Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο (προαπαιτούμενο της 6ης δόσης) που τελεί υπό έγκριση στο Eurogroup

Αθήνα
Βαρύ το κλίμα, μετά το θάνατο διαδηλωτή στη διάρκεια επεισοδίων που αμαύρωσαν το απεργιακό διήμερο και τις μεγαλειώδεις διαδηλώσεις. Εν μέσω ηλεκτρισμένης ατμόσφαιρας και με μία μόνο αρνητική ψήφο για το άρθρο 37 από τη Λούκα Κατσέλη, που διεγράφη από την...
Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο - προαπαιτούμενο για την 6η δόση, που αναμένεται να εγκριθεί στη συνεδρίαση του  Eurogroup σήμερα, Παρασκευή. Την ίδια ώρα, το ελληνικό ζήτημα παραμένει εκκρεμές, καθώς οι διαφωνίες σε επίπεδο ηγεσίας της Ευρώπης παραμένουν, με αποτέλεσμα να μην αναμένεται κάποια οριστική απόφαση την Κυριακή κατά τη Σύνοδο Κορυφής, αλλά αυτή να μετατίθεται για την επόμενη εβδομάδα.

Ο 53χρονος Δημήτρης Κοτζαρίδης, οικοδόμος, συνδικαλιστής του ΠΑΜΕ, έχασε τη ζωή του από ανακοπή καρδιάς. Ο θανατός του διαπιστώθηκε στο νοσοκομείο που μεταφέρθηκε. Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο 53χρονος εμφάνισε ανησυχητικά συμπτώματα εξαιτίας των δακρυγόνων και σύντροφοί του τον απομάκρυναν από το σημείο, μεταφέροντάς τον στο Ζάππειο. Από εκεί τον παρέλαβε το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Σε κάθε περίπτωση, για τα αίτια του θανάτου του διεξάγεται εισαγγελική έρευνα.

Την ίδια ώρα, στο εσωτερικό της Βουλής, συνεχιζόταν η συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο σε δραματικούς τόνους. Οι προσπάθειες να πεισθούν όσοι διαφωνούσαν με το άρθρο 37 -και κυρίως η Λούκα Κατσέλη- συνεχίστηκαν έως το παρά πέντε της ψηφοφορίας. Τελικά, η πρώην υπουργός δεν πείστηκε, καταψήφισε το συγκεκριμένο άρθρο για τις εργασιακές σχέσεις και διεγράφη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

Με εξαίρεση το «όχι» της κ. Κατσέλη, το πολυνομοσχέδιο ψηφίστηκε. Νωρίτερα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος είχε προειδοποιήσει ότι εάν δεν ψηφιστούν όλα τα άρθρα δεν υπάρχει λόγος να μεταβεί ο ίδιος στο Eurogroup (που συνεδριάζει σήμερα, Παρασκευή) και ο πρωθυπουργός στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ την Κυριακή.

Στη Σύνοδο Κορυφής της Κυριακής δεν αναμένονται θεαματικά αποτελέσματα, ούτε όσον αφορά στην αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη,  ούτε για το ειδικότερο ζήτημα της Ελλάδας, καθώς οι γαλλογερμανικές διαφωνίες δεν δείχνουν να γεφυρώνονται. Μάλιστα, φαίνεται πως η Σύνοδος της Κυριακής λαμβάνει πλέον έναν χαρακτήρα προετοιμασίας για την επόμενη Σύνοδο Κορυφής, που όπως φαίνεται θα πραγματοποιηθεί στα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Εν τω μεταξύ, σήμερα, Παρασκευή, συνεδριάζει το Eurogroup, στη διάρκεια του οποίου αναμένεται να εξετάσει την έκθεση προόδου της τρόικας για την Ελλάδα και να δώσει το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της 6ης δόσης των 8 δισ. ευρώ.
Newsroom ΔΟΛ

Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου