Δηλώσεις Ε. Βενιζέλου μετά την συνάντησή του με τον Υπ. Οικονομικών της Γαλλίας

 Ευάγγελος Βενιζέλος: "Είχαμε την ευκαιρία να συναντηθούμε με τον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών της Γαλλίας, κ. P. Moscovici, με τον οποίον μας συνδέουν φιλικοί δεσμοί. Ανήκουμε στην ίδια ευρωπαϊκή πολιτική οικογένεια.

Είχε την καλοσύνη να με ενημερώσει για τις συζητήσεις που είχε με τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Οικονομικών και να μου μεταφέρει πολύ ισχυρά μηνύματα του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας και της γαλλικής κυβέρνησης για μια Ελλάδα σταθερά ευρωπαϊκή, μέσα στο ευρώ. Για μια Ελλάδα που αξίζει να γίνει τόπος επενδύσεων, για μια Ελλάδα που έχει ισχυρές προοπτικές. Βεβαίως, και για μια Ελλάδα αξιόπιστη που πρέπει να τηρεί τις υποχρεώσεις της και πρέπει να ολοκληρώσει τη δημοσιονομική προσαρμογή.

Είχα την ευκαιρία να παρουσιάσω στον κ. Υπουργό τα επιτεύγματά μας ως τώρα και στον τομέα της μείωσης του ελλείμματος, όπου τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά, αλλά και στον τομέα των διαρθρωτικών αλλαγών. Και συμφωνήσαμε ότι πρέπει να προχωρήσουμε σε αυτή την κοινή ευρωπαϊκή μας πορεία με μία αφήγηση που δίνει ελπίδα και προοπτική στους ευρωπαϊκούς λαούς και ιδίως σε λαούς, όπως ο ελληνικός που έχει υποστεί τα τελευταία χρόνια πάρα πολλές θυσίες και πρέπει να νιώθει ότι αυτό γίνεται αντιληπτό και σεβαστό από τους εταίρους και από την διεθνή κοινή γνώμη.
Ευχαριστώ πάρα πολύ τον κ. Υπουργό για την ευκαιρία που μου έδωσε να συζητήσω μαζί του."

(Ανεπίσημη μετάφραση από τα Γαλλικά)
Pierre Moscovici: "Επισκεπτόμενος την Ελλάδα, επιθυμούσα και όφειλα να συναντήσω τον κ. Βενιζέλο, τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, που είναι ένα βασικό κόμμα της κυβέρνησης συνεργασίας. Επιθυμούσα, επίσης, να τον δω γιατί είμαι κι εγώ σοσιαλιστής κι έχουμε πολιτικούς δεσμούς. Και τέλος, γιατί ήθελα να του μεταφέρω το μήνυμα του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας και του Πρωθυπουργού.

Γιατί κατά βάθος, τι ήρθα να πω σήμερα στον ελληνικό λαό; Ήρθα να μεταφέρω στους Έλληνες τη φιλία της Γαλλίας, την υποστήριξη της Γαλλίας, την επιθυμία μας η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη, τη δέσμευσή μας για τη διαφύλαξη της ακεραιότητας της Ευρωζώνης.

Βεβαίως, προϋπόθεση είναι η αποφασιστικότητα για την εφαρμογή του προγράμματος προσαρμογής, η συμφωνία με την τρόικα για τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που προϋποθέτουν δημοσιονομικές περικοπές και νέους πόρους. Όμως, σε καμία περίπτωση αυτό δεν θα πρέπει να οδηγήσει μονομερώς σε αποφάσεις που θα είναι οδυνηρές ή τιμωρητικές (για την Ελλάδα).

Πρέπει να οικοδομήσουμε ελπίδα για την Ελλάδα και πρέπει να πράξουμε τα δέοντα, ώστε αυτή η οικονομία, η οποία έχει δυνατότητες, να αρχίσει πάλι να κινείται. Να υπάρξει δικαιοσύνη σε αυτή τη χώρα και επίσης να υπάρξει αλληλεγγύη εκ μέρους των Ευρωπαίων.

Αυτή είναι η θέση της Γαλλίας. Ο François Hollande το έχει πει πολλές φορές από τότε που εξελέγη. Θα πρέπει, από τη μία η Ελλάδα να τηρήσει τις δεσμεύσεις της και από την άλλη θα πρέπει οι Ευρωπαίοι να σταθούν κοντά στον ελληνικό λαό. Σε αυτό το σημείο οι απόψεις μας είναι εξαιρετικά ταυτόσημες. Βασιζόμαστε πολύ στον κ. Βενιζέλο για να συνεχίσει να υποστηρίζει αυτή την πολιτική."
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου