ΔΡΑΜΑ Ημερίδα για την καλλιέργεια κηπευτικών


Για τις δυνατότητες και προοπτικές της καλλιέργειας των κηπευτικών, θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν όσοι αγρότες το επιθυμούν, σε σχετική ενημερωτική ημερίδα που διοργανώνει ο ΕΛ.Γ.Ο. «ΔΗΜΗΤΡΑ», σε συνεργασία με την Δνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής ΠΕ Δράμας και την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Δράμας, στη Δράμα.

Η ημερίδα με θέμα: Εισαγωγή στο γεωργικό επάγγελμα με κηπευτικά. Οικονομικές δυνατότητες-προοπτικές, θα διεξαχθεί την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου στις 10.30 π.μ. στην κεντρική αίθουσα διαλέξεων - προβολών του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας (πρώην ΚΕΓΕ, 5ο χλμ. Δράμας-Θεσ/νίκης).

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια τάση, ιδίως νέων ατόμων, που στρέφονται στον πρωτογενή τομέα. Η καλλιέργεια των κηπευτικών είναι μια διέξοδος καθόσον απαιτεί μικρές εκτάσεις γης, πρόχειρες εγκαταστάσεις στο ξεκίνημα, λίγο μηχανολογικό εξοπλισμό αλλά απαιτεί πολλές ώρες εργασίας. Στην παρουσίαση θα γίνει αναφορά στην τεχνική καλλιέργειας των κυριότερων κηπευτικών με τις οποίες μπορεί να ξεκινήσει ο υποψήφιος αγρότης κατά την διάρκεια του έτους, τις ποικιλίες, τις αποδόσεις, τις τιμές και στα οικονομικά αποτελέσματα. Στη χώρα μας υπάρχει περιθώριο περαιτέρω ανάπτυξης και εξασφάλισης της διάθεσης της παραγωγής και οι καλλιέργειες των κηπευτικών μπορούν να δώσουν ευκαιρίες απασχόλησης σε επίπεδο οικογενειακής εκμετάλλευσης.

Ομιλητής στην ημερίδα θα είναι ο κ. Κωνσταντίνος Πετρίδης, γεωπόνος.

Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να απευθυνθούν για περισσότερες πληροφορίες στο Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας στο τηλέφωνο 25210-58175
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου