Ενίσχυση με κοινές ασκήσεις και συνεκπαιδεύσεις αποφασίσθηκε στην 5η Τριμερή ΥΠΑΜ Κύπρου-Αιγύπτου-Ελλάδας

 

Πραγματοποιήθηκε στο Κάιρο, η 5η Συνάντηση των Υπουργών Άμυνας Κύπρου, Αιγύπτου, Ελλάδας.

Η τριμερής συνάντηση αποτέλεσε ευκαιρία ανασκόπησης της αμυντικής και στρατιωτικής συνεργασίας του περασμένου έτους και συζήτησης μελλοντικών δράσεων και συνεργασιών.

Η τριμερής στρατιωτική συνεργασία στηρίζεται στην προάσπιση του διεθνούς δικαίου και ενδυνάμωσης της περιφερειακής ασφάλειας.

Ο Υπουργός Άμυνας κ. Χαράλαμπος Πετρίδης σε δηλώσεις του, μετά το πέρας της Συνόδου, ανέφερε ότι «είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από την μέχρι σήμερα πρόοδο και είναι σίγουρο ότι τα επόμενα χρόνια η συνεργασία αυτή θα ενισχυθεί με κοινές ασκήσεις και συνεκπαιδευσεις».

Σημειώνεται ότι οι τρεις Υπουργοί συνυπέγραψαν Κοινή Δήλωση στην οποία καταγράφεται η στρατηγική σημασία της Ανατολικής Μεσογείου στους τομείς της ενέργειας, θαλάσσιας ασφάλειας και τη δυνατότητα η Ανατολική Μεσόγειος να αποτελέσει εναλλακτική πηγή για τις ενεργειακές ανάγκες της Ευρώπης.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του ο κ. Πετρίδης πραγματοποίησε διμερή συνάντηση με τον Υπουργό Άμυνας της Αιγύπτου, Στρατηγό Μοχάμεντ Ζάκι, όπου συζήτησαν θέματα διμερούς και περιφερειακού ενδιαφέροντος με έμφαση στην αμυντική συνεργασία των κρατών μας.


Με πληροφορίες Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών

Λευκωσία, Κύπρος

 https://hellasjournal.com/


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου