Εκδήλωση για την Ειδική Οικονομική Ζώνη στη Θράκη

Μια εκδήλωση µε στόχο να αποσαφηνιστούν όλα τα σηµεία του σχεδίου για την Ειδική Οικονοµική Ζώνη (ΕΟΖ) στη Θράκη διοργανώνει στις 9 Δεκεµβρίου στην Αλεξανδρούπολη το Χρηµατοοικονοµικό Φόρουµ θράκης.
Στη συγκεκριµένη εκδήλωση θα µιλήσει ο επικεφαλής του γερµανικού...
νοµικού γραφείου «Dankelmann und kerst», δρ. Hans Beeg, ο οποίος έχει αναλάβει και τη σύνταξη της µελέτης για τη βιωσιµότητα της ειδικής οικονοµικής ζώνης στη Θράκη. Ο δρ. Beeg µαζί µε την πρόεδρο του Φόρουµ κ. Κατερίνα Καραγιάννη θα απαντήσουν σε σχετικές ερωτησεις και θα παρουσιάσουν προτάσεις, αναφορικά µε το πώς θα λειτουργήσει η ΕΟΖ της Θράκης.

Ηδη στη Θράκη καταγράφεται µεγάλη κινητικότητα για την ΕΟΖ, καθώς σε λιγότερο από ένα µήνα θα γίνουν τρεις εκδηλώσεις µε αυτό το θέµα.
Καβάλα-Δράµα
Πάντως, οι νόµοι Δράµας και Καβάλας έχουν επιλέξει να κινηθούν χωριστά, καθώς απ΄ότι φαίνεται οι διαβεβαιώσεις από το υπουργείο Ανάπτυξης για την εφαρµογή της ΕΟΖ σε όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης δεν τους αρκούν. Μάλιστα έχουν αναθέσει στον πρώην περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Δ. Αγγελόπουλο να συντάξει µια ανάλογη µελέτη.
Σύµφωνα µε τον Α. Τελόπουλο, εκπρόσωπο τύπου του Χρηµατοοικονοµικού Φόρουµ Θράκης, παρ΄όλο που εάν εφαρµοστεί το συγκεκριµένο σχέδιο θα µεταβληθεί ολόκληρος ο επενδυτικός χάρτης των Βαλκανίων, γνωστές παθογένειες της ελληνικής κοινωνίας έχουν «βαλθεί» να αποτελέσουν τροχοπέδη για τη συγκεκριµένη προσπάθεια.
Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης εκτιµάται ότι µπορεί να αποτελέσει πιλότο για τη δηµιουργία ΕΟΖ σε όλη την Ελλάδα, ενώ η διασυνοριακότητά της αποτελεί πλεονέκτηµα, καθώς δίνει τη δυνατότητα για ανάπτυξη επενδύσεων, οι οποίες θα έχουν άµεση πρόσβαση, τόσο στις αγορές κρατών της Ε.Ε., όσο και σε τρίτες χώρες.
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου