ΚΑΒΑΛΑ Πληθαίνουν τα περιστατικά φτώχειας

Ο σύλλογος «Πνοή» προσπαθεί να γεμίσει το «πορτοφόλι» του.
Συνεχή και μεγαλύτερη στήριξη, οικονομική κυρίως, ζήτησε από τα μέλη του συλλόγου, στη χθεσινή απολογιστική γενική συνέλευση, η πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου για το παιδί και την οικογένεια «Πνοή», Ιωάννα Χατζηβαρύτη. Τα περιστατικά οικογενειών που είναι στο όριο της φτώχειας, ή χαμηλότερα από αυτό και χρήζουν βοήθειας, είπε, θα αυξάνονται τους επόμενους μήνες. «Καλό είναι, λοιπόν, να έχουμε ένα «πορτοφόλι», ώστε να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε», συμπλήρωσε.

Κάνοντας το διοικητικό απολογισμό της περασμένης χρονιάς, αρχικά, ευχαρίστησε όλους τους χορηγούς του συλλόγου και των δράσεων του και εξήρε τη συνεργασία με τους επιστημονικούς συλλόγους και τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ένα παράδειγμα καλής συνεργασίας, πρόσθεσε, ήταν η δράση που αναπτύχθηκε, έπειτα από πρόσκληση της Φιλόπτωχου Αδελφότητας Ελευθερούπολης, με στόχο τη δημιουργία ενός δικτύου αλληλεγγύης, για άπορες οικογένειες και παιδιά, στο Δήμο Παγγαίο.

Το πρόγραμμα «Κατσέλη» και το παράρτημα στις Κρηνίδες

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε, ακόμα, στη συμμετοχή του συλλόγου σε διάφορα προγράμματα, με κυριότερο το πρόγραμμα «Κοινωνικής Εργασίας, χάρη στο οποίο, όπως επεσήμανε η πρόεδρος, βρήκαν απασχόληση, για μερικούς μήνες, περισσότεροι από τετρακόσιοι άνεργοι συμπολίτες. Μέσω του προγράμματος αυτού, σημείωσε, ο σύλλογος «Πνοή» κατέβαλε για μισθοδοσία, αφού ενισχύθηκε από το κράτος, το χρηματικό ποσό του ενός εκατομμυρίου τριακοσίων χιλιάδων ευρώ. Η διοίκηση του συλλόγου υπέβαλε αίτηση, επίσης, για τη συμμετοχή σε ένα άλλο πρόγραμμα, το οποίο έχει σκοπό την αντιμετώπιση της φτώχειας. Στο πρόγραμμα αυτό, ο σύλλογος «Πνοή» θα είναι ο συντονιστής εταίρος, ενώ θα συμμετέχουν η Ένωση Καταναλωτών Καβάλας, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Καβάλας, «Δημωφέλεια», το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (Τμήμα ανατολικής Μακεδονίας), ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας κ.α. φορείς. Η αίτηση απορρίφθηκε, γιατί ο Δήμος Καβάλας δεν πληροί το πληθυσμιακό κριτήριο, όμως θα υποβληθεί εκ νέου φάκελος. Αναφορά έγινε, ακόμα, στο πρόστιμο που πλήρωσε ο σύλλογος, για μία οφειλή ενοικίων στον εκμισθωτή της προηγούμενης στέγης του συλλόγου, την οποία δεν αναγνώρισε η διοίκηση. Η Εφορεία, ωστόσο, βεβαίωσε το πρόστιμο και ο σύλλογος προσέφυγε στη Δικαιοσύνη. Τέλος, έγινε μνεία στη λειτουργία του νεοσύστατου παραρτήματος του συλλόγου στις Κρηνίδες, το οποίο «εξυπηρετεί» τον τέως Δήμο Φιλίππων. Η πρόεδρος του συλλόγου εξέφρασε την έκπληξη της, διότι υπάρχουν αρκετά περιστατικά στον οικισμό της Λυδίας, ενώ θα περίμενε κάποιος να ισχύει αυτό για την περιοχή των Κρηνίδων.
http://www.k-tipos.gr/
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου