ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ Σε πάρκο Προσκόπων θα μετονομαστεί το πάρκο Εγνατία

Tην απόφαση να αλλάξει η ονομασία του πάρκου Εγνατία σε πάρκο Προσκόπων πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξανδρούπολης, μετά από αίτημα των προσκόπων, οι οποίοι, ως γνωστόν, είχαν προσφέρει σημαντικά στη διαμόρφωση του πάρκου. Η εισήγηση της Επιτροπής ονομασίας και μετονομασίας οδών και συνοικιών του Δήμου έγινε δεκτή από το σώμα.
Παρών στη συνεδρίαση ένας παλιός πρόσκοπος, ο Σταύρος Μπαμπάλας, ο οποίος υπενθύμισε πως από το 1937 οι παλιοί πρόσκοποι φύτευσαν το πάρκο με την καθοδήγηση του δασάρχη και του δημάρχου Αλτιναλμάζη. Η δενδροφύτευση συνεχίστηκε το 1947 και το 1955, δημιουργώντας έτσι έναν...
πνεύμονα πρασίνου που προσφέρει δροσιά και αναψυχή μέχρι και σήμερα.
Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Νίκος Γρηγοριάδης, ζήτησε να τοποθετηθεί πινακίδα με το νέο όνομα στην είσοδο του πάρκου, ζητώντας να υπάρξει ωστόσο μέριμνα για τα άρρωστα δέντρα. Ο επικεφαλής της παράταξης «Μαζί Πάμε Μπροστά» Γιώργος Ραπτόπουλος κατέθεσε τη σύμφωνη γνώμη του με την αλλαγή της ονομασίας, αναγνωρίζοντας το έργο των προσκόπων της περιοχής μας. Η δημοτική σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Φανή Τρέλλη εξέφρασε τον προβληματισμό της για το αίτημα, το οποίο προέρχεται από εθελοντές, οι οποίοι, όπως είπε, είθισται να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, δίχως να ζητούν ανταλλάγματα. Από την πλευρά του, ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Λασκαράκης συμφώνησε και ζήτησε να δημιουργηθεί και να τοποθετηθεί μία κατασκευή προς τιμή των προσκόπων, εντός του πάρκου.
Ο Δήμαρχος σημείωσε πωςι η έννοια του προσκοπισμού οδηγεί σε μία υγιή επιλογή ζωής, αφού ασκεί το πνεύμα και το σώμα. Σημείωσε ακόμη πως με την πραγματοποίηση μίας λιτής τελετής, θα γίνει η μετονομασία και οι δημότες θα αγκαλιάσουν την απόφαση αυτή.

30.000 ευρώ για επισκευή πεζοδρομίων
Αναρτήθηκε στο πρόγραμμα Διαύγεια η διακήρυξη πρόχειρου διαγωνισμού του έργου “Επισκευή Πεζοδρομίων Δημοτικής Ενότητας Αλεξ/πολης”.
Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 30.000 ευρώ με το ΦΠΑ και αφορά σε επισκευή πεζοδρομίων, αντικατάσταση κατεστραμμένων κρασπέδων και πλακών πεζοδρομίων, κατασκευή νέων πρόχυτων κρασπέδων και νέων πλακοστρώσεων.
Οι διαγωνιζόμενοι πρέπει να παρουσιαστούν στην επιτροπή Διαγωνισμού στην αίθουσα του Δ.Σ. του Δήμου Αλεξανδρούπολης τη Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012 ώρα 10:00. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραλάβουν τα συμβατικά τεύχη του διαγωνισμού από την έδρα της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, Λεωφ. Δημοκρατίας 306, Αλεξανδρούπολη. Πληροφορίες στο τηλ 2551064129, αρμόδια υπάλληλος η κ. Καρκάνη Παρασκευή.
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου