ΞΑΝΘΗ Σφοδρές αντιδράσεις από την Συνδικαλιστική Κίνηση Αστυνομικών για την παρέμβαση στα συνδικαλιστικά τους



Κώστας Μαλλικόπουλος, Πρόεδρος της Συνδικαλιστικής Κίνησης Αστυνομικών
Ξάνθης: 
«Επιχειρείται προσπάθεια χειραγώγησης του Συνδικαλιστικού Κινήματος των Αστυνομικών. Δεν μπορεί να θεωρούνται ώριμοι όλοι οι εργαζόμενοι συνδικαλιστές εκτός από τους αστυνομικούς, ώστε να γίνεται παρέμβαση στα συνδικαλιστικά δρώμενα, μόνον, των τελευταίων…»

Κεραυνός εν αιθρία και για την Συνδικαλιστική Κίνηση Ξάνθης, η απρόσμενη και ξαφνική απόφαση της κυβέρνησης να αλλάξει, εκ νέου, τον συνδικαλιστικό Νόμο στην ελληνική αστυνομία, μετά από δύο χρόνια που βρίσκεται σε ισχύ.
Να σημειωθεί, ότι  επί Υπουργίας του κ. Παπουτσή, πριν δύο χρόνια, είχε τροποποιηθεί ο Συνδικαλιστικός Νόμος για τους Έλληνες Αστυνομικούς, προβλέποντας την εφαρμογή της απλής αναλογικής και όχι του ενιαίου ψηφοδελτίου, όσον αφορά την εκλογική διαδικασία.
  «Για πρώτη φορά, πριν από δύο χρόνια, επί Υπουργού Παπουτσή εφαρμόστηκε η απλή αναλογική στις ψηφοφορίες μας, δίνοντας βήμα στην πολυφωνία. Με αυτό τον τρόπο, άλλωστε, δημιουργήθηκε και η Συνδικαλιστική Κίνηση Ξάνθης. Τότε, για πρώτη φορά, είχαμε την φωνή της πλειοψηφίας…» επισημαίνει, χαρακτηριστικά ο κ. Κώστας Μαλλικόπουλος, Πρόεδρος της Συνδικαλιστικής Κίνησης Ξάνθης.
Ο ίδιος συμπληρώνει, ότι, «δεν μπορεί να αλλάζουν τον συνδικαλιστικό νόμο κάθε φορά που αλλάζει μια κυβέρνηση. Ας δώσουν την ευκαιρία στον Νόμο, που δημιουργήθηκε πριν από μόλις δύο χρόνια, να λειτουργήσει…».
Ειδικότερα, το σχέδιο νόμου για την επικείμενη τροποποίηση της Συνδικαλιστικής Νομοθεσίας των αστυνομικών έχει, ήδη, τεθεί σε δημόσια διαβούλευση από τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης, κύριο Νίκο Δένδια, εγείροντας τις αντιδράσεις των περισσότερων συνδικαλιστικών οργανώσεων των αστυνομικών της χώρας.
Από τους πρώτους που αντέδρασαν είναι και οι αστυνομικοί συνδικαλιστές Ξάνθης, οι οποίοι, δια μέσου του κ. Κ. Μαλλικόπουλου, καταγγέλλουν τις επικείμενες αλλαγές στην συνδικαλιστική νομοθεσία, κάνοντας λόγο για «ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά του συνδικαλιστικού κινήματος».
  «Επιχειρείται προσπάθεια χειραγώγησης του Συνδικαλιστικού Κινήματος των Αστυνομικών. Δεν μπορεί να θεωρούνται ώριμοι όλοι οι εργαζόμενοι συνδικαλιστές εκτός από τους αστυνομικούς, ώστε να γίνεται παρέμβαση στα συνδικαλιστικά δρώμενα, μόνον, των τελευταίων…» δηλώνει, μεταξύ άλλων, ο κ. Κ. Μαλλικόπουλος.
  «Ο συνδικαλισμός βάλλεται από παντού. Αυτό που θέλουν είναι να μας κλείσουν στα καβούκια μας…» συμπληρώνει ο τελευταίος.
Όπως, ενημερώνει, παράλληλα, ο κ. Κ. Μαλλικόπουλος, τα περισσότερα συνδικαλιστικά σωματεία αστυνομικών δεν επιθυμούν την ανατροπή του ισχύοντος καθεστώτος, όσον αφορά τον τρόπο λειτουργίας σωματείων-ενώσεων και των Ομοσπονδιών τους.
«Ζητάμε να αποσυρθεί, άμεσα, το σχετικό σχέδιο νόμου, γιατί η ενδεχόμενη εφαρμογή του, αντί να μας πάει μπροστά, θα μας πάει πίσω…» καταλήγει ο κ. Κ. Μαλλικόπουλος.
http://fonitisxanthis.gr
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου