ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΣΤΗ ΡΟΔΟΠΗ Κατεθεσε ο Βουλευτης της ΔΗΜΑΡ Γιαννης Πανουσης

Ερώτηση προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Δένδια κατέθεσε ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Γιάννης Πανούσης σχετική με την ενίσχυση της Αστυνομικής Δύναμης Ροδόπης και ζητά να μάθει τις προθέσεις του πάνω σε αυτό το θέμα. Η ερώτηση έχει ως εξής:

«Στις εγκαταστάσεις της Αστυνομικής Σχολής Κομοτηνής κρατούνται εδώ και καιρό 520 παράνομοι μετανάστες προς απέλαση από τη χώρα. Οι συνθήκες που επικρατούν στο χώρο, είναι κάθε άλλο παρά κατάλληλες προς το σκοπό αυτό. Την Παρασκευή 23.11.2012 σημειώθηκε εξέγερση των κρατουμένων παρανόμων μεταναστών στο χώρο της Αστυνομικής Σχολής Κομοτηνής, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό 2 αστυνομικών και τη διακομιδή τους για νοσηλεία στο τοπικό Νοσοκομείο.

Υπενθυμίζεται στο σημείο αυτό, η ειλημμένη απόφαση για την ίδρυση Υπηρεσιών Φύλαξης Εγκατάστασης Κράτησης Αλλοδαπών σε Κομοτηνή και Ξάνθη (ΦΕΚ 46832, τ. 2) – πράγμα το οποίο αυτονόητα συνεπάγεται την ανάγκη ύπαρξης ικανού αριθμού προσωπικού, το οποίο θα έχει τη δυνατότητα να ανταπεξέλθει στα καθήκοντα φύλαξης που θα του ανατεθούν. Παρ’ όλ’ αυτά, η Α.Δ. Ροδόπης σήμερα λειτουργεί με 140 μέλη λιγότερα από την προβλεπόμενη δύναμή της και ως εκ τούτου, αφ’ ενός αδυνατεί να σηκώσει το βάρος της αποτελεσματικής φύλαξης 520 ατόμων σε πλήρως ακατάλληλους χώρους και αφ’ ετέρου, ο κίνδυνος στο οποίο εκτίθενται τα μέλη της Α.Δ. είναι ιδιαίτερα μεγάλος, όπως απεδείχθη και από την πρόσφατη εξέγερση των κρατουμένων. Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης έχει ήδη αποστείλει επιστολή, με την οποία αιτείται την ενίσχυση της Α.Δ. Ροδόπης με 250 αστυνομικούς τουλάχιστον, όμως μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία απάντηση και καμία δέσμευση προς τούτο. Να σημειωθεί ότι 2.12.2012 έληξαν οι αποσπάσεις των αστυνομικών, οι οποίες είχαν διαταχθεί προ διμήνου με σκοπό την ενίσχυση του έργου της φύλαξης του Κέντρου Φύλαξης Αλλοδαπών.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Έχουν καθορισθεί οι προδιαγραφές λειτουργίας των υπηρεσιών Φύλαξης Εγκαταστάσεων Κράτησης Αλλοδαπών και αν ναι, ποιες είναι αυτές; Μπορούν οι προδιαγραφές αυτές, αφ’ ενός να εγγυηθούν ένα minimum αξιοπρεπούς διαβίωσης των εκεί κρατουμένων και αφ’ ετέρου την ασφάλεια του αστυνομικού προσωπικού που έχει επιφορτισθεί με το καθήκον της φύλαξής των;

2. Ποιες είναι ακριβώς οι προθέσεις του Υπουργείου και του Αρχηγείου της Αστυνομίας, ως προς την ενίσχυση της Α.Δ. Ροδόπης; Προτίθεστε να ενισχύσετε την Α.Δ. Ροδόπης με τον επαρκή και αναγκαίο αριθμό προσωπικού και αν ναι, πότε θα συμβεί αυτό ακριβώς»;
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου