Συναυλία στις Βρετανικές Βάσεις της Κύπρου για την Ελισάβετ, που κρέμαγε τους αγωνιστές της ΕΟΚΑ! Η «Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ – Σολωμού» στέκεται ξανά στη σωστή πλευρά της ιστορίας και καταγγέλλει όσους επέτρεψαν και όσους θα συμμετάσχουν στη συναυλία που διοργανώνουν οι Βρετανικές Βάσεις για το λεγόμενο «Πλατινένιο Ιωβηλαίο» της βασίλισσας Ελισάβετ.

30CEFA8A E790 4C67 8AF5 92D5DF8E15D7

Είναι ντροπή, ένας τόπος που πλήρωσε με το αίμα του τον αποικιοκρατικό αυταρχισμό της ίδιας βασίλισσας, να γιορτάζει τη συμπλήρωση 70 χρόνων στον θρόνο, στις 2 Ιουνίου στο αρχαίο Κούριο.

Η Ιστορία δεν τίθεται υπό διαπραγμάτευση και αυτό έπρεπε να το γνωρίζουν τόσο οι δύο φιλανθρωπικές οργανώσεις, όσο και οι καλλιτέχνες που θα συμμετάσχουν στο πλάι της ορχήστρας και της χορωδίας των βρετανικών βάσεων, που δεν έπρεπε να βρίσκονται στην Κύπρο 62 χρόνια μετά τον αγώνα της ΕΟΚΑ.

Πρόκειται για υπέρτατη πρόκληση της μνήμης, προς τιμήν μιας βασίλισσας που δεν λογοδότησε ποτέ για τους απαγχονισθέντες, τους βασανισθέντες, τα ολοκαυτώματα, τις εκτελέσεις.

https://www.olympia.gr/

(Αναρτήθηκε από τον Αντώνη Αντωνά)


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου