ΞΑΝΘΗ Νεα μαζικη αγορα προϊοντων χωρις μεσαζοντες

Νέα πρωτοβουλία για τη απευθείας διάθεση Αλευριού, Ρυζιού αλλά και άλλων προϊόντων σε καταναλωτές της περιοχής αναλαμβάνει η Κίνηση Ενεργών Πολιτών Ξάνθης και Ομάδα Δράσης Ξάνθης ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ.Μετά την επιτυχία των προηγούμενων πρωτοβουλιών και τη συνάντηση της Κίνησης Ενεργών Πολιτών με την Ομάδα Δράσης Ξάνθης του κινήματος ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ,  στο πλαίσιο της κοινής προσπάθειας για εξασφάλιση βασικών διατροφικών προϊόντων της χώρας απευθείας από παραγωγούς σε καταναλωτές, έχει ήδη προγραμματιστεί η επόμενη πρωτοβουλία.
Οι δύο κινήσεις, διοργανώνουν από κοινού, την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου, από τις 9 το πρωί και μέχρι τις 2 μετά το μεσημέρι, στο Πάρκο του Κολυμβητηρίου, πρωτοβουλία διάθεσης αγροτικών προϊόντων από παραγωγούς της περιοχής σε καταναλωτές της Ξάνθης. Πιο συγκεκριμένα θα διατεθούν:.

Αλεύρι

Μετά από απαίτηση των πολιτών θα διατεθεί Τύπου 70, για όλες τις χρήσεις, από μύλο του Χρυσοχωρίου, που προέρχεται από μαλακό σιτάρι της περιο-χής, ελεγμένο χημικά ώστε να μην έχει συντηρητικά.
Θα διατίθεται σε συσκευασίες 10 kg προς 6 ευρώ και 25 kg προς 12,25 ευρώ

ΡύζιΠρώτης ποιότητας από τη Μονοκκλησιά Σερρών σε τρεις τύπους και πολλές συσκευασίες:

  • Ρύζι αναποφλείωτο (Σερρών)  σε συσκ. 2 kg προς 2 ευρώ και 5 kg προς 5 ευρώ
  • Ρύζι Καρολίνα (Σερρών) σε συσκ. 2 kg προς 2 ευρώ και 5 kg προς 5 ευρώ
  • Ρύζι Κίτρινο (Σερρών) σε συσκ. 2 kg προς 2 ευρώ και 5 kg προς 5 ευρώ


ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΘΑ ΔΙΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ:


  • Κρεμμύδια άσπρα Ξάνθης (συσκευασία 5kg προς 1,5 ευρώ)
  • Φασόλια Μέτρια Ξάνθης (συσκευασία 2 kg προς 3,5 ευρώ)
  • Φακές Φαρσάλων (συσκευασία 2 kg προς 3 ευρώ)
  • Ρεβύθια Μεγαλόσπερμα Ξάνθης (συσκευασία 2,5 κιλών πος 5 ευρώ)
  • Παντζάρια Ξάνθης (Δεμάτι προς 1 ευρώ)
  • Αντίδια Ξάνθης (Δεμάτι 1,3 kg προς 1 ευρώ)


Ανοιχτή η παραγγελιοδοσία ήδη

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας, ανοίγει η ηλεκτρονική βάση παραγγελιών στη διεύθυνση http://epoxa.bplaced.net μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου. Όμως διευκρινίζεται ότι θα υπάρχουν επαρκείς ποσότητες για όλους όσους δεν έχουν προσβαση στον διαδύκτυο ή δεν γνώριζαν για την παράδοση ή επιθυμούν παραπάνω ποσότητες από αυτές που παρήγγειλαν. Επιβάλλεται όμως για όλους τους υπόλοιπους να δώσουν τις παραγγελίες τους ηλεκτρονικά ώστε να βοηθήσουν τους παραγωγούς να έχουν εικόνα της ζήτησης.
Αυτοί που θα κάνουν online παραγγελία πρέπει να προσέλθουν έγκαιρα για την παραλαβή των προϊόντων. Εάν αργήσουν πιθανώς οι παραγγελίες τους να δωθούν σε άλλους που δεν κατάφεραν να κάνουν προ-παραγγελία.

Η πρωτοβουλία της Κίνησης συνεχίζεται με στόχο να ικανοποιήσει βασικές ανάγκες των οικογενειών της τοπικής μας κοινωνίας που βιώνουν τη δυσχέρεια της οικονομικής κρίσης αλλά και να υπενθυμίσει στους συμπολίτες ότι η αλληλεγγύη είναι ο δρόμος για την διέξοδο από τις τρομακτικές επιπτώσεις της κρίσης στην καθημερινότητα όλων μας. Δεν έχει σκοπό να ανταγωνιστεί τους ντόπιους επαγγελματίες-συμπολίτες μας που χειμάζονται επίσης από τον κρίση και είναι φθηνότεροι από τα μεγάλα μάρκετ, αλλά να δημιουργήσει μια παρέμβαση στην αγορά που διαμορφώνεται κυρίως από ολιπωλιακές πρακτικές μεγάλων αλυσίδων, ώστε τα βασικά είδη διατροφής να διατηρούν λογικές τιμές.
Έχουν γίνει ήδη οι απαραίτητες επαφές για την παράδοση χωρίς μεσάζοντες και άλλων προϊόντων με βάση τα αιτήματα των πολιτών στην ιστοσελίδα της Κίνησης.  Περισσότερα στα τηλέφωνα των Εθελοντών της Κίνησης:
6949208482 - 6947261417 - 6944729569 - 6944413976 - 6944173010 - 6973824308
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου