ΡΟΔΟΠΗ Από 8 έως 10 Ιουνίου το 12ο Φεστιβάλ Κερασιού


 Με περιορισμένο προϋπολογισμό σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια, λόγω της οικονομική αδυναμίας, που έχει επιφέρει η κρίση και στο δήμο Ιάσμου του νομού Ροδόπης, θα πραγματοποιηθεί...
φέτος η 12η διοργάνωση του Φεστιβάλ Κερασιού.

Οι προετοιμασίες βρίσκονται σε εξέλιξη αυτές τις ήμερες και προσεχώς θα ανακοινωθεί το αναλυτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ. Η έναρξή του έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή 8 Ιουνίου και η διάρκεια των εκδηλώσεων θα είναι τρεις ημέρες.

Τα στενά οικονομικά της φετινής διοργάνωσης, πάντως, δεν είναι τα μόνα που

διαφοροποιούν το Φεστιβάλ από εκείνα των προηγούμενων ετών. Οι πρόσφατες καθημερινές βροχοπτώσεις στην περιοχή, σε συνδυασμό με το χαλάζι που έπληξε τις εκτάσεις των κερασοπαραγωγών, επισκιάζουν έντονα τη φετινή διοργάνωση, που στο παρελθόν αποκτούσε πάντοτε χαρακτήρα εορταστικό.

Ωστόσο να σημειωθεί ότι τα προηγούμενα χρόνια οι παραγωγοί κερασιού στη Ροδόπη, κατάφεραν να κατακτήσουν σταδιακά ένα σημαντικό μερίδιο της ελληνικής και διεθνούς αγοράς, φτάνοντας τις εξαγωγές των προϊόντων τους στα 3-3,5 εκατ. ευρώ.

Για φέτος οι προσδοκίες είναι μεγαλύτερες, καθώς όπως δήλωσε ο κ. Χουσεΐν Γκαλήπ, πρόεδρος του συνεταιρισμού των παραγωγών, η κρίση «δεν μας επηρέασε, για φέτος αναμένουμε αύξηση των εξαγωγών κερασιού».
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου