ΠΕΡΑΣΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ 3 Με 153 θετικες ψηφους

Με 153 θετικές ψήφους υπερψηφίστηκε τελικά στη Ολομέλεια της Βουλή,ς μετά από μια άκρως επεισοδιακή συνεδρίαση, το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής της περιόδου 2013 - 2016, που θα ξεκλειδώσει την εκταμίευση της δόσης του δανείου ύψους 31,5 δισ. ευρώ
Αναλυτικότερα η ψηφοφορία διαμορφώθηκε ως εξής:

Ψήφισαν 299 βουλευτές: "Ναι" ψήφισαν 153 "Όχι" ψήφισαν 128 "Παρών" ψήφισαν 18

Από το ΠΑΣΟΚ 'Όχι" ψήφισαν οι βουλευτές: Ατζελα Γκερέκου, Μιχάλης Κασής, Ιωάννης Κουτσούκος, Μάρκος Μπόλαρης, Θεόδωρος Παραστατίδης. Ενώ "απών" ήταν ο Κωνσταντίνος Σκανδαλίδης ο οποίος νωρίτερα είχε εκφράσει την αντίθεσή του.
Με απόφαση του Προέδρου Ευάγγελου Βενιζέλου οι παραπάνω βουλευτές διαγράφηκαν και δεν ανήκουν πλέον στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ .

Μία διαγραφή υπήρξε και από την Νέα Δημοκρατία με απόφαση του Προέδρου Αντώνη Σαμαρά και αφορά τον βουλευτή Κοζάνης Γ. Κασαπίδη ο οποίος παράκουσε την κομματική γραμμή δηλώνοντας "παρών".
Έτσι μετά την θυελλώδη συνεδρίαση-ψηφοφορία η επόμενη ημέρα βρίσκει την ΝΔ με 126 βουλευτές και το ΠΑΣΟΚ με 27 βουλευτές.

Το νομοσχέδιο καταψήφισαν επίσης όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, με τους βουλευτές της ΔΗΜΑΡ να δηλώνουν "παρών" με εξαίρεση, τους Οδυσσέα Βουδούρη και Πάρι Μουτσινά που επέλεξαν το "όχι".

Εξερχόμενος από το Κοινοβούλιο μετά τη ψήφιση των νέων μέτρων ο ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για ένα αποφασιστικό και αισιόδοξο βήμα της χώρας προς την ανάκαμψη, εκφράζοντας, παράλληλα, τη σιγουριά του και για την ψηφοφορία της Κυριακής, ενώ υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας δήλωσε χαρακτηριστικά πως "Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα".

Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου