Η ΕΞΟΡΥΞΗ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ και πάλι στο Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ με αίτημα Δημήτρη Χαρίτου

Αίτημα προς το Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜ-Θ, να συζητηθεί εκτός ημερησίας διάταξης το θέμα των εξελίξεων της εξόρυξης χρυσού στο Πέραμα, κατέθεσε ο επικεφαλής της παράταξης «Αριστερή Οικολογική Συνεργασία» Δημήτρης Χαρίτου.


«κ. Πρόεδρε
Συμφωνώντας με ανάλογες προτάσεις για να συζητηθεί προ Η.Δ. το θέμα των εξελίξεων της εξόρυξης χρυσού στο ΠΕΡΑΜΑ και των πρωτοβουλιών που οφείλει να αναλάβει το Περιφερειακό Συμβούλιο σας γνωστοποιούμε τους λόγους για τους οποίους επείγει να συζητηθεί σε αυτήν την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Πριν λίγες μέρες από τα πιο επίσημα χείλη του Πρωθυπουργού της χώρας έγινε γνωστό μέσω δημοσιευμάτων στον διεθνή τύπο ότι επίκειται –μέσα στις επόμενες μέρες-η απόφαση της τρικομματικής κυβέρνησης να προχωρήσει στην έγκριση της εξορυκτικής δραστηριότητας στο ΠΕΡΑΜΑ.

Κάτι τέτοιο αποτελεί μια πολύ αρνητική εξέλιξη που έχει προκαλέσει ήδη την έντονη αγανάκτηση των πολιτών των τοπικών και αυτοδιοικητικών φορέων της περιοχής που νοιώθουν να περιφρονείται η εκφρασμένη βούλησή τους.

κ. Πρόεδρε

- Επειδή ως γνωστό το Περιφερειακό Συμβούλιο έχει απορρίψει με αποφάσεις του γνωμοδοτώντας αρνητικά για τη μελέτη Μ.Π.Ε. της συγκεκριμένης εξορυκτικής δραστηριότητας.

- Επειδή το Περιφερειακό Συμβούλιο έχει εκφράσει με σαφήνεια και κατ΄ επανάληψη ότι μια τέτοια δραστηριότητα δεν έχει καμία μα καμία θέση στο αναπτυξιακό πρόταγμα της Περιφέρειας.

- Επειδή ως Περιφερειακό Συμβούλιο από κοινού με τους κοινωνικούς, παραγωγικούς και αυτοδιοικητικούς φορείς έχουν εκφράσει κατ΄ επανάληψη την κατηγορηματική αντίθεσή τους σε διαδοχικές κυβερνήσεις και σήμερα όλοι αυτοί βρίσκονται μπροστά σε έναν απαράδεκτο εμπαιγμό.

Ζητούμε άμεσα το Περιφερειακό Συμβούλιο να συζητήσει το θέμα στην κατεύθυνση:

Να αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες δράσης, ώστε να δώσει νόημα και αξία στις αποφάσεις του, αξιοπιστία και κύρος στον θεσμικό του ρόλο και δείγματα ευθύνης και αλληλεγγύης, απέναντι σε μια κοινωνία που εξεγείρεται, γιατί νοιώθει να εμπαίζεται με τον πιο κυνικό τρόπο».
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου