ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ να προχωρήσουν οι τράπεζες στη ρύθμιση δανείων


ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΔΑΝΕΙΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΘΟΥΝ ΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΟΥΝ ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΤΕΙΡΕΣΙΑ ΣΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΡΙΣΗΣ.

Την ανάγκη να προχωρήσουν οι τράπεζες στις αναγκαίες ρυθμίσεις δανείων προκειμένου να διευκολυνθούν νοικοκυριά και επιχειρήσεις και στην προσαρμογή των κανόνων του Τειρεσία, επισημαίνει ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών. Τα δύο αυτά κρίσιμα θέματα για τα νοικοκυριά, τις επιχειρήσεις και για όλη τη λειτουργία της αγοράς, είχε θέσει ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και στην συνάντηση που είχε με το Προεδρείο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, στα κεντρικά γραφεία του Κινήματος, στις 25 Ιουλίου.
Η επιστολή του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, έχει ως εξής:
«Σε συνέχεια της συνάντησης μας με το Προεδρείο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στις 25.7.2012 επανέρχομαι σε δύο κρίσιμα θέματα:
α. στην αναγκαία ρύθμιση των δανείων (στεγαστικών, καταναλωτικών, αλλά και επιχειρηματικών) ώστε να διευκολυνθούν νοικοκυριά και επιχειρήσεις και όλη η λειτουργία της εθνικής οικονομίας σε μία περίοδο ύφεσης, μειωμένης ρευστότητας και μειωμένων εισοδημάτων β. στην προσαρμογή των κανόνων της λειτουργίας του Τειρεσία ώστε να μην αποκλείονται από το Τραπεζικό Σύστημα καλόπιστοι επιχειρηματίες και γενικότερα οφειλέτες που αντιμετώπισαν ή αντιμετωπίζουν ιδιαίτερες δυσκολίες λόγω της κρίσης.
Θυμίζω ότι το νομοθετημένο για το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων σχήμα ρύθμισης των δανείων των δικών του δανειοληπτών είναι ένα σχήμα που μπορεί να γενικευθεί. Είναι επίσης προφανές ότι πρέπει να ληφθεί υπόψη η πρόβλεψη για την εξέλιξη των μηνιαίων αποδοχών κυρίως μισθωτών και συνταξιούχων.
Είμαι βέβαιος ότι οι τράπεζες, που ανακεφαλαιοποιούνται και  στηρίζονται από το ελληνικό Δημόσιο,έχουν πλήρη συνείδηση του θεσμικού τους ρόλου για την εθνική οικονομία και άρα για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων. Σας παρακαλώ να κοινοποιήσετε στα μέλη της Ένωσης την επιστολή αυτή ως προφανή πίεση για να επιταχυνθούν αναγκαίες πρωτοβουλίες.»

ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ: ΑΝ Η ΤΡΟΙΚΑ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΠΙΕΣΗ, ΤΟΤΕ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ ΤΗΣ ΕΝΤΟΛΗΣ ΤΗΣ.


Το ΠΑΣΟΚ έχει κατ’ επανάληψη τονίσει ότι   οι εργασιακές σχέσεις πρέπει να επιστρέψουν στο επίπεδο που ορίζει το ευρωπαϊκό κοινοτικό δίκαιο. Οι εκπρόσωποι της τρόικας πρέπει να καταλάβουν ότι ο ελληνικός λαός έχει κάνει μια τεράστια προσπάθεια. Προσπάθεια που δεν έχει γίνει σε καμία άλλη χώρα και που πρέπει να αναγνωριστεί. Αν η τρόικα νομίζει ότι η Ελλάδα είναι τριτοκοσμική χώρα και ότι οι πολίτες της αντέχουν και άλλη πίεση, τότε βρίσκεται εκτός των ορίων της εντολής της. Ως εκ τούτου τα θέματα αυτά  δεν είναι καν  προς συζήτηση.

ΜΕ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΥΝΑΨΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΕΛΒΕΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ.

Οι εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου, ήταν αυτές που δεν επέτρεψαν την ολοκλήρωση της Συμφωνίας με τις Ελβετικές αρχές για την φορολόγηση των καταθέσεων Ελλήνων φορολογούμενων. Το βασικό πλαίσιο της συμφωνίας είχε διαμορφωθεί με αλλεπάλληλες επαφές και δύσκολες Διαπραγματεύσεις, επί υπουργίας του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, κ. Ευάγγελου Βενιζέλου. Το ΠΑΣΟΚ, δια της εκπροσώπου του, Φώφης Γεννηματά, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την συνέχεια που δίνει σε αυτή την προσπάθεια ο υφυπουργός Οικονομικών, τονίζοντας ότι το  σχέδιο συμφωνίας που ήδη υπάρχει, δίνει τη δυνατότητα να υπάρξει γρήγορα και η τελική υπογραφή ώστε και το δημόσιο ταμείο να ανακτήσει σημαντικά ποσά απολεσθέντων εσόδων, και το δημόσιο αίσθημα να ικανοποιηθεί από την έστω και εκ των υστέρων καταβολή των αναλογούντων φόρων από όσους φοροδιέφυγαν.
Ολόκλήρη η δήλωση της Φώφης Γεννηματά έχει ως εξής:
«Με ικανοποίηση βλέπουμε ότι ο Υφυπουργός Οικονομικών, κ. Γιώργος Μαυραγάνης, έδωσε συνέχεια στην προσπάθεια σύναψης συμφωνίας με τις Ελβετικές αρχές για τη φορολόγηση καταθέσεων Ελλήνων φορολογουμένων. Ήδη από το 2011, με αλλεπάλληλες επαφές και δύσκολες διαπραγματεύσεις, που έγιναν επί υπουργίας του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, είχε διαμορφωθεί το βασικό σχέδιο συμφωνίας, αλλά οι εκλογές του Μαΐου και Ιουνίου δεν επέτρεψαν την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων και την τελική υπογραφή της συμφωνίας. Αξιοποιώντας αυτό το σχέδιο συμφωνίας, ελπίζουμε ότι ο κ. Μαυραγάνης θα προχωρήσει με γρήγορα βήματα στην τελική υπογραφή, ώστε και το δημόσιο ταμείο να ανακτήσει σημαντικά ποσά απολεσθέντων εσόδων, και το δημόσιο αίσθημα να ικανοποιηθεί από την έστω και εκ των υστέρων καταβολή των αναλογούντων φόρων από όσους φοροδιέφυγαν, κρύβοντας τις καταθέσεις τους στην Ελβετία»

ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ.


Εφόσον ο Πρωθυπουργός επέλεξε την αντικατάσταση της διοίκησης του Ταμείου, έπρεπε η διαδικαστική εμπλοκή που υπάρχει με το διορισμό νέας διοίκησης να είχε λυθεί εδώ και καιρό και πρέπει να λυθεί, το ταχύτερο δυνατόν. Είναι αδιανόητο να υπάρχει αυτή η εκκρεμότητα από τις αρχές Ιουλίου, γιατί προκαλεί εμπόδια στη συνέχιση του έργου του.

ΠΑΣΟΚ Γρ. Τύπου
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου