ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΕΙΣ ΕΒΡΟΥ Θα αποζημιωθούν δηλώνει Περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης


Τη διαβεβαίωση ότι οι αγρότες του Έβρου που υπέστησαν ζημίες από πλημμύρες θα αποζημιωθούν, επανέλαβε σήμερα ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης 'Αρης Γιαννακίδης.
Ειδικότερα, σε σύσκεψη που έγινε στην περιφερειακή ενότητα Έβρου, με την συμμετοχή του ΕΛΓΑ, τονίσθηκε πως σε όλο το μήκος του βορείου Έβρου υπάρχουν εκτάσεις που έχουν κατακλυστεί από νερά, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων και των πρόσφατων πλημμυρών του Μαΐου, ενώ παράλληλα...
εντοπίζονται και αγροτεμάχια που δεν μπορούν να σπαρούν. Ο περιφερειάρχης 'Αρης Γιαννακίδης, που συντόνισε τη σύσκεψη θέλησε να καθησυχάσει τους αγρότες, σημειώνοντας ότι θα αποζημιωθούν ως οφείλει το κράτος, εφόσον δεν έχουν τη δυνατότητα να σπείρουν τις παραγωγές που θέλουν.

Όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Γιαννακίδης «Έχει προκύψει ένα τεράστιο θέμα με την επανασπορά ή με τη μη καλλιέργεια κυρίως του βαμβακιού και μια σειρά από άλλες καλλιέργειες, στις παρέβριες περιοχές όπου έχουν κατακλυστεί από τις πλημμύρες από 11 έως 19 του Μάη. Πρέπει να καθησυχάσουμε τους αγρότες, ότι οι αγρότες που δεν θα σπείρουν τις καλλιέργειές τους, ή που δεν μπορούν να τις επανασπείρουν, θα αποζημιωθούν. Προσδιορίσαμε ότι γύρω στα τέλη Ιουνίου ο ΕΛΓΑ θα κάνει τις εκτιμήσεις στις παρέβριες περιοχές. Την Παρασκευή με τους συνεργάτες μου θα περιοδεύσω στις πληγείσες περιοχές. Αυτό που θέλουμε να καταστεί σαφές είναι ότι οι αγρότες θα αποζημιωθούν, ως οφείλει το κράτος, εφόσον δεν έχουν τη δυνατότητα να σπείρουν τις παραγωγές τους. Οι εξατομικευμένες δηλώσεις είναι ήδη στη διαδικασία ολοκλήρωσης από τους αρμόδιους Δήμους. Από εκεί και πέρα δεν μπορώ να προβλέψω σε τι χρόνο θα δοθούν οι αποζημιώσεις. Εμείς θα παρακολουθούμε το θέμα και θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να επισπευστεί η όλη διαδικασία».

Ταυτόχρονα, ο Περιφερειάρχης διευκρίνισε ότι θα αποζημιωθούν ακόμη και αγροτεμάχια που έχουν κατακλυστεί από φερτά υλικά σε επικλινή εδάφη, κυρίως στην περιοχή του Διδυμοτείχου και της Ορεστιάδας. «Δε θα αφήσουμε καμία μα καμία περίπτωση χωρίς να την έχουμε ανιχνεύσει, χωρίς να έχουμε βρει τον τρόπο να αποζημιώσουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ακόμη, η Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Γεωργία Νικολάου, ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα Γιώργος Ούστογλου, ο Προϊστάμενος του Υποκαταστήματος ΕΛΓΑ Αλεξανδρούπολης και υπηρεσιακοί παράγοντες.
ΑΜΠΕ
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου