ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ Καταδίωξη διακινητών - θανάσιμος τραυματισμός λαθρομετανάστη


 Συνελήφθησαν στην Εγνατία Οδό, στο ύψος του Αρδανίου, στη Βιομηχανική Περιοχή Αλεξανδρούπολης και σε αγροτική περιοχή του Πόρου, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης, 4 διακινητές (δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Γεωργίας, ηλικίας 40 και 43 ετών, ένας 30χρονος υπήκοος Ιράν και ένας 39χρονος ημεδαπός), οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας 9 λαθρομετανάστες. Από τους διακινούμενους 4 ήταν υπήκοοι Ερυθραίας, 2 υπήκοοι Συρίας, 2 υπήκοοι Αιγύπτου και Μαρόκου, ενώ ο διακινούμενος που τραυματίστηκε θανάσιμα ήταν υπήκοος Ερυθραίας, 30 ετών περίπου.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν μία ομάδα 16 λαθρομεταναστών, καθοδηγούμενη από τον 30χρονο διακινητή, να κινείται σε αγροτική περιοχή του Αρδανίου, καθώς επίσης και τρία Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα να προσεγγίζουν στο σημείο. Ακολούθως, σε δύο από τα οχήματα επιβιβάστηκαν οι μη νόμιμοι μετανάστες και ξεκίνησαν με προπομπό το τρίτο, να κατευθύνονται προς Αλεξανδρούπολη, ενώ ο 30χρονος κινήθηκε πεζός προς την Τουρκία.

Αμέσως, από την ομάδα των αστυνομικών που έχει συγκροτηθεί στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, οργανώθηκε επιχείρηση για τη σύλληψη των διακινητών. Σε σήμα στάσης προς τους οδηγούς και των τριών αυτοκινήτων, αυτοί δεν συμμορφώθηκαν, ανέπτυξαν ταχύτητα και ακολουθήθηκαν από τους αστυνομικούς.

Λίγο πιο κάτω, στην Εγνατία οδό, οι αστυνομικοί εντόπισαν το ένα από τα οχήματα, το οποίο είχε εκτραπεί από την πορεία του. Σε έλεγχο που πραγματοποίησαν, διαπίστωσαν ότι ο 43χρονος οδηγός (διακινητής) του, μαζί με έναν ακόμη μη νόμιμο μετανάστη, τράπηκαν σε φυγή προς την παρακείμενη αγροτική περιοχή, διαφεύγοντας αρχικά τη σύλληψη, πλην όμως μετά από επιστάμενες αναζητήσεις των αστυνομικών, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν. Επίσης διαπιστώθηκε ότι ο 43χρονος, προωθούσε στην ενδοχώρα, άλλους 7 λαθρομετανάστες, ένας από τους οποίος βρέθηκε θανάσιμα τραυματισμένος.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, στη Βιομηχανική περιοχή Αλεξανδρούπολης, ακινητοποιήθηκε και το δεύτερο όχημα και συνελήφθησαν ο 39χρονος ημεδαπός και ο 40χρονος αλλοδαπός, ενώ το τρίτο όχημα κατάφερε να διαφύγει.

Τέλος, η ομάδα των αστυνομικών, λίγη ώρα αργότερα, κατάφερε επίσης, σε αγροτική περιοχή του Πόρου, τη σύλληψη του 30χρονου διακινητή - καθοδηγητή, οποίος είχε μεταφέρει τους μη νόμιμους μετανάστες από την Τουρκία στη Χώρα μας.

Ο θανάσιμα τραυματίας μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Κατασχέθηκαν 2 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και 7 κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών Αλεξανδρούπολης.
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου