Στο πρόγραμμα του κ. Μπάιντεν ΔΕΝ υπάρχει διμερής συνάντηση με τον Ερντογάν: Ίσως τον δει στους διαδρόμους του ΟΗΕ!



 ΡΕΠΟΡΤΑΖ HELLAS JOURNAL

Δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά διμερής συνάντηση (bilateral meeting) μεταξύ του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν και του Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, ο Αμερικανός Πρόεδρος θα «φιλοξενήσει» μόνο μία διμερή συνάντηση, και αυτή θα πραγματοποιηθεί με την πρωθυπουργό της Βρετανίας, Λιζ Τρας (Liz Truss).

Όπως είναι γνωστό, εδώ και μέρες τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης υποστηρίζουν ότι έκλεισε διμερής συνάντηση των δύο ηγετών. Μάλιστα μερικά ΜΜΕ υποστήριξαν ότι η συνάντηση του κ. Μπάιντεν με τον Τούρκο ομόλογό του, θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί στο Λευκό Οίκο, στην Ουάσιγκτον.

Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα του προέδρου Μπάιντεν, που δημοσιοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής, δεν προβλέπεται συνάντηση με τον Ερντογάν ούτε στην αμερικανική πρωτεύουσα μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

  • Σύμφωνα με διπλωματική πηγή «η μόνη ελπίδα του Ερντογάν είναι μια συνάντηση «στο πόδι», στους διαδρόμους του ΟΗΕ».

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο κ. Μπάιντεν θα επιστρέψει από το Λονδίνο κατευθείαν στην Ουάσιγκτον τη Δευτέρα. Την επομένη θα ταξιδεύσει, με την Πρώτη Κυρία Τζιλ Μπάιντεν στη Νέα Υόρκη. Την ίδια μέτρα, την Τρίτη, θα παραστεί μόνο σε εκδήλωση συλλογής χρημάτων για τις ανάγκες του Δημοκρατικού Κόμματος.

Την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου θα προσφωνήσει την 77η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών. Την ίδια μέρα θα έχει τη διμερή συνάντηση με την νέα πρωθυπουργό της Βρετανίας.

Επίσης θα λάβει μέρος στη σύνοδο του Global Fund’s Seventh Replenishment Conference  και το βράδυ θα δεξιωθεί όλους τους ξένους ηγέτες στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας.

Την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου θα λάβει μέρος σε ακόμα μία εκδήλωση συλλογής χρημάτων για το Δημοκρατικό Κόμμα και στη συνέχεια θα επιστρέψει στο Λευκό Οίκο.

Την Παρασκευή δεν θα έχει καμία δραστηριότητα και το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου θα επισκεφθεί το Γουίλμινγκτον του Ντελαγουέαρ.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου