Ο Μακεδονικός Αγών



Η Εταιρία Μακεδονικών Σπουδών, με εισήγηση του προέδρου της κ. Βασιλείου Παππά, και  ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ., τίμησε τον Μακεδονικό Αγώνα και τους Βαλκανικούς πολέμους, με την οργάνωση πανηγυρικής εκδήλωσης, σε μια κατάμεστη αίθουσα  διαλέξεων της εταιρίας, από μέλη και φίλους της ΕΜΣ.
Τον Πανηγυρικό εκφώνησε, ο στρατηγός εν αποστρατεία ( με μεγάλη θητεία στον Ιερό λόχο  θρύλος στις Καταδρομές ) και Γ.Γ. της Ιστορικής και Εθνολογικής Εταιρίας της Ελλάδος, Ιωάννης Κωνσταντίνου Μαζαράκης-Αινιάν, υιός του Μακεδονομάχου,  Κωνσταντίνου Μαζαράκη – Αινιάν,  ( Καπετάν Ακρίτα )  με θέμα:

                                                         
  Ο ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ.


 Ακολούθησε η ανακήρυξη του Ομιλητή ως αντεπιστέλλον μέλος της εταιρίας Μακεδονικών Σπουδών και  βραβεύτηκε επίσης και ο υιός του,  Κωνσταντίνος Μαζαράκης – Αινιάν,  αντιναύαρχος ε.α..
Ακολούθησαν Εθνικά και θρησκευτικά τραγούδια, από την χορωδία της Σ.Σ.Α.Σ., που ενθουσίασαν το κοινό.

Παρευρέθησαν στην πολύ όμορφη και συναισθηματικά φορτισμένη εκδήλωση,  ο πρόεδρος της Ομάδας-21 Στρατηγός Αθανάσιος Καραντζίκος, ο επίτιμος πρόεδρος Αντώνιος Δασκόπουλος, ο πρόεδρος της Λ.Ε.Κ.Θ. Νίκος Ρούσσης, που στο τέλος της εκδήλωσης συνεχάρη και ευχαρίστησε συγκινημένος,  τον 95χρόνο  Στρατηγό Μαζαράκη,  για την μεστή από στήθους ομιλία του, και του μεταβίβασε εκπροσωπώντας και τον πρόεδρο της ΠΟΕΔ   κ. Δημήτρη Γεωργάκη, Σ/ρχη ε.α., τις καλύτερες ευχές των εφέδρων των  ειδικών δυνάμεων, που είναι όλοι πολύ υπερήφανοι, για την δράση και την προσφορά του ευπατρίδη ακατάβλητου και αγέραστου   Λοκατζή  Στρατηγού!

Μερικές φωτογραφίες από την εκδήλωση, ευχόμαστε τις γνωστές ευχές σε όλους σας.








Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου