ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΜΜΕ, θεσμικοί, εκμαυλισμός και διαπλοκή

Γράφει ο Θανάσης Ζωγράφος
Eπανέρχομαι, προσθέτοντας πληροφορίες, στοιχεία και ονόματα που έστω κι αν δεν αποδεικνύουν διαπλοκή και εκμαυλισμό συνειδήσεων τουλάχιστον δημιουργούν εύλογες απορίες, υποψίες και προβληματισμό.
Στο κείμενο αυτό, θα...
αποτυπωθούν πραγματικά περιστατικά και σχέσεις που δεν αμφισβητούνται.
Σύννομες ή παράνομες, δεοντολογικές ή αντιδεοντολογικές, ηθικές ή ανήθικες, αθώες ή ένοχες, ανησυχητικές ή όχι, που όμως... δεν αμφισβητούνται!  Για την καλύτερη δική σας ενημέρωση, θα χρειαστεί να κάνω και κάποιες - πολύ σύντομες - αναφορές σε προηγούμενα  δημοσιεύματά μου, ώστε να έχουμε τη συγκεντρωτική εικόνα για όσα μαρτυρά ο τίτλος αυτής της ανάρτησης!

1)Ο κύριος Λαμπάκης αποκαλεί εχθρό του τον κύριο Λασκαράκη λέγοντας πως χρησιμοποιεί εναντίον του την εφημερίδα του και άμεσα ή έμμεσα τον κατηγορεί για διαπλοκή. Τολμά και κατηγορεί Τη ΓΝΩΜΗ! Ένα ενημερωτικό έντυπο μέσο, μια εφημερίδα κύρους με διαρκή, αξιόπιστη διαδρομή και μεγάλη κυκλοφορία. Με παρουσία επί σειρά δεκαετιών!!!

Τολμά και μιλάει για διαπλοκή ποιός;;; Ο κύριος Λαμπάκης.

 2)Σας θυμίζω λοιπόν, ότι ο κύριος Λαμπάκης με το που ανέλαβε την δημαρχεία έχρισε σύμβουλό του ( και μάλιστα χωρίς επίσημες διαδικασίες) τον δημοσιογράφο και ιδιοκτήτη του ραδιοφωνικού σταθμού ΜAΞΙΜΟΥΜ κύριο Δημήτρη Κολιό.

Είναι σχεδόν απίθανο πιστεύω, ο εν λόγω δημοσιογράφος και το μέσο του να κάνουν ορθή κριτική στον δήμαρχο. Φαντάζομαι πως ακόμη και όταν αυτό θα ήταν επιτακτικό, μάλλον θα είχαν προσυμφωνηθεί κάποια στοιχειώδη για την μερική έστω κάλυψη και των δύο μερών.
ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΥΓΑΛΕΟ ΔΕΙΓΜΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΕΚΜΑΥΛΙΣΜΟΥ;;;
Νομικός δεν είμαι και γιαυτό αναρωτιέμαι! ΕΙΝΑΙ Ή ΟΧΙ ΔΙΑΠΛΟΚΗ;;;

3)Αν μια εικόνα, χίλιες λέξεις...Μη χάσετε την εκπομπή, Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ!!! Ο τηλεδήμαρχος κύριος Λαμπάκης πρόσφατα απέκτησε μόνιμη τηλεοπτική στέγη σε ΜΜΕ ιδιωτικών συμφερόντων για να προβάλλει την δράση και το ...έργο του! Ίσως δεν είναι κακό αλλά...αναρωτιέμαι! Πως θα μπορέσει το ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ να ασκήσει αντικειμενική κριτική στον κύριο Λαμπάκη αφού υπάρχει συνεργασία ( έστω σε εισαγωγικά) όταν και όποτε πρέπει; Γιατί και σ' αυτή την περίπτωση να μη σκεφτούμε όρους και κανόνες που μπορεί να εμπεριέχουν εξαρτημένη σχέση από και προς με αποτέλεσμα τη διαπλοκή;

Βέβαια πιστεύω πως το συγκρότημα Κονδύλη δεν θα ήθελε να έχει στο κενό την φερεγγυότητα, την αξιοπιστία και την αντικειμενικότητα των μέσων του. Είμαι σίγουρος πως όλα τα παραπάνω είναι αποτέλεσμα επίπονης προσπάθειας και γέννημα σταθερής πορείας.
Μάλλον περί λάθους πρόκειται.
Κατά την γνώμη μου υπάρχει λάθος εκτίμηση από την πλευρά της τηλεόρασης ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ αφού τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά αυτής της προσφοράς στην ενημέρωση, αφήνουν το δικαίωμα της αμφισβήτησης!!!
Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ δημιουργεί ή όχι αφορμή  για υποψίες περί...ΕΚΜΑΥΛΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ;;;
4)Ο κύριος Σταυρίδης, πρώην κεντρικός παρουσιαστής στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων στο ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ που πρόσφατα αποχώρησε, σήμερα εργάζεται στο δημοτικό ραδιόφωνο Φερών "sferikos". Δεν φαντάζομαι οι δημότες του Καλλικρατικού δήμου Αλεξανδρούπολης να περιμένουν από το ραδιόφωνο αυτό και τον κύριο Σταυρίδη, αντικειμενική κριτική στα του δήμου και αντικειμενική ενημέρωση...
Αναρωτιέμαι... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΚΜΑΥΛΙΣΜΟΣ  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ;;; ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ!

5)Στη ΔΕΛΤΑ Τηλεόραση, φαίνεται συστηματικά πως όταν υπάρχει θέμα που αφορά τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής δελτίων ή σχολιαστής κύριος ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΔΟΥΚΑΣ πάντα ή σχεδόν ΠΑΝΤΑ απουσιάζει! Αποφεύγει!!! Αυτό σας λέει κάτι; Αν κι είναι ευνόητο... αφού ο κύριος Δούκας είναι υπάλληλος της Δημαρχείας!!! Θέλω να πιστεύω πως προκύπτει μόνο θέμα ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ...  Ή μήπως και πάλι πρέπει να αναρωτηθώ αν και εδώ υπάρχει θέμα ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΚΑΙ ΕΚΜΑΥΛΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ;;; Εκτιμώ που ο κύριος Δούκας προσπαθεί να κρατήσει τις αποστάσεις για λόγους ισορροπίας.  Όμως, σαν γεγονός και μόνο...δεν παύει να εγείρει ερωτηματικά!!!


6)ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΗΚΑ πως ο κύριος ΤΣΟΧΛΙΑΣ που... κι αυτός; αποχώρισε από το ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ προσελήφθη, (κι αυτός;;;) στον ίδιο δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό. Τον Σφαιρικό!!!
Αν πράγματι έτσι είναι... ΤΟΤΕ κύριε δήμαρχε...Είναι ή δεν είναι μια ακόμη αφορμή, να αναρωτηθώ για περίπτωση ΕΚΜΑΥΛΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΝ

8)Επιπλέον δε, ακούστηκε σε δημοσιογραφικό κύκλο, (προσωπικά αμφιβάλω) πως η αποχώρηση του Γενικού Διευθυντή και παρουσιαστή του κεντρικού δελτίου ειδήσεων, κυρίου  Πετρίδη από την ΔΕΛΤΑ Τηλεόραση... κρύβει "δάκτυλο" του δήμαρχου κυρίου Λαμπάκη αφού δεν του ήταν αρεστός. Γνωρίζοντας αρκετά, και από παλιά (1991-92)  τον Νίκο Πετρίδη, θεωρώ απίθανο το παραπάνω γεγονός και πιστεύω βαθιά πως σε ότι τον αφορά, τέτοιες υποψίες, σκέψεις και λογικές είναι ξένες για τον χαρακτήρα του. Όσες αποφάσεις του ξέρω και γνωρίζω αρκετές, φέρουν πάντα την  ακαίρεη και βαριά υπογραφή του. Αναφέρω όμως το παραπάνω, έτσι ακριβώς όπως ακούστηκε, για λόγους καταγραφής των όσων συμβαίνουν ή λέγονται! Όπως κι αν λέγονται. Με ή χωρίς σκοπιμότητα, πάντως λέγονται!!!

7)Από σοβαρή δημοσιογραφική πηγή όμως πληροφορήθηκα, πως ο κύριος Λαμπάκης "πλησιάζει" με τρόπο και άλλους από το τηλεοπτικό πεδίο της περιοχής. Να είναι αλήθεια; Ποιός ξέρει;;;

Ο ΕΚΜΑΥΛΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ή... ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΚΜΑΥΛΙΣΜΟΣ;;; 

photos:radiomax.gr piazzadelpopolo
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου