ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΜΘ Οι αποφασεις της συνεδριασης του

 Συνεδρίασε την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012 στην Κομοτηνή, με 20 θέματα στην ημερήσια του διάταξη, το Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης. Στην συνεδρίαση παραβρέθηκε και εργαζόμενοι από όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, καθώς συζητήθηκε εκτός ημερησίας διάταξης, η έγκριση ψηφίσματος που αφορούσε τις απολύσεις και την διαθεσιμότητα υπαλλήλων, λόγω του νέου μεσοπρόθεσμου νομοσχεδίου.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο σε ότι αφορά το «Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016 - Επείγοντα Μέτρα Εφαρμογής του Ν. 4046/2012 και του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016» και ειδικότερα στη διάταξη που έχει να κάνει με τη διαθεσιμότητα υπαλλήλων Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου αποφάσισε ομόφωνα τα παρακάτω:
1. Αποστολή ψηφίσματος προς όλους τους συναρμόδιους υπουργούς και προς τον πρωθυπουργό της χώρας, όπως παρακάτω.

2. Να μην αποσταλεί στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ο κατάλογος των ονομάτων των υπαλλήλων, οι οποίοι: α)Τίθενται σε διαθεσιμότητα λόγω κατάργησης της θέσης τους. β)Τίθενται σε αυτοδίκαιη αργία. Επίσης αποφασίστηκε να μην συνταχθούν και αποσταλούν τα παραπάνω στο Υπουργείο, με τον αριθμό των θέσεων που καταργούνται, καθώς και αντίγραφα των ατομικών διοικητικών πράξεων θέσης σε διαθεσιμότητα των υπαλλήλων που, κατά τη δημοσίευση του νόμου, καταλαμβάνουν τις καταργούμενες οργανικές θέσεις.

3. Να μην υπογραφούν από τον Περιφερειάρχη οι διαπιστωτικές πράξεις με τις οποίες τίθενται, σε αυτοδίκαιη αργία οι υπάλληλοι.

4. Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, θα στηρίξει τον Περιφερειάρχη κ. Άρη Γιαννακίδη, που δεν θα υπογράψει τη Διαπιστωτική Πράξη για οποιοδήποτε υπάλληλο και οι Αντιπεριφερειάρχες, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι καθώς και οι αναπληρωματικοί τους θα παραιτηθούνε σύσσωμοι σε περίπτωση πειθαρχικής δίωξης.

5. Το Συλλογικό Όργανο να κινηθεί νομικά κατά της συνταγματικότητας των μέτρων με τη Νομική Κάλυψη του Νομικού Συμβούλου της Περιφέρειας ΑΜΘ.

6. Το Περιφερειακό Συμβούλιο θα συνεργαστεί με τους συλλόγους εργαζομένων όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων και θα ενημερώσει την κοινή γνώμη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, ότι οι απολύσεις θα έχουν ως αντίκτυπο την ελλιπή εξυπηρέτηση των πολιτών.

7. Η Περιφέρεια ΑΜΘ καθώς και οι Περιφερειακές Ενότητες, την Παρασκευή 16 και τη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012, θα παραμείνουν κλειστές.


Στην συνεδρίαση εγκρίθηκε επίσης, η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου «Περιμετρική οδός Καβάλας από Χ.Θ. 2+100 έως 8+000», παρουσία μελετητών του έργου και υπηρεσιακών παραγόντων της ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΑΕ. Τέλος, το Συμβούλιο γνωμοδότησε επί σειράς Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για έργα ιδιωτικού και δημοσίου ενδιαφέροντος.
Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Α.Μ.Θ.
Κώστας Μιχαηλίδης
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου