ΔΡΑΜΑ Δελτίο Τύπου Φοιτητών Οινολογίας ΤΕΙ

Ως φοιτητές του τμήματος Οινολογίας και Τεχνολογίας Ποτών(ΤΕΙ Καβάλας) το οποίο εδρεύει στη Δράμα, Θα θέλαμε να εκφράσουμε την δυσαρέσκεια μας για τα τις εξελίξεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Αρχικά θα πρέπει να αναφερθεί ότι το τμήμα μας λειτουργεί εδώ και τριάμισι χρόνια, εκ των οποίων τα δυο τελευταία δεν έχει δεχθεί εισακτέους, ύστερα από άδικη απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να μας συμπεριλάβει στα 24 Τμήματα ΤΕΙ, που αφαιρέθηκαν από το μηχανογραφικό δελτίο. Τα κριτήρια στα οποία στηρίχθηκε η απόφαση αυτή για το τμήμα μας, ήταν ανυπόστατα. Χαρακτηριστικό κριτήριο ήταν ο μηδενικός αριθμός αποφοίτων σε μόλις δύο χρόνια σπουδών. (Ελάχιστος χρόνος φοίτησης 4 έτη)

Πριν από μερικές μέρες, μετά από απόφαση του Υπουργείου Παιδείας γνωστοποιήθηκε ότι το τμήμα μας εντάσσεται στο σχέδιο «ΑΘΗΝΑ». Το σχέδιο αυτό προβλέπει την άμεση συγχώνευση τμημάτων ΑΕΙ και ΤΕΙ. Το τμήμα μας απορροφάται από την Σχολή Τεχνολογίας Τροφίμων του ΤΕΙ κεντρικής Μακεδονίας.

Θέτοντας σε ισχύ το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ» εξαναγκαζόμαστε σε αλλαγή του γνωστικού μας αντικειμένου, με ουσιαστική κατάργηση της ειδικότητας του οινολόγου και τεχνολόγου πότων και την επιβολή της ειδικότητας του τεχνολόγου τροφίμων με αποτέλεσμα να μειωθεί το καταξιωμένο κύρος του πτυχίου του Οινολόγου σε γνώσεις, δεξιότητες και ικανότητες!

Ως φοιτητές Οινολογίας και Τεχνολογίας Ποτών διεκδικούμε:

1. Την παραμονή του τμήματος μας στην αμπελοοινική περιοχή της Δράμας.
2. Την διατήρηση του τίτλου Οινολόγου στο πτυχίο μας
3. Το άνοιγμα του τμήματος μας και την εισαγωγή νέων φοιτητών σε αυτό.

Οι φοιτητές του Τμήματος Οινολογίας & Τεχνολογίας ποτών
ΤΕΙ Καβάλας Παράρτημα Δράμας
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου