Επιστολή Γ. Πεταλωτή προς Ν. Δένδια

 Επιστολή Γιώργου Πεταλωτή, πρώην Βουλευτή Ροδόπης προς τον κ. Νικόλαο Δένδια, Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη
Κύριε Υπουργέ,
Από εχθές το βράδυ η κοινωνία της Ροδόπης παρακολουθεί τη μεταφορά και εγκατάσταση εκατοντάδων λάθρα εισερχομένων μεταναστών από την Αθήνα στη Σχολή Αστυφυλάκων Κομοτηνής. Μεταφορά επεισοδιακή που συνοδεύεται από τεράστια παραπληροφόρηση, από πολλές πλευρές.

Τις θέσεις μου για τις πολιτικές αντιμετώπισης του μεγάλου αυτού προβλήματος δεν είναι του παρόντος να τις εκθέσω, αναφέροντας μόνο το θετικό ότι τον τελευταίο χρόνο η Πολιτεία αντιμετωπίζει έστω και ατελώς ένα χρόνιο ζήτημα που δημιουργεί μεγάλες επιπτώσεις. Όμως από προσωπική μου πληροφόρηση, η οποία εύχομαι να μην προκύψει αληθής, αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχει προγραμματισμός του Υπουργείου σας για αναστολή της Σχολής Αστυφυλάκων Κομοτηνής όπως και των άλλων Σχολών της Θράκης.


Με δεδομένο ότι η μεγάλη μείωση των εισακτέων στις Σχολές Αστυφυλάκων (μόλις 500 εισακτέοι φέτος) δεν επιτρέπουν τη λειτουργία όλων των υφιστάμενων Σχολών, ελπίζω να μη χρησιμοποιηθεί η "προσωρινή εγκατάσταση μεταναστών" ως προσχηματικός λόγος για τη μη λειτουργία αυτών, αφού ορισμένες Σχολές στην υπόλοιπη Ελλάδα, με τις "γνωστές πιέσεις" έχουν διασφαλίσει ήδη τη λειτουργία τους.


Σας υπενθυμίζω μάλιστα ότι υπήρξε απόφαση επί της θητείας μου στο Υπουργείο Δικαιοσύνης να λειτουργήσει για τη θερινή αυτή περίοδο για πρώτη φορά από τη σύσταση του Σώματος, Σχολή Εξωτερικών Φρουρών Καταστημάτων Κράτησης όλης της χώρας προκειμένου να υπάρξει παραγωγή βαθμοφόρων.


Κύριε Υπουργέ, αναγνωρίζοντας την ενδεχόμενη - βάσει ορθολογικών αναγκών - μείωση εισακτέων, θεωρώ αδιαπραγμάτευτο ότι όσοι λίγοι Αστυφύλακες εισαχθούν , πρέπει να φοιτήσουν σε Σχολές που βρίσκονται σε ειδικού ενδιαφέροντος περιοχές όπως η Θράκη. Σχολές που τυχαίνουν και εξαιρετικής υποδομής και στελεχιακού εκπαιδευτικού δυναμικού προερχομένου και από τα ΑΕΙ της περιοχής μου (Νομική, ΤΕΦΑΑ, ΔΟΣΑ κλπ).

Καμία έκπτωση δεν πρέπει να υπάρξει λοιπόν για τη Θράκη. Και κυρίως τέτοιοι σχεδιασμοί δεν μπορεί να γίνονται "εν κρυπτώ" και "προσχηματικά", αλλά με πραγματική αιτιολόγηση και εξήγηση προς όλους.

Προσδοκώντας σε δημόσια απάντηση σας
Με εκτίμηση
Γιώργος Πεταλωτής
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου