ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ Κατάργηση οικογενειακών επιδομάτων: εξάλειψης ενός ακόμη πεδίου κοινωνικής πολιτικής

Κάθε πράξη που γίνεται για τη διάλυση της κοινωνικής πολιτικής και την δημιουργία προνομιακών πεδίων για την ιδιωτική κερδοφορία και την εργασιακή εκμετάλλευση νομιμοποιείται ως χρήσιμη με επίκληση στην έκτακτη ανάγκη και τα ασφυκτικά όρια που αναπόφευκτα τίθενται από την δημοσιονομική πολιτική που υλοποιείται για την αντιμετώπιση της. Έτσι, ως μία αναγκαιότητα που υπαγορεύεται από την δημοσιονομική πολιτική εξηγείται από τον Υπουργό Εργασίας κ. Βρούτση η παύση της χορήγησης του επιδόματος στις πολυτεκνικές οικογένειες.

Συγκεκριμένα, στο κείμενο απάντηση στη σχετική ερώτηση που κατατέθηκε από μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ ο κ. Βρούτσης υποστηρίζει ότι «για λόγους που άπτονται της έκτακτης δημοσιονομικής πολιτικής καταργούνται όλα τα οικογενειακά επιδόματα». Ο κ. Υπουργός συνεχίζει λέγοντας ότι στη θέση του οικογενειακού επιδόματος θα χορηγείται πλέον επίδομα στήριξης τέκνων με εισοδηματικά κατά κύριο λόγο κριτήρια.

Με άλλα λόγια, με πρόσχημα την «έκτακτη αναγκαιότητα» η κυβέρνηση αποσύρεται από ένα ακόμη τομέα της κοινωνικής πολιτικής.

Από την πλευρά μας, η παύση χορήγηση του επιδόματος αναγνωρίζεται ως μία απόφαση που υπηρετεί την πολιτική επιλογή της κυβέρνησης για την κατάργηση της επιδοματικής πολιτικής στο σύνολο της.

Εξάλλου, αντίστοιχα έχει πράξει η κυβέρνηση σε βάρος εκατοντάδων δικαιούχων, στους οποίους με χυδαίες δικαιολογίες αρνείται την καταβολή όσων νόμιμα μέχρι σήμερα τους αποδίδονταν.

Χρήστος Καραγιαννίδης
Βουλευτής Δράμας
ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου