβάλα, κατά των οικονομικών μέτρων της κυβέρνησης, παλιών και καινούριων.
proininews.gr
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου