ΔΡΑΜΑ Επίσκεψη του Αντιδημάρχου της Τούζλα στον Αντιπεριφερειάρχη κ. Ξανθόπουλο

Την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Τούζλα Τουρκίας, Δρ. Turgut Ozcan, συνοδευόμενος από τον Περιφερειακό Σύμβουλο της ΠΑΜ-Θ Ουζούν Ιρφάν, επισκέφθηκε τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας, Γιάννη Ξανθόπουλο. Η συνάντηση διεξήχθη σε ιδιαίτερα φιλική ατμόσφαιρα.
Σκοπός της επίσκεψης ήταν μια πρώτη γνωριμία μεταξύ των αιρετών εκπροσώπων των δύο περιοχών τις οποίες συνδέουν ιδιαίτεροι ιστορικοί δεσμοί. Επισημαίνεται πως στην περιοχή της Τούζλα, που βρίσκεται στις ασιατικές ακτές κοντά στην Κωνσταντινούπολη, εγκαταστάθηκαν μετά την ανταλλαγή των πληθυσμών πρόσφυγες από τη Β. Ελλάδα και ιδιαίτερα από την Ανατολική Μακεδονία.
Σε αυτό το πλαίσιο ο Δήμος της Τούζλα πρόκειται να υλοποιήσει την ερχόμενη άνοιξη μια ενδιαφέρουσα και πρωτότυπη δράση: ένα πλοίο με 500 επιβάτες, απογόνους προσφυγικών οικογενειών, θα αποπλεύσει από την περιοχή της Τούζλα ακολουθώντας την αντίστροφη πορεία από εκείνη που ακολουθούσαν τα πλοία της προσφυγιάς. Προορισμός θα είναι τα λιμάνια της Καβάλας και της Θεσσαλονίκης. Οι επιβάτες θα διαμείνουν και θα ξεναγηθούν για αρκετές μέρες στην ευρύτερη περιοχή δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε σημαντικές πόλεις όπως η Δράμα, η οποία άλλωστε είναι ο τόπος καταγωγής μιας σημαντικής μερίδας των προσφύγων που εγκαταστάθηκαν στην Τούζλα.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα που υποβλήθηκε για συνεργασία προκειμένου να προετοιμαστεί όσο το δυνατόν αρτιότερα η επίσκεψη της τουρκικής αποστολής και δήλωσε: "πληροφορηθήκαμε με μεγάλη χαρά την πρωτοβουλία του Δήμου της Τούζλα και δηλώσαμε αμέσως την πρόθεσή μας να βοηθήσουμε με κάθε δυνατό τρόπο, ώστε οι άνθρωποι που θα μας επισκεφθούν, απόγονοι προσφύγων στο σύνολό τους, να ξεναγηθούν με τον αρτιότερο τρόπο και να φύγουν με τις πιο θετικές εντυπώσεις από την περιοχή μας. Στο παρελθόν μπορεί οι δρόμοι μας να χώρισαν, αλλά σήμερα έχουμε κάθε λόγο να αναπτύσσουμε σχέσης καλής γειτονίας και ειλικρινούς φιλίας. Θα οργανώσουμε την παραμονή τους με τον καλύτερο τρόπο και θα τους καλωσορίσουμε εγκάρδια. Στόχος μας άλλωστε είναι η ανάπτυξη ενός γενικότερου τουριστικού ενδιαφέροντος για την περιοχή μας, η οποία μπορεί να αποτελέσει έναν ιδιαίτερα ελκυστικό προορισμό για επισκέπτες από την Τουρκία ".
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου