ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Γρ. Τύπου ΠΑΣΟΚ για τις ΑΠΩΛΕΙΕΣ των ασφαλιστικών ταμείων


Με αφορμή την ερώτηση βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για τις απώλειες των ασφαλιστικών ταμείων μέσα από την διαδικασία αναδιάρθρωσης του χρέους και για την αποκατάσταση της αλήθειας υπενθυμίζουμε τα ακόλουθα:

·         Το Φεβρουάριο του 2012 ψηφίστηκε μετά από εισήγηση του τότε Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Οικονομικών, προέδρου του ΠΑΣΟΚ σήμερα κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, ρύθμιση που προβλέπει τη σύσταση «Ταμείου Στήριξης του Ασφαλιστικού Συστήματος», που αξιοποιεί προς όφελος των ταμείων τη δημόσια περιουσία (Ν. 4046/2012).
·         Τον Απρίλιο του 2012 (9-4-12) ο κ. Βενιζέλος συναντήθηκε με τους διοικητές του ΙΚΑ, ΟΓΑ και ΟΑΕΕ, δηλαδή των τριών μεγαλύτερων ασφαλιστικών ταμείων και παρουσίασε σε αυτούς ολοκληρωμένη πρόταση για την άμεση αναπλήρωση της αρχικής ονομαστικής αξίας των ομολόγων (πριν το PSI) των ταμείων  μέσα από την επαναγορά ομολόγων στη δευτερογενή αγορά με το ρευστό που εισέπραξαν τα ταμεία από το EFSF στο πλαίσιο του PSI. 
·         Η πρόταση αυτή, που παρουσιάστηκε στα ταμεία με τη συνεργασία του  τότε Υπουργού Εργασίας κ. Γ. Κουτρουμάνη  και του τότε επικεφαλής  του ΟΔΔΗΧ κ. Π. Χριστοδούλου, είναι άμεσης εφαρμογής και δίπλα επωφελής: τόσο για το χαρτοφυλάκιο ομολόγων των ταμείων και άρα για τους ασφαλισμένους , όσο και  για το ελληνικό δημόσιο. 

ΠΑΣΟΚ  ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου