ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ Αρχίζουν οι εγγραφές στα Τμήματα της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Ο.

 Από την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου  2012 αρχίζουν οι εγγραφές στα Τμήματα της Δημοτικής Κοινωφελής Επιχείρησης  Πολιτιστικής Ανάπτυξης Ορεστιάδας (ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Ο.) για τη Δημιουργική Περίοδο 2012– 2013.
Η ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α. Ορεστιάδας συμπληρώνει φέτος 17 χρόνια δημιουργικής πορείας, στοχεύοντας στην διάδοση και ανάπτυξη της καλλιτεχνικής παιδείας σε διαφόρους τομείς τέχνης και σε μία ουσιαστική παρέμβαση στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας με την υλοποίηση ενός άρτια καταρτισμένου προγράμματος πολιτιστικής ανάπτυξης.
Αναλυτικά τα Τμήματα της ΔΗ.Κ.Ε.Π.ΑΟ. που θα λειτουργήσουν για τη νέα Δημιουργική περίοδο είναι τα εξής:
ΩΔΕΙΟ
Αναγνωρισμένο από το κράτος, με τις εξής σχολές και τμήματα:
- Σχολή Ανωτέρων Θεωρητικών Μαθημάτων και Συνθέσεως με τμήματα Ωδικής, Αρμονίας, Ενοργάνωσης, Αντίστιξης, Φυγής και Σύνθεσης.
- Σχολή ενόργανου μουσικής με τμήματα Πληκτών, Εγχόρδων, Πνευστών και Κλασικής Κιθάρας.
- Σχολή Μονωδίας με τμήματα μονωδίας.
- Σχολή Βυζαντινής Μουσικής.
- Τμήμα Μουσικής Προπαιδείας.
Στο Ωδείο διδάσκουν αξιόλογοι, έμπειροι δάσκαλοι μουσικής.
ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ
Για δέκατο έκτο  χρόνο συνεχίζει την επιτυχή λειτουργία του με τμήματα αρχαρίων και προχωρημένων, ανηλίκων και ενηλίκων. Το τμήμα Ζωγραφικής δίνει την δυνατότητα σε μικρούς και μεγάλους να εκφραστούν, να μεταδώσουν τις σκέψεις, τις ιδέες και τα αισθήματα τους όχι με λόγια αλλά με έργα. Με την ζωγραφική όπως και με κάθε άλλη μορφή τέχνης μπορεί κανείς να γεμίζει τις ελεύθερες ώρες του με ενδιαφέρον και ομορφιά, να αυξάνει την ζωντάνια του, να ανακαλύπτει και να εξυψώνει τις εμπειρίες της ζωής του.
ΞΥΛΟΓΛΥΠΤΙΚΗ
Για δέκατο τρίτο  χρόνο λειτουργεί το τμήμα στο οποίο μπορεί κανείς με την καθοδήγηση του δασκάλου να γνωρίσει και να μυηθεί στην τέχνη του ξυλόγλυπτου. Οι ενδιαφερόμενοι διδάσκονται διάφορες τεχνικές και μεθόδους για να μπορούν να δημιουργούν ανάγλυφες απεικονίσεις πάνω σε ξύλο.

ΚΕΡΑΜΙΚΗ

Δωδέκατος χρόνος λειτουργίας με τμήματα ανηλίκων και ενηλίκων. Και φέτος το τμήμα της Κεραμικής θα δώσει την ευκαιρία στους λάτρεις του πηλού να πειραματιστούν, δημιουργώντας κεραμικά έργα με απλά υλικά και μέσα χρησιμοποιώντας τεχνικές και τρόπους που θα εκφράζουν την προσωπικότητα και την ευαισθησία τους. Παράλληλα δίνεται η δυνατότητα στον ενδιαφερόμενο να κατανοήσει, να κρίνει, να αγαπήσει την παραδοσιακή κεραμική τέχνη και την προσφορά της.
ΠΟΡΤΡΑΙΤΟ
Για τέταρτη χρονιά φέτος θα λειτουργήσει το συγκεκριμένο τμήμα .Στο Πορτραίτο ο μαθητής αποκτά την ικανότητα να παρατηρεί και να διακρίνει να συγκρίνει και να αξιολογεί, και να αποδίδει με πιστότητα τα χαρακτηριστικά και μορφικά γνωρίσματα του προσώπου.

ΣΧΟΛΗ ΚΛΑΣΙΚΟΥ & ΜΟΝΤΕΡΝΟΥ ΧΟΡΟΥ 

Για δέκατο τρίτο χρόνο συνεχίζει επιτυχώς να λειτουργεί με τμήματα αρχαρίων και προχωρημένων. Στόχος της Σχολής είναι να προάγει τον χορό ως μια από τις πιο ύψιστες και σεβαστές τέχνες, να αναβαθμίσει την εκπαιδευτική του διαδικασία, να αναδείξει και να καλλιεργήσει το ταλέντο των μαθητών με σεβασμό στη προσωπικότητά τους. Τα τμήματα που λειτουργούν είναι τα εξής: Κλασικό Μπαλέτο, Latin, Ευρωπαϊκοί χοροί, Λαϊκοί χοροί.

Οι εγγραφές όλων των τμημάτων πραγματοποιούνται στα γραφεία της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α. Ορεστιάδας, τα οποία στεγάζονται στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο, Κωνσταντινουπόλεως 59, τηλ. 2552027460 από Δευτέρα έως Παρασκευή κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου