ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΣΟΚ: Ο ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΣΤΟ THRAKI LIFE NEWS

Σας ενημερώνουμε ότι η ομιλία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ  Ευάγγελου Βενιζέλου στο 
συνεδριακό κέντρο, σήμερα Τετάρτη 30 Μαΐου στις 7.30 μ.μ. θα μεταδοθεί ζωντανά, μέσα από τη σελίδα μας  (πιθανή καθυστέρηση αφορά στις εργασίες διεξαγωγής, ή την κεντρική μετάδωση)
  Γράφει ο Θανάσης Ζωγράφος
Αν λάβουμε υπ΄όψην μέρος κειμένων που παραθέτουμε από...
την επίσημη σελίδα του ΠΑΣΟΚ και την προσωπική σελίδα του προέδρου του κινήματος Ευάγγελου Βενιζέλου, αλλά  και τα λεγόμενά του σε διάφορες συνεντεύξεις κάπως έτσι αναμένεται να εκφραστεί και στη σημερινή του ομιλία, δημιουργώντας πολυσύνθετο πολιτικό λόγο με ειδικό βάρος σε μια δυναμική προσπάθεια για την αντιστροφή του κλίματος και την ανάκτηση της χαμένης (σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις) συσπείρωσης του ΠΑΣΟΚ εν όψη των εκλογών της 17ης Ιουνίου    

"Βαδίζουμε προς τις δεύτερες εκλογές, τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, και άρα πρέπει να συνεννοηθούμε μεταξύ μας οι Έλληνες, σε σχέση με το πραγματικό δίλημμα των εκλογών. Το πραγματικό δίλημμα των εκλογών δεν είναι το δίλημμα ανάμεσα στο ευρώ και τη δραχμή.
Ο ελληνικός λαός μας έχει πει, σε σειρά ερευνών, πώς κατά την συντριπτική του πλειοψηφία, που ξεπερνά το 85%, τάσσεται υπέρ της παραμονής της χώρας στο ευρώ. Αλλά με μια εξίσου συντριπτική πλειοψηφία, μας δηλώνει ότι δεν αντέχει περαιτέρω θυσίες, δεν θέλει άλλες περικοπές στα εισοδήματα, δεν θέλει μεγαλύτερη ύφεση, δεν αντέχει υψηλότερη ανεργία."

"Έχουμε απέναντί μας τον κ. Σαμαρά και το κόμμα του, που με άγχος προσπαθεί να λύσει προβλήματα εσωκομματικών συσχετισμών, χωρίς αυτοκριτική, χωρίς συνείδηση ευθύνης, για την κατάσταση στην οποία παρέδωσαν τη χώρα το 2009.  Χωρίς συγκεκριμένη πρόταση, χωρίς αξιοπιστία στην Ευρώπη και μάλιστα χωρίς αξιοπιστία στις συντηρητικές, τις δεξιές κυβερνήσεις της Ευρώπης, που κυριαρχούν και απέναντι στις οποίες δίνουμε επί τόσο καιρό τον αγώνα με δυσμενείς συσχετισμούς.
Γιατί είναι ομογάλακτοι και ομόλογοι του κ. Σαμαρά οι περισσότεροι που κυβερνούν την Ευρώπη. Ανοίγουμε και μέτωπο απέναντι σε κάθε εκδοχή της δημαγωγίας, του λαϊκισμού, της ανευθυνότητας, είτε αυτή η εκδοχή είναι δεξιά, ή ακροδεξιά δυστυχώς, γιατί η ελληνική κοινωνία έδειξε υπερβολική ανοχή απέναντι στην ακροδεξιά, στον αυταρχισμό, στους φιλοναζιστές. Αλλά έχουμε και αριστερές κομμουνιστογενείς εκδοχές  της δημαγωγίας και του λαϊκισμού.
Γιατί δεν είναι αριστερή και υπεύθυνη στάση να θέτεις την χώρα σε κίνδυνο, να δοκιμάζεις τα ακραία όρια της αντοχής της χώρας, ή να λες χωρίς ενδοιασμό, απροκάλυπτα ψέματα, να υπόσχεσαι εύκολους παραδείσους, όταν στο μυαλό σου δεν έχεις τίποτα άλλο από την ψήφο του πολίτη, προκειμένου μετά να κυβερνήσεις τον τόπο. Δηλαδή να νοιώσεις την απόλαυση μιας εξουσίας, όπως και να τύχει, όπως και να είναι, χωρίς να έχεις μια συγκροτημένη πολιτική, χωρίς να έχεις συνομιλητές, χωρίς να έχεις στην πραγματικότητα τίποτα συγκροτημένο στο μυαλό σου.
Ανοίγουμε λοιπόν διπλό μέτωπο και προβάλλουμε τη δική μας πρόταση, τη δική μας λύση."
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου