ΟΔΥΣΣΕΥΣ ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΩΝ Ημερίδα «Ας ξανασυστηθούμε όλοι οι Έλληνες 2» την Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

Στα πλαίσια των κοινών δράσεων του Συλλόγου ΟΔΥΣΣΕΥΣ ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΩΝ (www.odysseus.net.gr) και της ΟΔΥΣΣΕΙΟΥ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ (www.odysseus.edu.gr) διοργανώνεται νέα Ημερίδα με τίτλο «Ας ξανασυστηθούμε όλοι οι Έλληνες-2» την    Κυριακή  2 Ιουνίου 2013 στην αίθουσα Συνεδρίων του ξενοδοχείου  «Αστήρ» στην Πάτρα (Αγ. Ανδρέου 16 & Αράτου)
Ώρα έναρξης 10:45, ώρα λήξης 14:00.
Θα παρουσιάσουν δημοσιευμένες σε διεθνή περιοδικά επιστημονικές έρευνές  τους οι Πανεπιστημιακοί:
  1. Ο ομότιμος Καθηγητής Γενετικής και Γενετικής του Ανθρώπου, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Κων/νος Τριανταφυλλίδης με θέμα τα αποτελέσματα της έρευνας: «Η Γενετική Ιστορία των Κατοίκων της Ελλάδας: DNA».

  1. Η Επίκουρος Καθηγήτρια Αστροφυσικής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Παναγιώτα Πρέκα –Παπαδήμα με θέμα τα αποτελέσματα της έρευνας: «Ομήρου Οδύσσεια: Δύο Προφητείες-Δύο Αστρονομικά Φαινόμενα. Χρονικός Προσδιορισμός της Επιστροφής του Οδυσσέα στην Ιθάκη».

Κατά την διάρκεια της Ημερίδας θα παρουσιαστούν οι σκοποί και οι μελλοντικές δράσεις του Συλλόγου και της Ακαδημίας.
Τους ομιλητές θα παρουσιάσει και θα συντονίσει ο καθηγητής ε.σ. Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών,  πρόεδρος της Εταιρίας Μελέτης της Ελληνικής Μυθολογίας και εκ των Iδρυτικών Μελών του Συλλόγου κ. Σταύρος Παπαμαρινόπουλος.

Τις ομιλίες της πρώτης Ημερίδας της 31ης Μαρτίου 2013 με τίτλους: «Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων: Επιτομή της Ελληνικής Φιλοσοφίας»με ομιλητή τον Καθηγητή Φυσικής του Διαστήματος Ξ. Μουσσά και Η ευνοϊκή επίδραση της αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας στον σύγχρονο άνθρωπο του καθηγητού ε.σ. του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Σ. Παπαμαρινόπουλου, μπορείτε να τις παρακολουθήσετε είτε στις Ιστοσελίδες του Συλλόγου και της Ακαδημίας, είτε στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις: http://www.youtube.com/watch?v=dHWJLYOcSv4  και http://www.youtube.com/watch?v=BF1JMm27uFE

Εκ της προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής
Γιάννης Σαρλής
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου