ΕΠΙΚΗΔΕΙΟΣ ΛΟΓΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ Στην εξοδιο ακολουθια του μακαριστου Μητροπολιτου Δαμασκηνου

Μακαριότατε
Σεβασμιότατε εκπρόσωπε του Οικουμενικού Πατριάρχη και τοποτηρητή της Ιεράς Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής.
Σεβαστοί Αρχιερείς.
Σεβαστοί Πατέρες.
Κυρίες και κύριοι.
Ως Δήμαρχος αυτής της πόλης, διερμηνεύοντας τα αισθήματα των συνδημοτών μου και εκφράζοντας σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο, εκφράζω τη βαθύτατη θλίψη για την κοίμηση του Μακαριστού Μητροπολίτη μας, Δαμασκηνού.
Του σεπτού ιεράρχη, που σ’ όλη τη διάρκεια της μακρόχρονης αρχιερατικής ποιμαντορίας του στην ιστορική μας Μητρόπολη, υπηρέτησε με συνέπεια και απαράμιλλη αγάπη τον τόπο μας και την Ορθοδοξία.
Χωρίς να έλκει την καταγωγή του από την περιοχή μας, ένιωθε πάντα ότι η Ροδόπη ήταν ο τόπος που η Θεία βούληση τον επέλεξε για να υπηρετήσει. Έτσι, έγινε Θρακιώτης στη συνείδηση, στο φρόνημα και στην καρδιά και αγάπησε τη γη της Θράκης ως γνήσιο και ειλικρινές τέκνο της.
Στάθηκε πάντα μαχητικά στο πλευρό της τοπικής κοινωνίας, αρωγός και ενεργός συμπαραστάτης στα προβλήματα των συνανθρώπων μας.
Υπήρξε πάντα μπροστάρης στους αγώνες της περιοχής για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων της, καθώς και για τη διασφάλιση καλύτερων συνθηκών για τον Νομό μας. Συνεργάστηκε διαρκώς και αδιάλειπτα με τις αρχές του τόπου προκειμένου να υπάρχει πάντα αποτελεσματικότερος συντονισμός των διεκδικήσεών μας.
Με ήθος και σύνεση εργάστηκε σταθερά και με ζήλο για την προβολή και την επίλυση των προβλημάτων του λαού και της Εκκλησίας μας.
Τα χρόνια που υπηρέτησε με δυναμισμό και σθένος ψυχής τον τόπο μας έχουν εντυπωθεί στη μνήμη όλων μας και θα παραμείνουν ζωντανά στις συνειδήσεις μας.
Εύχομαι ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή του Ποιμενάρχη μας και να αναδείξει άξιο διάδοχό του.



Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου