ΚΟΜΟΤΗΝΗ Ξανά στους δρόμους οι εργαζόμενοι του ΙΚΑ που πέτυχαν με την προκήρυξη 9Κ

Εξώδικο κατατέθηκε στην διοίκηση του ΙΚΑ από τους επιτυχόντες της 8Κ. Πρακτικά αυτό σημαίνει πως πρέπει άμεσα οι εδώ και δύο χρόνια εργαζόμενοι της 9Κ πρέπει να απολυθούν άμεσα.

“Με την απομάκρυνση των εννέα εργαζομένων το υποκατάστημα ουσιαστικά κλείνει” είπε ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτης Τσουκαλάς θεωρώντας πως είναι τεράστια αδικία αυτό που συμβαίνει εις βάρος των εργαζομένων και κατέληξε λέγοντας πως “ο αγώνας θα είναι συνεχής”

Η Γραμματέας του Συλλόγου ΑΜΘ κα Στριτάκη Φωτεινή αναφέρθηκε στην υπόσχεση που είχε δώσει ο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την επίλυση του προβλήματος τον Δεκέμβριο την οποία και δεν τήρησε. Και αυτή με την σειρά της επισήμανε την αδικία που συντελείτε εις βάρος μόνιμων υπαλλήλων, επιτυχόντων του ΑΣΕΠ σε διαγωνισμό για την ΑΤΕ, οι οποίοι λόγο των μεθοδεύσεων πριν την πώληση της Αγροτικής Τράπεζας βρέθηκαν στον αέρα και από εκεί με νομοθετική πράξη στο ΙΚΑ. Απαριθμώντας τα προβλήματα που θα προκληθούν από την απόλυση των εργαζομένων πρώτο ανέφερε το ότι θα προκύψουν ακόμη 500 άνεργοι, και δεύτερο το ότι λόγο των συνταξιοδοτήσεων έχει μειωθεί κατά 30% η δύναμη των υπαλλήλων χωρίς να αντικατασταθούν πράγμα που σημαίνει πως σε συνδυασμό με τις απολύσεις δεν θα μπορούν να εξυπηρετηθούν ούτε εργοδότες, ούτε εργαζόμενοι αλλά ούτε και ασθενείς.

Η κα Εύη Τσιρίδου, υπάλληλος στο ΙΚΑ Κομοτηνής και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής της Βορείου Ελλάδας αφού έκανε εκτενή αναφορά στην μέχρι τώρα πορεία των εργαζομένων που πέτυχαν με την 9Κ προκήρυξη (έχουμε αναφερθεί σε προηγούμενες αναρτήσεις) δήλωσε πως “η κατάληψη του κτηρίου της Διοίκησης του ΙΚΑ δεν είναι συμβολική” και όπως την προηγούμενη φορά έτσι και τώρα θα σταματήσουν την διαδικασία. “Δεν έχουμε άλλο τρόπο πίεσης είμαστε μόνιμοι υπάλληλοι που προσληφθήκαμε με νόμιμες και διαφανείς διαδικασίες” τόνισε και είπε πως “κατανοούν τους επιτυχόντες της 8Κ αλλά δεν έπρεπε να στραφούν εναντίων των 9Κ αφού δεν ήταν επιλογή δική τους αλλά πολιτική επιλογή η τοποθέτηση στο ΙΚΑ.

Στα γραφεία του ΙΚΑ βρέθηκε αντιπροσωπεία του Σύριζα με τον βουλευτή Ροδόπης Αϊχαν Καραγιουσούφ, οι οποίοι συνομίλησαν με τις εργαζόμενες και δεσμεύτηκαν να βοηθήσουν με κάθε τρόπο να μην συντελεστεί αυτή η αδικία.
Πηγή: inkomotini.blogspot.com
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου