Η Τουρκία παρουσιάζει το πρώτο μη επανδρωμένο πολεμικό πλοίο της χώρας

Προ ημερών είχαμε αναρτήσει σχετικό σχόλιο για την κατασκευή από την Ελλάδα
κάτι ανάλογο, αλλά φυσικά εδώ οι "αρμόδιοι" είναι για να εκφωνούν (ξεφωνούν) δεκάρικους
λόγους από τη Βουλή  των 300!!!

 











Οι τουρκικές αμυντικές εταιρείες Meteksan Defense Inc. και Ares Shipyard συνεργάστηκαν για την κατασκευή του πρώτου οπλισμένου μη επανδρωμένου επιφανειακού σκάφους της Άγκυρας (AUSV), εξοπλισμένου με τεχνητή νοημοσύνη.

Η Ares Shipyard με έδρα την Αττάλεια και η Meteksan Defense Inc. με έδρα την Άγκυρα ανακοίνωσαν σε δελτίο τύπου στις 28 Οκτωβρίου ότι η Τουρκία θα έχει το πρώτο πρωτότυπο AUSV τον Δεκέμβριο.

Το πρωτότυπο του προγράμματος AUSV, που ονομάζεται ULAQ, έχει εμβέλεια 400 χιλιομέτρων και θα μπορεί να ταξιδεύει έως και 65 χιλιόμετρα την ώρα.

Το πλοίο θα είναι επίσης εξοπλισμένο με τεχνολογία νυχτερινής όρασης και «κρυπτογραφημένη υποδομή επικοινωνίας που επιτρέπει την πλατφόρμα να χρησιμοποιείται από κινητά οχήματα και κεντρικά γραφεία ή από θαλάσσιες πλατφόρμες όπως αεροπλανοφόρο ή φρεγάτες».

«Το φάσμα των αποστολών θα περιλαμβάνει πληροφορίες, επιτήρηση και αναγνώριση (ISR), επιφανειακό πόλεμο, ασύμμετρο πόλεμο, αποστολές συνοδείας και στρατηγική προστασία υποδομών», ανέφερε το δελτίο τύπου.

https://hellas-now.com/


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου