Είναι καταστροφική για την Κύπρο η Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία: Οι επίδοξοι πρόεδροι ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους… Του ΛΟΥΚΗ Γ. ΛΟΥΚΑΙΔΗ

Οι υποψήφιοι πρόεδροι πλην ενός υιοθετούν σαν λύση του Κυπριακού, τη διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία. Ορισμένοι από αυτούς μιλούν και για αποδοχή της λύσης αυτής νοουμένου ότι θα έχει και το ορθό περιεχόμενο.

Από τη στιγμή που δέχεσαι την αρχιτεκτονική του διαχωρισμού της Κύπρου σε δύο περιοχές, η μία να έχει μόνο Έλληνες και η άλλη μόνο Τουρκοκύπριους, κανένα περιεχόμενο δεν μπορεί να αλλάξει την καταστροφή του διαχωρισμού αυτού. Και εφόσον η λύση θα υπογραφεί και μονιμοποιηθεί τίποτε δεν μπορεί στο μέλλον να την αλλάξει. Επισημαίνω σε συντομία τα καταστροφικά στοιχεία του σχήματος τής εν λόγω λύσης.

Είναι πασίγνωστο ότι η περιοχή υπό τουρκική κατοχή στην Κύπρο και η οποία προορίζεται να είναι μία από τις δύο περιοχές μιας διζωνικής λύσης, ευρίσκεται ήδη κάτω από τον απόλυτο έλεγχο της Τουρκίας. Η Τουρκία πάντοτε ήθελε και θέλει να αρπάξει την Κύπρο ολόκληρη και δεν θα αφήσει ποτέ συνεπώς την περιοχή αυτή να ξεφύγει από τον έλεγχό της για να μπορέσει να λειτουργήσει ανεξάρτητη.

  • Η διζωνική λοιπόν λύση σημαίνει μία περιφέρεια της Κύπρου που υποτίθεται θα διοικείται από την τουρκοκυπριακή κοινότητα, στην πραγματικότητα όμως θα διοικείται από την Τουρκία η οποία με τη λύση αυτή θα αποκτήσει επίσημο και αναγνωρισμένο χώρο της Κύπρου.
  • Εφόσον δε στόχος της είναι ολόκληρη η Κύπρος, θα είναι πολύ ευκολότερο να επεκτείνει τον έλεγχό της και στην υπόλοιπη περιφέρεια της ελληνοκυπριακής κοινότητας.

Της προσφέραμε αφελώς αυτή τη λύση προ καιρού και έκρινε αυτή την προσφορά ως ένα καλό βήμα για να πατήσει επισήμως στη μισή Κύπρο αναμένοντας από τους ηττοπαθείς Κυπρίους σύντομα το επόμενο βήμα το οποίο και τώρα ζητά. Δηλαδή τα δύο κράτη. Βλέπετε πώς περπατάει η Τουρκία στις «συνομιλίες». Περιμένει να τις δώσουμε και παίρνει κτίζοντας τον τελικό στόχο της. Και οι δικοί μας πολιτικοί μιλούν για λύση μέσω συνομιλιών. Δεν εξηγούν όμως στον κόσμο τι σημαίνει «διζωνική δικοινοτική» λύση που επιδιώκουν και τι επιπτώσεις έχει.


Άκουσα κάποιον, τελευταίως, από τους υποψηφίους να λέει ότι αυτή η λύση είναι η μόνη η οποία μπορεί να μας δώσει μία διέξοδο σωστή στο κυπριακό πρόβλημα. Δεν γνωρίζω τι δεδομένα είχε και πόσο ξέρει για το θέμα για το οποίο μιλούσε. Δεν μου φαίνεται για διαπρεπής νομικός ή πολιτικός.

Αν είχε ένα από τα δύο θα μπορούσε να προβλέψει πού οδηγεί αυτή η λύση. Στηρίζεται είπε στο γεγονός ότι διεθνείς οργανισμοί μάς προτρέπουν για τη λύση αυτή. Τον πληροφορώ, εάν δεν το γνωρίζει, ότι αυτήν τη λύση εμείς την προτείναμε στους οργανισμούς. Κάποιοι με μειωμένο πατριωτισμό και αδιάφοροι για τις συνέπειες έστειλαν αυτό το μήνυμα στους οργανισμούς. Ο ίδιος και οι ομοϊδεάτες του διαβάσανε ποτέ για τη διαμελιστική αυτή λύση;

Ξέρουν τι έγινε στην Τσεχοσλοβακία που κατέρρευσε η διευθέτηση για διαμελισμένη σε δύο περιφέρειες ομοσπονδία που κατοικείτο από Τσέχους και από Σλοβάκους αντιστοίχως; Και μάλιστα σε εκείνη την περίπτωση δεν υπήρχε κανένα αρπακτικό από τις δυο αυτές περιοχές, όπως η Τουρκία, που στην περίπτωσή μας περιμένει την ώρα να αρπάξει το υπόλοιπο της Κύπρου.

Εκείνο που ενδιαφέρει τους επίδοξους υποψηφίους προέδρους που προωθούν αυτήν τη λύση είναι να καθίσουν στην καρέκλα του Προέδρου χωρίς να έχουν καν αποδείξει στη ζωή τους ότι έχουν διαπρέψει σε οποιοδήποτε σχετικό τομέα.

Το αποτέλεσμα είναι ότι όσοι επιλέγουν την πιο πάνω λύση θα παραμείνουν υπεύθυνοι και υπόλογοι για την επιλογή τους στις τωρινές και επόμενες γενεές.

https://hellasjournal.com/


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου